الگوریتم های گوگل

الگوریتم گوگل چیست؟ بررسی 13 مورد از اصلی‌ترین الگوریتم‌ های گوگل

در گذشته، زمانی که صحبت از سئو (Seo) یا بهینه سازی سایت می‌شد، اولویت اصلی مدیران سایت‌ها، گول زدن گوگل و موتور‌های جست و جو بود و مسئله‌ی برطرف کردن نیاز‌های کاربران، تبدیل به یک افسانه شده بود. اما در سال 2002 بود که گوگل دست به کار شد و بروزرسانی‌های سخت گیرانه‌ای را اعمال کرد تا آن وضعیت افتضاح را درست کند. حال پس از گذشت 18 سال، الگوریتم‌ های گوگل در فضای وب حکمرانی می‌کنند و دیگر فرصت زرنگ بازی را به هیچکسی نمی‌دهند.

از همان اول کار، زمانی که گوگل الگوریتم‌های پنگوئن و پاندا را عرضه کرد، با سختگیری‌های بی رحمانه‌اش، به مدیران سایت‌ها فهماند که دیگر دوره‌ی دور زدن موتور‌های جست و جو گذشته است و تنها کسانی می‌توانند رتبه بگیرند که الگوریتم‌ها و اصول‌ خاصی را رعایت کنند.

ما در این مقاله برای شما مهم‌ترین الگوریتم‌های گوگل را جمع‌آوری کرده‌ و توضیحات مهمی را حول محور آن‌ها یادداشت کرده‌ایم. پس در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی 14 الگوریتم اصلی گوگل بپردازیم.

قبل از شروع، قصد داریم تا ابزار SEO Powersuite را به شما معرفی کنیم که به استفاده از آن می‌توانید تمام بروزرسانی‌های الگوریتمی و تاثیرات آن‌ها روی وبسایت‌های مد نظرتان را مشاهده کنید.

حال که سایت خود را با این ابزار آنالیز کردید، نتیجه را در نظرات به ما بگویید.

در ادامه با ما همراه باشید تا هر کدام از الگوریتم‌ها را به شما توضیح دهیم و به شما راه‌های مقابله با پنالتی شدن را بگوییم.

الگوریتم گوگل - الگوریتم پاندا
الگوریتم‌ های گوگل – الگوریتم پاندا

الگوریتم پاندا

پاندا الگوریتمی است که نظارت کاملی را بر کیفیت محتوای سایت شما دارد و دیگر قرار نیست تا با جست و جو کردن در موتور جست و جوی گوگل، با محتوای ضعیف و ناقص رو به رو شوید.

این الگوریتم مطمئن می‌شود که با کیفیت‌ترین و مفصل‌ترین محتوا به صفحه‌ی اول و رتبه‌های اول نتایج جست و جو دست یابند و وبسایت‌هایی که محتوای ضعیف داشته باشند را در صفحات آخر نتایج جست و جو قرار می‌دهد.

الگوریتم پاندا در ابتدا یک فیلتر جست و جو بود، اما در ژانویه سال 2016، به صورت رسمی وارد لیست الگوریتم‌های اصلی گوگل شد و خود را به عنوان یکی از سخت‌گیر‌ترین الگوریتم‌های گوگل معرفی کرد.

خطرات

  • محتوای کپی شده (Duplicate)
  • سرقت ادبی
  • محتوای بی ارزش
  • جفنگ‌ (اسپم) های تولید شده توسط کاربران
  • استفاده بیش از حد از کلید واژه‌ها
  • تجربه کاربری ضعیف

چگونه از خطرات پاندا در امان بمانیم؟

  • محتوای کپی را از بین ببرید: محتوای کپی شده داخلی، از جمله مواردی است که الگوریتم پاندا را به شدت عصبانی می‌کند. پس سعی کنید تا سایت را از هرگونه محتوای کپی خالی کنید تا شامل جریمه نشوید.

شما می‌توانید این کار را با ابزار‌های مختلفی که در سطح اینترنت موجود هستند انجام دهید. در نهایت زمانی که این صفحات را پیدا کردید، یا باید آن‌ها را حذف کنید و یا اگر قصد نگه داشتن آن‌ها را دارید، یا باید یک مسیر سازی 301 (Redirect 301) ایجاد کنید و یا اینکه از تگ Canonical استفاده نمایید. همچنین می‌توانید در فایل robot.txt نیز تگ noindex را اضافه نمایید.

