بعد از نصب وردپرس، مرحلهی بعدی که هر تازهکاری باید یاد بگیرد، نصب افزونه وردپرس است. ما در این مقاله سعی کردهایم تا برخی از مهمترین آموزش نصب افزونه وردپرس را برای شما شرح دهیم. پس اگر اولین بار است که قصد دارید تا در سایت وردپرسی خود یک افزونه نصب کنید و نمیدانید که این کار را چگونه انجام دهید، در ادامه با ما همراه باشید.
زمانی که شما یک گوشی جدید خریداری میکنید، اولین کاری که بعد از روشن کردن و انداختن گلس و سایر مخلفات انجام میدهید، نصب کردن اپلیکیشنهای مورد نیاز است. افزونهها نیز برای سایت، همان حکم اپلیکیشن را دارند و با نصب کردن آنها، ویژگیها و قابلیتهای جدیدی را به سایت اضافه خواهید کرد.
در حال حاضر بیش از هزاران افزونه پولی و رایگان برای نصب کردن موجود هستند که میتوانید مطابق نیاز خود آنها را نصب کنید. ما در این مقاله به شما قدم به قدم آموزش خواهیم داد که چگونه بتوانید در به راحتی هرچه تمامتر، افزونه مورد نیاز خود را نصب کنید.
چگونه یک افزونه وردپرس نصب کنیم؟
نصب کردن با استفاده از سرچ وردپرس: این روش آسانترین راه نصب افزونه وردپرس است که میتوانید به سادگی و با مراجعه به به داشبورد وبسایت وردپرسیتان، این کار را انجام دهید. البته باید به این مسئله مهم اشاره کنیم که تنها افزونههای رایگان در این قسمت قرار میگیرند و توقع نداشته باشید که بتوانید نسخهی پریمیوم افزونههای مورد نظر را از این قسمت دانلود نمایید.
برای انجام این کار، ابتدا به قسمت پیشخوان وردپرس بروید و از منوی سمت راست، اشارهگر ماوس خود را روی گزینهی افزونهها ببرید. در ادامه دو گزینهی افزونههای نصب شده و افزودن نمایان خواهند شد.

اگر قصد دارید تا افزونههایی که در گذشته نصب کردهاید را ببینید، روی گزینهی افزونههای نصب شده کلیک کنید. اما اگر قصد اضافه کردن افزونهی جدیدی را دارید، روی گزینهی افزودن کلیک کنید تا وارد صفحهی زیر شوید.

همانطور که در تصویر میبینید، تعدادی از محبوبترین افزونههای وردپرس به صورت پیشفرض در این صفحه به شما معرفی شدهاند که میتوانید توضیحات، میزان امتیاز، تعداد نصب، تاریخ آخرین بروزرسانی و همچنین سازگار بودن و یا نبودن آنها با نسخهی وردپرس سایت را مشاهده کنید و نسبت به نیاز خود اقدام به نصب آنها نمایید.
اگر افزونهی مورد نظر خود را در این صفحه مشاهده نکردید، کافی است که نام آن را در سرچ باکس بالای صفحه وارد کنید و دکمه اینتر را بزنید. در ادامه با پیشنهاداتی رو به رو خواهید شد که میتوانید بهترین آنها را انتخاب کرده و نصب کنید.

برای اینکه بتوانید بهترین گزینهی ممکن را انتخاب کنید، باید به میزان نصب و همچنین میزان رضایت کاربران توجه ویژهای را داشته باشید. اگر تعداد نصب یک افزونه بالای چند میلیون بود و همچنین امتیاز بالایی داشت، آن افزونه، گزینهی مناسبتری برای شما خواهد بود. البته تنها به این موارد بسنده نکنید و حتما قبل از نصب یک افزونهی خاص، تحقیقات لازم را در مورد آن انجام دهید. در ادامه پس از انتخاب افزونه، روی گزینهی نصب کلیک کنید و سپس گزینهی آبی فعال سازی را بزنید تا به صفحهی افزونههای نصب شده منتقل شوید.
شما با موفقیت افزونهی مورد نظر را نصب کردهاید و حال زمان آن است که تنظیمات لازم آن را انجام دهید. این تنظیمات برای هر افزونه بسیار متفاوت است و نیاز است که طریقهی پیکربندی هر افزونه را به صورت جداگانه یاد بگیرید. همچنین در هر زمانی میتوانید با مراجعه به صفحهی افزونههای نصب شده و کلیک روی گزینهی غیر فعال سازی، افزونه را غیر فعال و در صورت نیاز حذف نمایید.
نصب افزونه وردپرس به روش دستی
برخی از افزونههای پولی وردپرس، در دایرکتوری وردپرس موجود نیستند و نمیتوانید به روش اول آنها را نصب کنید. این افزونهها گاها توسط شخص خاصی تولید شده که آن را در دایرکتوری قرار نداده و یا افزونههایی هستند که باید با پرداخت مبلغ مشخص، اقدام به خریداری آنها نمایید.
به همین سبب، وردپرس امکان آپلود کردن دستی افزونهها را نیز فراهم کرده است و میتوانید با انتخاب گزینه بارگزاری افزونه در بالای صفحه، فایل zip افزونهی مورد نظر را آپلود نمایید.

زمانی که روی بارگزاری افزونه کلیک کردید، حال وقت آن است که روی دکمهی Browse کلیک کنید و فایل افزونهی مورد نظر را انتخاب کنید و دکمهی نصب را بزنید.

همانند روش قبلی، پس از نصب افزونهی مورد نظر، نیاز دارید تا عمل فعال سازی آن را انجام دهید تا بتوانید از آن استفاده نمایید. در غیر این صورت افزونه کار نخواهد کرد.
تبریک میگوییم! شما روش نصب کردن یک افزونه به صورت دستی را هم یاد گرفتید. آمادهاید تا به سراغ روش سوم برویم؟ با ما همراه باشید.
نصب دستی افزونه از طریق هاست
روش دیگری برای نصب افزونه وجود دارد که نه سخت است و نه آسان. اما با کمی دقت میتوانید این روش را هم یاد بگیرید و زمانی که نتوانستید با دو روش قبلی افزونهی مورد نظر را نصب کنید، به سراغ این روش بروید.
ابتدا File Manager هاست خود را باز کنید و به پوشه wp-content در پوشهی وردپرس بروید. در ادامه گوشهی Plugins را باز کنید و از کادر بالا دکمهی Upload را انتخاب کنید و همانند روش قبلی، فایل zip را خود آپلود نمایید. اما تفاوت این مرحله اینجاست که این دفعه شما باید به صورت دستی فایل zip را Extract یا استخراج کنید و سپس به قسمت افزونههای نصب شده بروید و آن را فعال کنید. به همین راحتی!

امیدوار هستیم که این مقاله برای شما کاربردی بوده باشد و توانسته باشید به هر سه روشی که بیان کردیم، به نصب افزونه وردپرس مورد نظر خود پرداخته باشید. همچنین به شما پیشنهاد میکنیم که سایر مقالههای سایت را نیز مشاهده کنید و اگر انتقاد و پیشنهادی دارید، حتما آن را به ما پیشنهاد کنید.