ما در این مقاله تمام مواردی که باید در مورد الگوریتم پاندا بدانید را جمع آوری کردهایم؛ پس در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعات کاملی را در مورد این الگوریتم بدست بیاورید.
الگوریتم پاندا چیست و چرا گوگل تصمیم به عرضهی این الگوریتم گرفت؟
الگوریتم پاندا یکی از چندین الگوریتمهای اصلی گوگل است که برای مقابله با محتوای کم ارزش و ضعیف توسعه داده شده و به طور رسمی در فوریه 2011 منتشر شد. در سال 2010 بود که حجم زیادی از محتوای کم ارزش و بدرد نخور در سرتاسر وب بوجود آمدند و کاربران هنگام جست و جو برای پیدا کردن جواب خود، با محتوای بی ربط و کم ارزش زیادی رو به رو میشدند.
گوگل اما ساکت نماند و الگوریتمی را توسعه داد که تاکنون مشکلات زیادی را برای بسیاری از سئوکاران و وب مسترها بوجود آورده است. اما نتیجهی بوجود آمدن این الگوریتم چه شد؟ حال دیگر تمام کسانی که در سطح وب فعالیت میکنند و حتی اطلاعات اندکی در مورد سئو دارند، به خوبی میدانند که با انجام این تکنیک کلاه سیاه، وبسایت خود را به سمت جریمه شدن خواهند برد.
این تکنیک کلاه سیاه که بیشتر با نام Content Farm شناخته میشود، تاکنون وبسایتهای زیادی را رو به نابودی کشانده است که از جمله آنها میتوان به Demand Media اشاره کرد. وبسایت این شرکت که کاملا بر اساس Content Farm توسعه داده شده بود، خیلی زود توسط الگوریتم پاندا جریمه شد و وضعیت سختی را سپری کرد.
الگوریتم پاندا به صورت کاملا مخفیانه در پس زمینهی موتور جست و جوی گوگل فعالیت میکند و مطمئن میشود که دیگر دنیای وب پر از محتوای بی ارزش و اعصاب خوردکن نشود. همچنین گوگل نیز به صورت روزانه این الگوریتم را توسعه میدهد تا مطمئن شود که این الگوریتم به راحتی دستکاری نشود.

تفاوت اصلی میان الگوریتم پاندا و پنگوئن چیست؟
در زمان کوتاهی پس از بوجود آمدن الگوریتم پاندا، گوگل الگوریتم دیگری را با نام پنگوئن عرضه کرد. در حالی که الگوریتم پاندا برای جلوگیری از محتوای اسپم و بی ارزش ساخته شده است، وظیفهی اصلی الگوریتم پنگوئن این است که از تکنیکهای کلاه سیاهی که موجب بوجود آمدن لینکهای زیاد و بی ارزش میشود جلوگیری کند.
زمانی بود که سئوکاران زیادی، از ابزار مخصوصی استفاده میکردند که لینکهای بی ارزش زیادی را به سمت راست ارسال میکردند و با این کار قصد داشتند تا رتبهی سایت خود را بهبود ببخشند. اما هم اکنون پس از عرضهی الگوریتم پنگوئن، متخصصین سئو دیگر ریسک بوجود آوردن لینکهای بی ارزش را نمیکنند و به سمت لینکهایی میروند که میتوانند برای سایت با ارزش باشند و کیفیت لازم را برای ارتقای رتبهی سایت دارا هستند.
همانند الگوریتم پاندا، پنگوئن نیز هر ماه بروزرسانی میشود و تغییرات زیادی در آن بوجود میآید. در سال 2016 بود که گوگل نسخهی 4.0 الگوریتم پنگوئن را معرفی کرد و اعلام کرد که این الگوریتم نیز هم اکنون جزو الگوریتمهای اصلی گوگل محسوب میشود. تغییرات الگوریتمی به صورت روزانه بوجود میآیند و سایتهای زیادی در رتبههای مختلف نتایج گوگل جا به جا میشوند.
چگونه از جریمههای الگوریتم پاندا خارج شویم؟
اگر گرفتار خشم الگوریتم پاندا شده باشید و سایت رو به افت باشد، باید بنشینید و چارهای برای نجات سایت پیدا کنید. زیرا میزان ترافیک سایت روز به روز افت خواهد کرد و رتبه خود را در نتایج گوگل از دست خواهید داد. پس سریعتر باید دست به کار شوید و نظر این الگوریتم سخت گیر را جلب کنید.
اولین قدم برای بازگشت از جریمههای الگوریتم پاندا این است که یک آنالیز کامل از سایت انجام دهید و ببینید که این الگوریتم دقیقا به چه علت شما را جریمه کرده است. متاسفانه تاکنون هیچ راه مستقیمی برای خارج شدن از جریمههای الگوریتم پاندا یافت نشده است؛ اما بهترین کار این است که تمام مقالات و مطالب سایت را بررسی کنید و ببینید که کدام یک از آنها، نیاز به بهبود و اضافه کردن مقدار بیشتری محتوا دارد. مطمئن شوید که تمام مطالب سایت دارای مطالب عمیق و کاربردی باشند و هیچکدام از آنها، بیخود و بیجهت روی سایت نباشد.
یکی از مواردی که الگوریتم پاندا به شدت روی آن حساسیت به خرج میدهد، استفادهی بیش از حد از کلید واژهها است و باید مطمئن شوید که در هیچکدام از مطالب، بیش از حد مجاز از کلید واژهها استفاده نکرده باشید. البته سادهترین راه برای بهبود دادن به یک مطلب، این است که آیا این مطلب میتواند کمکی برای کاربران باشد یا اینکه تنها برای رتبه گرفتن ساخته شده است؟ این سوال را از خود بپرسید و باقی راه را پیدا خواهید کرد.

چگونه رتبه خود را در گوگل بهبود ببخشیم؟
از همان ابتدا تاکنون، گوگل به شدت توصیه کرده است که برای بهبود نتایج سایت در گوگل، محتوایی را در سایت منتشر کنید که برای کاربران کاربردی باشد و بتواند مشکلی را از مشکلات روزانه آنها حل کند. این بهترین راه پیشرفت در نتایج جست و جو است و اگر به دنبال راهی به غیر از این هستید، راه اشتباهی را پیش گرفتهاید.
البته بسیاری از کسانی که به دنبال کسب و کار اینترنتی رفتند، راه اشتباهی را انتخاب کردند و به همین دلیل، الگوریتم های گوگل بوجود آمدند. حال دیگر کسی نمیتواند گوگل را گول بزند و تمام سئو کاران و وب مسترهای حاضر در جهان، باید تابع قوانین سخت گیرانه گوگل باشند تا دیگر نسل وبسایتهای بی ارزش کنده شود.
امیدواریم که این مقاله برای شما کاربردی بوده باشد (بروزرسانی میشود).