  • سرقت‌های ادبی را از بین ببرید: جدا از محتوای کپی شده داخلی، باید به محتوای کپی شده خارجی هم توجه کنید تا از خشم پاندا در امان بمانید.
    اگر مشکوک به این هستید که شاید برخی از محتوای شما به صورت خارجی کپی شده باشند، می‌توانید با استفاده از ابزار Copyscape این کار را انجام دهید. لازم به ذکر است که برخی از امکانات Copyscape همانند مقایسه‌ی دو دامنه رایگان هستند اما برای انجام یک آنالیز جامع، نیاز به تهیه‌ی حساب کاربری پولی خواهید داشت.
    بسیاری از وبسایت‌های فروشگاهی که صد‌ها صفحه‌ی مختلف دارند، قادر نیستند تا 100 درصد محتوای خود را انحصارا تولید کنند. اگر یک وبسایت فروشگاهی دارید، پیشنهاد می‌کنیم که تا جای ممکن، از تصاویر اختصاصی استفاده کرده و کاربران را تشویق به تعامل کنید تا بتوانید نتیجه‌ی بهتری را دریافت نمایید.
  • محتوای بی ارزش را شناسایی کنید: محتوای بی ارزش یکی از مسائل مبهم در زمینه‌ی تولید محتوا است؛ اما در هر صورت، توصیه شده است که صفحاتی با محتوای بی ارزش و کم عمق را تولید نکنیم.
    محتوای بی ارزش، در اکثریت مواقع یا از وبسایت‌های دیگر کپی شده‌اند و یا محتوای ماشینی هستند که درک آن‌ها برای مخاطبین بسیار سخت است. این محتوا معمولا شامل لینک‌های مخرب، تبلیغات و ارزش بسیار کمی هستند که ارزش و اعتبار سایت را پایین میاورند. پس اگر احساس می‌کنید که امکان دارد سایت شما نیز صفحاتی با محتوای کم ارزش یا Thin Content داشته باشد، باید در سریع‌ترین حالت ممکن آن‌ها را از بین ببرید.
  • استفاده‌ی بیش از حد از کلمات کلیدی، یک سم مهلک و کشنده است: گاهی اوقات، بیش از حد بهینه کردن سایت، نتیجه‌ی برعکس دارد و به جای ارتقا دادن آن در نتایج جست و جو، باعث پنالتی شدن آن خواهد شد.
    استفاده‌ی بیش از حد از کلمات کلیدی یا Keyword Sttufing یکی از مواردی است که به عنوان بهینه سازی بیش از حد شناخته می‌شود و می‌تواند صدمه‌ی بسیار زیادی را به وبسایت شما وارد کند.
    در گذشته، سئو کار‌ ها فکر می‌کردند که با استفاده کردن بیش از حد از یک کلمه‌ی کلیدی در محتوا، گوگل امتیاز بیشتری را برای آن صفحه در نظر می‌گیرد و زمانی که کاربران آن کلمه را جست و جو می‌کنند، آن صفحه را در بالاترین نتایج قرار خواهد داد. اما حال دیگر به لطف الگوریتم پاندا، این روش منسوخ شده و استفاده کردن از آن می‌تواند به سادگی سایت شما را به صفحات آخر نتایج بفرستد.
  • مشکلاتی که پیدا کردید را برطرف کنید: حال که مشکلات را پیدا کردید، زمان آن است که آن‌ها را برطرف کنید و از خشم پاندا در امان بمانید. اما اگر سایت شما در گذشته پنالتی شده است، نگران نباشید؛ یک نفس عمیق بکشید، یک لیوان آب بنوشید، بروید و مشکلات را برطرف کنید تا هرچه زودتر بتوانید نظر پاندا را جلب کنید.
الگوریتم گوگل - الگوریتم پنگوئن
الگوریتم‌ های گوگل – الگوریتم پنگوئن

 الگوریتم پنگوئن

لینک سازی، یکی از مهم‌ترین و حساس‌ترین مراحل بهینه سازی یک سایت است. اما اگر به درستی انجام نشود، می‌تواند صدمه‌ی به شدت سنگینی را به سایت شما وارد کند. شاید در گذشته‌های دور، نظارت بر این موضوع بسیار کم بود؛ اما طی چند سال گذشته، با وجود الگوریتم پنگوئن، کار سخت‌تر از گذشته شده است.

این الگوریتم وظیفه دارد تا لینک پروفایل‌ سایت‌ها را بررسی کند و اگر در بین لینک‌های داخلی و خارجی شما، لینک غیر طبیعی پیدا کند، وبسایت شما را جریمه خواهد کرد. الگوریتم پنگوئن در سال 2016 به عنوان بخشی از هسته‌ی موتور جست و جوی گوگل عرضه شد و از آن زمان تاکنون، تحول عظیمی در سیستم لینک سازی داخلی و خارجی سایت‌ها بوجود آمده و اهمیت در این زمینه بسیار بیشتر از قبل شده است.

خطرات

  • لینک‌های کم ارزشی که از سایت‌های جفنگ می‌آیند
  • لینک‌هایی که از سایت‌های ساخته شده برای انجام عملیات لینک سازی PBN می‌آیند
  • لینک‌هایی که از سایت‌های بی ربط آمده‌اند
  • لینک‌های پولی
  • لینک‌هایی که بیش از اندازه برای انکسر تکست‌هایشان بهینه شده‌اند

چگونه از خطرات پنگوئن در امان بمانیم:

  1. روند رشد لینک پروفایل خود را کنترل کنید: گوگل عادت ندارد که برای یک یا دو لینک اسپم، سایت شما را جریمه کند. اما زمانی می‌رسد که سیلی از لینک‌های اسپم و بی ارزش در لینک پروفایل شما ثبت می‌شود و آن زمان است که باید نگران وضعیت سایت خود باشید.
    شما باید برای جلوگیری از این موضوع، به طور مکرر لینک پروفایل خود را در سایت‌هایی نظیر Ahref و یا پروفایل Google Search Console خود چک کنید و حواستان به لینک‌های ورودی به سایتتان باشد.
  2. از شر لینک‌های مخرب خلاص شوید: حال که لینک‌های مخرب را پیدا کردید، باید هرچه سریع‌تر از شر آن‌ها خلاص شوید. اما چگونه؟ مگر می‌شود که لینک‌هایی که از منابع خارجی به سایت ما ایجاد شده است را از بین ببریم؟
    اولین راه از بین بردن این لینک‌ها، این است که به وب مستران آن‌ سایت‌ها پیام دهید و بگویید که آن لینک را حذف کنند. اما اگر تعداد لینک‌ها زیاد است و یا اگر جواب درستی را از وب مستر‌ها دریافت نکردید، باید خودتان دست به کار شوید و لینک‌ها را Disavow کنید.
    زمانی که لینک خاصی را Disavow می‌کنید، عنکبوت‌های خزنده‌ی گوگل آن لینک را نادیده خواهند گرفت و تاثیر آن را در پروفایل بک لینک سایت شما لحاظ نخواهند کرد.
    ما در این مقاله آموزش کاملی را برای Disavow کردن لینک‌ها برای شما فراهم کرده‌ایم که می‌توانید مطالعه کرده و قدم به قدم لینک‌های خود را Disavow کنید.

پایین آمدن اعتبار دامنه (Domain Autorithy) و میزان دیده شدن سایت (Site’s Visibility) می‌تواند نشان از جریمه شدن سایت شما توسط الگوریتم پنگوئن باشد. همچنین نباید انتظار داشته باشید که بلافاصله پس از از بین بردن لینک‌های مخرب، وضعیت سایت به روال قبل برگشته و اعتبار سایت شما بالا برود. این روند مدتی طول می‌کشد و البته وضعت سایت دقیقا به حالت قبلی برنخواهد گشت. شما باید برای برگرداندن اعتبار سایت به حالت قبلی، تکنیک‌های جدیدی را در سیستم لینک‌سازی خود پیاده کنید.

 نکته:

بعضی مواقع سایت‌هایی هستند که به صورت دستی جریمه می‌شوند و این موضوع هیچ ارتباطی با الگوریتم پنگوئن گوگل ندارد. جریمه‌ی دستی (Manual Action) زمانی رخ می‌دهد که یک منتقد انسان متوجه موضوع عجیبی در پروفایل لینک سازی شما بشود که از زیر دستان الگوریتم پنگوئن در رفته و آن را به صورت دستی گزارش کند. این گزارش دستی در پروفایل گوگل سرچ کنسول شما ثبت شده و می‌توانید با انجام تغییرات لازم آن را برطرف کنید. معمولا برای خارج شدن از این حالت، باید لینک‌های مخربی که به سایت شما وارد شده‌اند را شناسایی و از بین ببرید و در ادامه از گوگل بخواهید که در مورد جریمه ی دستی وارد شده بر سایت شما تجدید نظر نماید.

الگوریتم گوگل - الگوریتم دزد دریایی
الگوریتم‌ های گوگل – الگوریتم دزد دریایی

الگوریتم دزد دریایی

الگوریتم دزد دریایی (Pirate Update) بلای جان کسانی است که به قانون کپی رایت (Copyright) اعتقاد ندارند و مطالب دیگران را بدون اجازه و بدون ذکر منبع، منتشر می‌کنند. همچنین سایت‌هایی هستند که محصولات پولی دیگران نظیر موزیک، فیلم و کتاب را به صورت رایگان می‌گذارند و حق و حقوق آن‌ها را پایمال می‌کنند. الگوریتم دزد دریایی آمده است تا با این نوع اشخاص مقابله کرده و اجازه ندهد تا بتوانند در نتایج جست و جو رتبه بگیرند.
البته گفته شده است که هنوز هم در قدرت گوگل نیست که بتواند با تمام هزاران سایتی که به صورت روزانه تولید می‌شوند و مطالب سرقتی می‌گذارند، مقابله کند.

خطرات

  • مطالب سرقتی
  • تعداد زیادی از گزارشات مبنی بر عدم رعایت کپی رایت

چگونه از خطرات دزد دریایی در امان بمانیم؟

محتوای دیگران را بدون کسب اجازه از آن‌ها منتشر نکنید. همین! این مسئله را رعایت کنید و تا ابد از خطر الگوریتم دزد دریایی در امان خواهید بود.

الگوریتم گوگل - الگوریتم مورد مگس خوار
الگوریتم‌ های گوگل – الگوریتم مورد مگس خوار

الگوریتم مرغ مگسخوار

الگوریتم مرغ مگس خوار (Hummingbird Update) یکی از اصلی‌ترین الگوریتم‌های گوگل است که شباهت‌های زیادی را با الگوریتم پاندا دارد. در گذشته روند کار گوگل به این صورت بود که تنها مطالبی که کلید واژه‌ی

اما در آگوست سال 2013 بود که بروزرسانی مرغ مگس خوار به هسته‌ی گوگل اضافه شد تا تنها مطالب با کیفیت و دارای ارزش در صفحه‌ی اول نتایج جست و جو قرار بگیرند. این الگوریتم قادر است تا مفهوم معنایی بین کلمات را شناسایی کرده و مترادف‌های کلید واژه‌ها را درک کند. بنابراین حتی اگر کلمه‌ی نزدیک به کلمه‌ی مد نظر خود را جست و جو کنید، مرغ مگس خوار آن را خواهد فهمید و نتیجه‌ی دقیق را به شما نمایش خواهد داد. لازم به ذکر است که نام این الگوریتم به سبب سرعت و دقت بالای مرغ‌های مگس خوار نام‌گذاری شده است.

خطرات

  • تمرکز روی یک کلیدواژه دقیق
  • استفاده‌ی بیش از حد از کلید واژه‌ها

 

چگونه از خطرات مرغ مگسخوار در امان بمانیم؟

  1. تحقیقات خود در زمینه‌ی کلید واژه‌ها را گسترش دهید: در اولین قدم برای دریافت رضایت الگوریتم مرغ مگسخوار، باید روی کلمات مختلف با هم‌ خانواده‌ها و مترادف‌ها بگردید و نباید فقط تمرکز خود را روی یک کلمه‌ی کوتاه بگذارید. این روش باعث می‌شود تا تنوع محتوای شما بالاتر رفته و برای مخاطبین خسته کننده نباشد.
    شما می‌توانید از ابزار Google Trends برای پیدا کردن بهترین و مفید‌ترین کلمات استفاده کنید.
    در اولین قدم، پیشنهاد می‌کنیم که لیستی از کلمات کلیدی مرتبط با کسب و کارتان را تهیه کرده و سپس با وارد کردن تک به تک این کلمات کلیدی، ارزش آن‌ها را محاسبه کنید. سپس جدولی را بوجود بیاورید و مترادف‌های کلمه‌های کلیدی را در کنار کلمه‌های اصلی، یادداشت نمایید. حال شما لیستی از کلماتی دارید که می‌توانید در محتوای خود از آن‌ها استفاده کنید.
  2. روی کلید واژه‌های دقیق تمرکز نکنید؛ به دنبال مفهوم باشید: استفاده از جمله‌های نامعقول و نامفهوم نیز بین وبسایت‌ها بسیار محبوب شده است. اما با پیشرفت روزافزون گوگل و توانایی شگفت انگیز آن در فهمیدن جملات در زبان‌های مختلف، این مسئله مشکل ساز شده است. اگر هنوز هم جملات را در Google Translate کپی‌ می‌کنید و ترجمه‌ی رباتیک آن‌ را در سایت خود می‌گذارید، وقت آن است که دست از این کار بکشید!
    استفاده کردن از کلید واژه در تایتل و توضیحات متا هنوز هم اهمیت بسیاری دارد، اما نباید طوری جملات خود را بنویسید که مخاطبان فکر کنند شما یک ربات هستید.
    لازم به ذکر است که با ویرایش کردن و بهبود دادن تایتل و توضیحات متا می‌توانید ترافیک سایت را به شدت افزایش دهید.
الگوریتم گوگل - الگوریتم کبوتر
الگوریتم‌ های گوگل – الگوریتم کبوتر

الگوریتم کبوتر

وقتی می‌گوییم گوگل با الگوریتم‌هایش فکر همه‌ جا را کرده، دروغ نگفته‌ایم. با عرضه شدن الگوریتم کبوتر و اضافه شدن آن به هسته‌ی گوگل، حال دیگر مکان یا لوکیشن نیز تاثیر بسیار زیادی در روند جست و جو و رتبه گرفتن وبسایت‌ها در نتایج جست و جو دارد. بگذارید یک مثال دقیق برای شما بزنیم. شما شخصی ساکن در کرج هستید و قصد دارید تا بهترین رستوران‌های کرج را پیدا کنید. قطعا اگر وارد گوگل شوید و عبارت “بهترین رستوران‌ها” را جست و جو کنید، گوگل تشخیص نخواهد داد که شما به دنبال رستورانی در شهر کرج هستید و تمام رستوران‌های ایران را به شما نمایش خواهد داد.
به همین دلیل، الگوریتم کبوتر به کمک شما آمده است که بتوانید با جست و جوی عبارت “بهترین رستوران‌های کرج”، همان چیزی را پیدا کنید که به دنبال آن هستید. به طور واضح‌تر و ساده‌تر بخواهیم بگوییم، گوگل با اضافه کردن الگوریتم کبوتر به هسته‌اش، توانایی شناسایی مکان دقیق مورد نظر جست و جو کنندگان را نیز پیدا کرده است.
البته گوگل امتیاز این الگوریتم را تنها به کسانی می‌دهد که اصول سئوی محلی را رعایت کرده و کسب و کار خود را در Google My Business و Google Map ثبت کرده باشند. پس اگر این کار را برای وبسایت و کسب و کار خود نکرده‌اید، همین حالا دست به کار شوید و از مزایایی الگوریتم کبوتر بهره ببرید.

خطرات

  • صفحاتی که به درستی بهینه نشده باشند
  • تنظیم نکردن صحیح صفحه‌ی Google My Business
  • ناسازگاری NAP (نام، آدرس، شماره تلفن)
  • کمبود اسناد کافی در لیست محلی (در صورت وجود)

چگونه از خطرات کبوتر در امان بمانیم؟

  1. صفحات خود را به درستی بهینه کنید: با آمدن الگوریتم کبوتر، اهمیت بهینه سازی سئوی داخلی بالاتر رفته است و باید مطمئن شوید که تمام صفحات سایتتان از بهینه سازی خوبی بهره ببرند. بخصوص کسانی که قصد دارند تا سئوی محلی سایت خود را بهبود دهند، باید تمرکز زیادی را روی بهینه سازی سئوی داخلی خود بگذارند.
    برای پیدا کردن مشکلات داخلی و مواردی که نیاز به بهینه‌ سازی دارند، می‌توانید از ابزار‌هایی نظیر Woorank و SeosSiteCheckup استفاده نمایید.
  2. صفحه‌ی Google My Business خود را راه اندازی کنید: ساختن یک صفحه‌ی Google My Business، اولین قدم برای قرار گرفتن در لیست ایندکس محلی گوگل است. در قدم بعدی باید لیستینگ خود را تایید کنید. برای تایید کردن لیستینگ صفحه‌ی خود، یک نامه از گوگل دریافت خواهید کرد که شامل یک کد فعالسازی است و با آن کد می‌توانید صفحه‌ی خود را تایید نمایید.
    همچنین باید توجه داشته باشید که صفحه‌ی خود را در دسته‌بندی مرتبط قرار دهید تا در لیست بندی‌های غیر مرتبط نمایش داده نشوید. نقد و بررسی‌ها و امتیازات مثبتی که از طرف مراجعه کنندگان ثبت می‌شود نیز در موفقیت صفحه و سایت شما تاثیر بسیار زیاد خواهند داشت. پس سعی کنید تا مخاطبین خود را راضی نگه دارید و البته از دوستان و آشنایان خود بخواهید که نقد‌های مثبت خود را برای شما ثبت کنند.
  3. مطمئن شوید که اطلاعات NAP شما در تمام نقاط صفحه ذکر شده باشد: پس از راه‌اندازی صفحه‌ی Google My Business، موتور جست و جوی گوگل به سایت شما خواهد آمد و به دنبال اطلاعات شما از قبیل نام، آدرس و شماره تلفن شما خواهد گشت. اگر این اطلاعات به درستی ذکر شده باشد و با اطلاعات شما در صفحه‌ی کسب و کار شما یکی باشد، راه را درست آمده‌اید.
    همچنین باید توجه داشته باشید که سایر صفحات و لیستینگ‌های مرتبط را چک کنید و مطمئن شوید که اطلاعات در تمام این صفحات یکی باشد.
الگوریتم گوگل - الگوریتم موبایل فرندلی
الگوریتم‌ های گوگل – الگوریتم موبایل فرندلی

الگوریتم موبایل فرندلی

زمانی بود که مدیران سایت‌ها به نسخه‌ی موبایل سایت خود توجه نمی‌کردند و در حالی که نسخه‌ی دسکتاپ سایت بسیار عالی و کارآمد بود، نسخه‌ی موبایل آن مشکلات زیادی داشت. به همین سبب، گوگل دست به کار شد و الگوریتم Mobile Friendly را عرضه کرد تا بتواند انقلاب بزرگی را در زمینه‌ی بهینه سازی سایت برای تلفن‌های همراه بوجود بیاورد. گرچه این الگوریتم تاثیری را روی نسخه‌ی دسکتاپ‌ وبسایت‌ها نگذاشت.

این الگوریتم، هر صفحه از سایت شما را به صورت جداگانه بررسی می‌کند و امکان دارد که برخی از صفحات شما موبایل دوست بوده و برخی از آن‌ها نیاز به بهینه سازی داشته باشند. البته این را هم باید بگوییم که اگر صفحه‌ی شما محتوای بسیار خوبی داشته و کاربران زیادی را درگیر خود کرده باشد، الگوریتم موبایل دوستی تاثیر زیادی را روی رتبه‌بندی آن نخواهد گذاشت. گرچه بهتر است که خودتان به این موضوع اهمیت دهید و سایت را برای کاربران نسخه‌ی موبایل خود نیز بهینه نمایید.

خطرات

  • نبود نسخه‌ی موبایل سایت
  • به درستی انجام نشدن تنظیمات Viewport
  • محتوای غیر قانونی
  • استفاده از پلاگین‌های نامناسب

 

چگونه از خطرات الگوریتم موبایل فرندلی در امان بمانیم؟

  1. نسخه‌ی موبایل سایت خود را واکنشگرا بسازید: شما می‌توانید برای ساخت نسخه‌ی موبایل سایتتان، از پیکربندی‌های مختلفی استفاده کنید، اما گوگل بهترین پیکربندی ممکن را واکنشگرا بودن یا ریسپانسیو بودن (Responsive) آن می‌داند. گوگل همچنین ابزار‌های زیادی را برای تست واکنشگرا بودن سایت ساخته است تا بتوانید بهترین نتیجه‌ی ممکن را دریافت نمایید.
    از سال 2019 بود که الگوریتم موبایل فرندلی به عنوان یکی از مهم‌ترین الگوریتم‌های هسته‌ی گوگل و همچنین اولین الگوریتم مخصوص نسخه‌های موبایل عرضه شد و از آن زمان تاکنون، بهینه سازی سایت برای صفحات موبایل، تبدیل به یکی از مهم‌ترین مسائل سئو شده است.
  2. تست‌های موبایل فرندلی انجام دهید: بهینه کردن سایت برای موبایل به تنهایی کافی نیست. زمانی است که فکر می‌کنید سایت برای موبایل بهینه است، اما مشکلی را جا انداخته‌اید و همان مشکل در تجربه‌ی کاربری مخاطبین سایت مشکل ایجاد کرده است.
    بنابراین پس از انجام بهینه سازی‌های لازم، بهتر است که تست موبایل فرندلی بودن سایت را انجام دهید و مطمئن شوید که هیچ موردی از چشمان شما پنهان نمانده باشد.
الگوریتم گوگل - الگوریتم رنک برین
الگوریتم‌ های گوگل – الگوریتم رنک برین

الگوریتم رنک برین

الگوریتم رنک برین، همانطور که از اسمش پیداست، ساخته شده است تا مغز گوگل را تقویت کرده و آن را تبدیل به یک ماشین تماما هوشمند کند. این الگوریتم به گوگل کمک می‌کند تا بتواند بهترین نتیجه‌های ممکن را به جست و جو کنندگان نمایش دهد.
لازم به ذکر است که گوگل این الگوریتم را به عنوان سومین الگوریتم مهم در سیستم رتبه‌بندی معرفی کرده است. این الگوریتم می‌تواند مفهوم کلی ارتباط معنایی یک صفحه را متوجه شود و بهترین نتیجه‌ی ممکن را به جست و جو کنندگان نمایش دهد. اما نکته‌ی شگفت انگیز در مورد این الگوریتم، برنامه‌ نویسی قدرتمند آن است که به آن اجازه می‌دهد تا بتواند مسائل مختلف را پردازش کرده و به خود آموزش دهد.

خطرات

  • نبود ویژگی‌های تطبیق دهنده‌ی ارتباط معنایی
  • تجربه‌ی کاربری ضعیف

 

چگونه از خطرات الگوریتم رنک برین در امان بمانیم؟

  • تجربه‌ی کاربری خود را بهبود سازید: در گذشته کمتر کسانی بودند که به اهمیت تجربه‌ی کاربری در زمینه‌ی سئو اهمیت بدهند. اما امروزه برای دریافت رتبه‌ی خوب در نتایج جست و جو، مجبور خواهید بود تا یک تجربه‌ی کاربری بهینه و کاربردی را ارائه دهید.
    در پنل Google Analytics می‌توانید فاکتور‌های مختلفی نظیر Bounce Rate و Session Duration را بررسی کنید و تصمیمات تازه‌ای را برای بهینه سازی تجربه‌ی کاربری اتخاذ نمایید.
    در اینفوگرافیک زیر، مسائل مختلفی را برای شما شرح داده‌ایم:
    اگر نرخ پرش (Bounce Rate) هر یک از صفحات سایت شما بالاتر از میزان ذکر شده در تصویر بود، باید تغییرات زیادی را در آن صفحه ایجاد کنید و تجربه‌ی کاربری آن صفحه را بهبود دهید.
    همچنین لازم به ذکر است که در اکثریت مواقع، مخاطبین 650 کلمه در دقیقه را می‌خوانند و شما می‌‌توانید با اضافه کردن ویدیو، عکس و اطلاعات بیشتر، زمان ماندن کاربران در سایتتان را افزایش دهید
  • در مورد رقبای خود تحقیقات انجام دهید: الگوریتم رنک برین، تمام اطلاعات و امکانات صفحه‌ی شما را بررسی کرده و مفهوم تک تک اطلاعات صفحه‌ی شما را متوجه می‌شود. بنابراین هرچقدر اطلاعات و موارد بیشتری را در صفحه‌ی خود قرار دهید، شانس خود را برای دریافت یک رتبه‌ی خوب در نتایج گوگل را افزایش خواهید داد.
    شما می‌توانید با نگاه کردن به رقبا و آنالیز کردن محتوای آن‌ها، ایده‌های خوب و کارآمدی را از آن‌ها بگیرید. ببینید که آن‌ها از چه تعداد کلمه و چه تعداد تصویر و ویدیو در محتوای خود استفاده کرده‌اند و از چه کلمات و جملاتی استفاده کرده‌اند و شما نیز از آن‌ها الگو بگیرید

    الگوریتم گوگل - الگوریتم موش کور
    الگوریتم‌ های گوگل – الگوریتم موش کور

الگوریتم موش کور

الگوریتم موش کور، یکی از مهم‌ترین الگوریتم‌های گوگل است که ارتباط مستقیمی را با مکان یک کسب و کار دارد. این الگوریتم به هدف این ساخته شده است که بهترین و مفید‌ترین نتایج نسبت به موقعیت مکانی یک کاربر به او نمایش داده شود. بنابراین بهتر است که هرچه زودتر دست به کار شوید و وبسایت خود را برای سئوی محلی بهینه کنید.

البته یک پارادوکس عجیب در مورد این الگوریتم وجود دارد و آن این است که به کسب و کار‌های خارج از یک منطقه‌ هم بهای زیادی می‌دهد. به این منظور که امکان دارد کسب و کاری در محل زندگانی شما نباشد، اما در نتایج جست و جوی شما نمایش داده شود. به عنوان مثال، شما بدنبال یک رستوران در سطح کرج هستید و رستوران‌های تهران هم در نتایج شما ظاهر می‌شوند.

البته لازم به ذکر است که گاهی اوقات دو کسب و کار با آدرس یکسان نمی‌توانند در نتایج جست و جوی محلی قرار بگیرند و تنها یکی از آن دو کسب و کار، این شانس را پیدا خواهد کرد.

خطرات

  • شریک شدن یک آدرس فیزیکی با یک کسب و کار مشابه
  • رقبایی که آدرس کسب و کارشان به جست و جو گران نزدیک‌تر باشد

 

چگونه از خطرات الگوریتم موش کور در امان بمانیم؟

  1. در مورد موقعیت مکانی خود تحقیقات انجام دهید: بعد از اضافه شدن الگوریتم موش کور به هسته‌ی گوگل، حال دیگر موقعیت مکانی کسب و کار شما نقش مهمی را در کسب جایگاه در نتایج گوگل ایفا می‌کند. بنابراین باید تحقیقات گسترده‌ای را در این زمینه انجام دهید و بهترین استراتژی ممکن را برای کسب یک جایگاه قدرتمند اجرا کنید.
  2. لیست کلید واژه‌های خود را گسترش دهید: از آن‌ جایی که الگوریتم موش کور مقیاس گسترده‌تری از کلید واژه‌های شبیه به هم را در نظر می‌گیرد، بهتر است که لیست کاملی از کلید واژه‌های مشابه و مترادف را داشته باشید.
    برای پیدا کردن و درست کردن لیستی از کلید واژه‌های مرتبط به کسب و کارتان، می‌توانید از ابزار‌هایی نظیر Ubersuggest و Google Trends استفاده نمایید.
الگوریتم گوگل - الگوریتم فرد
الگوریتم‌ های گوگل – الگوریتم فرد

الگوریتم فرد

می‌توان به جرئت گفت که ارزشمند‌ترین دارایی یک سایت، محتوای آن است. بنابراین این حق را به گوگل بدهید که نظارت کامل و دقیقی را روی محتوای سایت شما داشته باشد. الگوریتم فرد آمده است که دیگر شاهد محتوای بی ارزش و تبلیغات زیاد در آن‌ها نباشیم.

این الگوریتم در اکثریت مواقع سایت‌هایی را هدف قرار می‌دهد که دارای بلاگ‌های محتوایی هستند و در صورت پیروی نکردن از قوانین گوگل، این سایت‌ها را جریمه خواهد کرد.

خطرات

  • محتوایی که روی تبلیغات زیاد تمرکز دارند
  • محتوای کم ارزش و کم عمق

 

چگونه از خطرات الگوریتم فرد در امان بمانیم؟

  1. از قوانین و راهنمای وب مستر گوگل بهره ببرید:‌ اولین قدم برای دور ماندن از پنالتی شدن توسط الگوریتم فرد، پیروی کردن از راهنمایی‌ها و آموزش‌های وب مستر گوگل است که می‌توانید نکات جذاب و کارآمدی را از آن بدست بیاورید.
  2. محتوای کم ارزش را ریشه کن کنید: اکثریت سایت‌های خبری معروف، از تبلیغات استفاده می‌کنند و درآمد خود را از این را بدست میاورند. پس تبلیغات چیزی نیست که الگوریتم فرد تمرکز خود را روی آن گذاشته باشد. الگوریتم فرد به دنبال ریشه کن کردن محتوای کم ارزش است و سایت‌هایی را جریمه می‌کند که سعی دارند تا از محتوای کم ارزش و بدرد نخور، کسب در آمد کنند.
الگوریتم گوگل - الگوریتم سرعت
الگوریتم‌ های گوگل – الگوریتم سرعت

الگوریتم اسپید (سرعت)

مدت‌ها قبل بود که گوگل با عرضه کردن الگوریتم موبایل فرندلی، اهمیت خود به نسخه‌ی موبایل وبسایت‌ها را نشان داد و حال با اضافه کردن الگوریتم سرعت، این نظارت و اهمیت بیشتر از قبل شده است. این الگوریتم، حساسیت زیادی را روی سرعت بارگزاری نسخه موبایل وبسایت شما دارد و این مسئله را به عنوان یک فاکتور بسیار مهم در نظر گرفته است.

خطرات

  • سرعت بارگزاری پایین نسخه‌ی موبایل سایت

 

چگونه از خطرات الگوریتم سرعت در امان بمانیم؟

در ابتدا، وبسایت خود را به طور کامل توسط یکی از ابزار‌های Google’s Pagespeed Insight و Mobile Friendly Test آنالیز کنید و صفحات کم سرعت سایت خود را پیدا کنید.
در ادامه باید مواردی که باعث پایین آمدن سرعت شده‌اند را پیدا کنید و با برطرف کردن آن‌ها، سرعت را بالا ببرید.

بدون شک در آینده موارد بیشتری به الگوریتم و هسته‌‌ی اصلی گوگل اضافه خواهد شد و بهتر است که از همین الان، تا جایی که می‌توانید سرعت بارگزاری وبسایت خود را بهینه نمایید.

الگوریتم گوگل - الگوریتم مدیک
الگوریتم‌ های گوگل – الگوریتم مدیک

الگوریتم مدیک

این الگوریتم در آگوست سال 2019 عرضه شد و تمام وبسایت‌ها در تمام موضوعات را تحت تاثیر قرار داد. اما وبسایت‌های ورزشی، پزشکی و بهداشتی، بیشترین تاثیر را از این الگوریتم دریافت کردند و به همین دلیل نیز گوگل نام این الگوریتم را جعبه کمک‌های اولیه گذاشت.

خطرات

  • صفحاتی که برای کلید واژه‌های مختلف بهینه شده باشند

 

چگونه از خطرات الگوریتم مدیک در امان بمانیم؟

زمانی که گوگل این الگوریتم را عرضه کرد، وبسایت‌های زیادی در نتایج جست و جو افت کردند و حل این موضوع کار آسانی نبود. به همین دلیل، پاسخ به نیاز‌های اصلی و دقیق کاربران تبدیل به یکی از مهم‌ترین وظایف یک مدیر سایت شده است. به عنوان مثال، شما باید به چند پاسخ نظیر کی، کجا، چطور، چگونه، چی، کدام بهتر است و… بتوانید پاسخ دهید و با برچسب‌ها و راهنمایی‌های خود، کاربران را به سمت هدف خود هدایت کنید. همچنین باید آنالیز دقیقی را روی کلید واژه‌های طولانی خود انجام دهید تا بتوانید آن‌چه که کاربران به دنبال آن هستند را پیدا کنید.

الگوریتم گوگل - الگوریتم برت
الگوریتم‌ های گوگل – الگوریتم برت

الگوریتم برت

در گذشته فهمیدن برخی از زبان‌ها و مفهوم‌ها برای موتور‌ جست و جوی گوگل سخت بود. اما با عرضه شدن الگوریتم برت، سیستم یادگیری عمیقی به هسته‌ی گوگل اضافه شد که تحول عظیمی را در نحوه‌ی فهمیدن این موتور جست و جو بوجود آورد. حال دیگر به جرئت می‌توان گفت که موتور جست و جوی گوگل با کمک الگوریتم برت، از جان آدمیزاد تا شیر مرغ را متوجه می‌شود.

این الگوریتم لیستی از متن‌ها و جملات را ذخیره می‌کند و مانند یک انسانی که به انواع و اقسام زبان‌ها و اصطلاحات مسلط است، خود را تمرین می‌دهد. بنابراین زمانی که در مورد موضوع خاص و پیچیده‌ای جست جو می‌کنید، موتور جست و جوی پیشرفته‌ی گوگل، توانایی فهمیدن این مسائل پیچیده را خواهد داشت.
طبق آخرین تحقیقات، این الگوریتم چیزی حدود 10 درصد نتایج جست و جو را تحت تاثیر قرار داده است.

خطرات

  • استفاده از زبان غیر طبیعی
  • استفاده از کلید واژه‌های کوتاه با مطابقت دقیق

 

چگونه از خطرات الگوریتم برت در امان بمانیم؟

قوانین در مورد الگوریتم برت همانند مرغ مگس خوار و رنک برین است. تنها کاری که باید بکنید این است که محتوای مفید و مفصل تولید کنید که بتواند نیاز‌های کاربران را پاسخ دهد و دیگر هیچ نگرانی در مورد الگوریتم برت نداشته باشید.

این الگوریتم به هدف پنالتی شدن وبسایت‌ها عرضه نشده است. بلکه هدف دارد تا نتایج جست و جو را بهینه کند. در ابتدا توصیه می‌کنیم که تحقیق مفصلی را در مورد کلید واژه‌های لانگ تیل یا طولانی مرتبط به کسب و کارتان را پیدا کنید و سپس صفحه‌ی اول نتایج جست و جو در مورد آن کلید واژه‌ها را مشاهده کنید و از رقبای خود ایده بگیرید.

الگوریتم گوگل - الگوریتم هسته اصلی گوگل
الگوریتم‌ های گوگل – الگوریتم هسته اصلی گوگل

الگوریتم هسته اصلی گوگل

گوگل هسته‌ی اصلی خود را گاه به صورت هفتگی و گاه به صورت ماهانه و سالانه بروزرسانی می‌کند. این بروزرسانی‌ها معمولا یا تاثیر کمی دارند و یا تاثیر بسیار زیادی را در نتایج جست و جو و عملکرد کلی موتور‌ جست و جوی گوگل می‌گذارند.
آخرین بروزرسانی اصلی و تکان دهنده‌ی گوگل در تاریخ 13 ژانویه 2020 مصادف با دوشنبه، ۲۳ دی ۱۳۹۸ اتفاق افتاد و آخرین بروزرسانی معمولی هسته‌ی گوگل نیز در تاریخ 4 می 2020 مصادف با دوشنبه، ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹9 رخ داد و معمولا هم هیچ توضیح دقیقی در مورد تغییرات اتفاق افتاده ارائه نمی‌شود.

به پایان رسیدیم…

ما در این مقاله برای شما اصلی ترین الگوریتم‌ های گوگل و بروزرسانی‌های موتور جست و جو را توضیح دادیم و برخی از راه حل‌های ممکن برای جلوگیری از جریمه شدن را برای شما شرح دادیم. حال دیگر نوبت شماست تا با طراحی بهترین استراتژی و با رعایت کردن اصول سئوی سایت، بهترین نتیجه‌ی ممکن را برای سایت خود دریافت کنید.

به مانند همیشه، منتظر نظرات شما هستیم. خداوند یار و یاورتان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *