در این مقاله سعی کردهایم تا هم برای سئو کارهای حرفهای و هم برای سئوکارهای تازه کار، واژه نامه سئو مفصلی را تدارک ببینیم. توضیحات بسیار ساده و روان هستند و اگر شما کار خود را به سادگی آغاز کرده باشید، توانایی متوجه شدن مفهومات و توضیحات ذکر شده را خواهید داشت.
تازهکار بودن در زمینهی سئو، مسئلهای نیست که در مورد آن خجالت زده یا ناامید شوید. ما در این مقاله برای شما میانبری ساده را به تمام چیزهایی که برای تبدیل شدن به یک سئوکار حرفهای لازم دارید را ذکر کردهایم.
با بیش از 450 توضیح مختلف، این مفصلترین واژهنامهای است که شما در تمام اینترنت میتوانید پیدا کنید. پس لطفا آن را با دوستان و همکاران خود نیز به اشتراک بگذارید تا آنها نیز بتوانند از این واژهنامهی ارزشمند استفاده کنند.
اگر به دنبال مطلب یا توضیح بخصوصی هستید، از ترکیب دکمههای CTRL و F استفاده کنید. امیدوارم که از مطالعهی این مقاله نهایت استفاده را ببرید.
این واژه نامه سئو به مرور بروزرسانی خواهد شد و مطالب جدیدی در آن قرار خواهد گرفت.
A

آدرس مطلق صفحه | Absolute URL
لینکی است که برای لینکسازی داخلی به کار میرود. لینکی که مسیر نهایی به یک صفحه را نشان میدهد و برای معرفی کردن یک صفحهی خاص به کار میرود. هر صفحه، عکس، ویدیو و یا کد HTML و یا هرچیز دیگری در وبسایت شما، یک آدرس مخصوص به خود را دارند و این آدرس به عنوان آدرس مطلق یا Absolute URL شناخته میشود.
مثالی از آدرس مطلق:
<a href=”https://farawp.com/our-service/web-design/”>طراحی سایت</a>
آپدیت الگوریتم | Algorithm Update
هر تغییری است که در الگوریتمها یا سیستم رتبهبندی گوگل به بوجود بیاید. این شامل قوانینی است که بوجود میآیند یا تغییر میکنند. گوگل به مرور تغییرات کوچکی را در الگوریتمهایش ایجاد میکند و سر و صدای زیادی را به راه نمیاندازد، اما گاهی اوقات نیز تغییرات عظیمی را بوجود میآورد که تاثیرات زیادی را برروی رتبهبندی وبسایتها میگذارذ.
در چند سال گذشته بروزرسانیهای زیادی از جمله الگوریتم پنگوئن، پاندا، دزد دریایی، مرغ دریایی، رنک برین، موبایل فرندلی، کبوتر، پاسم و فرد در سیستم رتبهبندی گوگل بوجود آمده است.
پنالتی الگوریتمی | Algorithmic Penalty
زمانی که شما یک جای کارتان ایراد داشته باشد و طبق قوانین گوگل پیش نرفته باشید، وبسایتتان از طرف گوگل جریمه یا پنالتی میشود. این پنالتی باعث افت رتبه و بازدید وبسایت شما خواهد شد تا زمانی که شما بتوانید آن مشکلی که باعث جریمه شدنتان شده بود را پیدا کنید.

متن جایگزین | Alt Tag
تگ آلت، متن جایگزینی است که شما در قالب کد HTML برای یک تصویر تعریف میکنید. این مسئله به موتورهای جست و جو و بعضا کاربران کمک میکند تا بتوانند، اطلاعات بهتری را از تصویر شما دریافت کنند. گاهی اوقات، تصویر شما به دلیل بوجود آمدن یک سری از مشکلات به درستی بارگزاری نمیشود و این متن جایگزین است که به کاربران میگوید، تصویر در مورد چیست.
با قرار دادن کلید واژهها در متن جایگزین تصویر خود، جایگاه رتبهی خود در گوگل را افزایش خواهید داد.
انکر تکست | Anchor Text
انکر تکست متنی است که با کلیک بر روی آن به یک آدرس اینترنتی هدایت میشوید. یک انکر تکست، هویت و هدف نهایی یک لینک را باید توضیح بدهد و کاربر و موتورهای جست و جو باید با استفاده از آن، مقصد نهایی لینک را درک کنند.
اعتبار سایت | Authority Site
سایتی که توسط کاربران، صنعت مورد نظر و صنعتگران خبره آن صنعت معتبر شناخته شده باشد، اعتبار بالایی را نزد گوگل دارد. وبسایتهایی که اعتبار بالایی را بدست میآورند، معمولا محتوای غنی و وضعیت خوبی را از نظر بهینهسازی برای موتورهای جست و جو دارند.
B

بک لینک | Backlink
یک بک لینک زمانی ساخته میشود که وبسایتهای دیگر به سایت شما لینک دهند. بک لینک عنصری است که ثابت میکند، وبسایت شما قابل اعتماد میباشد و اگر وبسایت دیگری به وبسایت شما بک لینک داده است، آن وبسایت اعتبار و امنیت شما را تایید کرده است. بک لینک میتواند یک عمل دو طرفه باشد؛ یعنی حتی شما نیز میتوانید به وبسایتهای دیگر لینک بدهید و اعتبار آنها را تایید کنید.
یک لینک خوب و قدرتمند میتواند تاثیر شگفت انگیزی را در ارتقای وبسایت شما در موتورهای جست و جو داشته باشد.
تعداد بک لینکهای یک وبسایت، تاثیر بسیار زیادی را در رتبهبندی آن وبسایت در نتایج موتورهای جست و جو دارد.

بایدو | Baidu
بایدو یکی از محبوبترین موتورهای جست و جو است که در کشور چین بسیار رواج دارد و به صورت جهانی به میزان 1.37 درصد استفاده میشود. بایدو تقریبا همان امکانات گوگل را به شما عرضه میکند.
بینگ | Bing
یک موتور جست و جو که توسط شرکت مایکروسافت اداره میشود و به صورت جهانی میزان جست و جویی معادل 3.18 درصد دارد. این موتور جست و جو به اندازهی گوگل قدرت ندارد، اما تعداد زیادی از کاربران، زمان بیشتری را نسبت به موتورهای جست و جوی دیگر برروی آن صرف میکنند.

سئوی کلاه سیاه | Black Hat Seo
سئوی کلاه سیاه مجموعهای از ترفندها است که به شما اجازه میدهد تا بتوانید در مغایرت با قوانین موتورهای جست و جو، در آنها جایگاه بگیرید. سئوی کلاه سیاه به شما میگوید که محتوایی را تولید کنید که قصد دارد تا موتورهای جست و جو را بازی دهد و اهمیتی به تجربهی کاربران ندارد. این تکتیکها شامل کلاکینگ، استفاده بیش از حد از کلید واژهها، استفاده از لینکهای پولی و بهینهسازی بیش از حد میشود.
بلاگ کامنتینگ | Blog Commenting
بلاگ کامنتینگ زمانی در گذشته، یک روش عالی برای بک لینک سازی بود؛ زمانی که شما بلاگهای مرتبط با وبسایتتان را پیدا میکردید و کامنت حاوی لینک وبسایت خودتان را در یکی از محتوای آن بلاگ میگذاشتید.
اما بدلیل اینکه مردم زیادی به بلاگها هجوم میبردند و کامنتهای زیادی را حاوی لینک سایتشان به جای میگذاشتند، این روش منسوخ شد و حال این لینکها به عنوان لینکهای No Follow شناخته میشوند و ارزش زیادی ندارند. همچنین گوگل وبسایتهایی را که تعداد زیادی از این لینکها داشته باشند را جریمه خواهد کرد.
پس این تکنیک بیشتر از اینکه برای شما مفید باشد، به وبسایت شما صدمه خواهد زد. اما به هر حال، اگر در یک وبسایت مربتط یک کامنت خوب به جای بگذارید و نه یک کامنت مصنوعی و رباط مانند، میتوانید انتظار افزایش ترافیک سایتتان را داشته باشید.

نرخ پرش | Bounce Rate
میزان پرش مقداری است که نشان میدهد، چه میزان از کاربران به وبسایت شما وارد شده و سپس بلافاصله بدون صرف زمان و یا مشاهده کردن صفحات دیگر، خارج شدهاند. هرچقدر میزان پرش پایینتر باشد بهتر است؛ همچنین میزان پرش بالای 70% بسیار خطرناک بوده و میتواند دلایل زیادی نظیر طولانی بودن زمان بارگزاری سایت، بدرد نخور بودن محتوا برای کاربران و یا غیر مرتبط بودن با کلمات کلیدی داشته باشد.
کلمهی کلیدی برند شده | Branded Keyword
کلمات کلیدی برند شده معمولا نام شرکت و یا مجموعه شما هستند و نیاز نیست که برروی این کلمات زمان زیاد و یا هزینهی خیلی هنگفتی را صرف کنید. این نوع کلید واژهها به راحتی بالا آمده و در رتبهی اول گوگل جای میگیرند.
لینک سازی برند منشن | Brand Mention Link Building
شما میتوانید در زمانی وبسایتی مرتبط با وبسایت شما، یکی از مطالب شما را قرار میدهد و تنها نام برند شما را بدون هیچگونه لینکی ذکر میکند، به آن وبسایت درخواست دهید تا به نام برندتان لینک را هم اضافه کند. برای پیدا کردن این مطالب، میتوانید نام برند خودتان را در گوگل ذکر کنید و به راحتی آن مطالب را پیدا کنید. این نوع بک لینکها، اعتبار بالایی را برای وبسایت شما به همراه خواهند داشت.
منوی ناوبری بردکرامب | BreadCrumb Navigation
بردکرامب نوع دیگری از منوی ناوبری است که مکان دقیق شما را در وبسایت نشان میدهد. این منو، به صورت افقی، صفحاتی متصل به هم را نشان میدهد. به مثال زیر توجه کنید:
Example: Home>men>shoes>boots
این قابلیت هم برای تجربهی کاربری و هم برای عمل خزیدن موتورهای جست و جو بسیار عالی است و تاثیر بسیار مثبتی دارد. همچنین اگر وبسایتهایی که بردکرامب دارند تا در گوگل سرچ کنید، در نتایج نیز میتوانید بردکرامب سایت مورد نظر را مشاهده کنید. اگر از یک وبسایت وردپرسی استفاده میکنید، میتوانید این قابلیت را به سادگی و با استفاده از افزونهی Yoast Seo پیادهسازی کنید.

لینک شکسته | Broken Link
به طور ساده بخواهیم بگوییم، لینکی که کار نکند، لینک مرده است. زمانی که شما اسم درستی را برای صفحه وارد نکنید یا یک صفحهی پاک شده یا جا به جا شده را لینک میکنید، این اتفاق میافتد که در نتیجهی آن با پیغام 404 رو به رو خواهید شد.
این صفحات تاثیر بسیار بدی را در نتایج جست و جوی شما خواهند داشت و میتواند از خزیدن موتورهای جست و جو در وبسایتتان جلوگیری نماید.
B
کال تو اکشن | Call to Action
کال تو اکشن المانی است که شما میتوانید در هرجایی از وبسایت خودتان قرار دهید. این المان، میتواند یک دکمه باشد که بازدید کنندگان را به کلیک برروی آن ترغیب میکند. به عنوان مثال، شما یک محصول در وبسایت خودتان قرار دادید و دکمهای را برای کاربران تعبیه کردهاید که روی آن نوشته شده “همین الان خرید کنید”. این دکمه، یک کال تو اکشن است.
این مسئله تاثیر بسیار مثبتی را در زمینهی بهینهسازی برای موتورهای جست و جو و تجربهی کاربری دارد و میتواند شما را به هدفتان برساند.
تگ کانونیکال – Canonical Tag
اگر شما دو صفحه با محتوای یکسان را در وبسایت خود داشته باشید، موتورهای جست و جو تشخیص نخواهند داد که کدام یک را در نتایج نشان دهند. پس شما باید با اضافه کردن تگ کانونیکال به یکی از آن دو صفحه، آن را به موتورهای جست و جو معرفی کنید و توضیح دهید که این صفحه اهمیت بیشتری برای شما دارد.
پس شما باید با اضافه کردن قطعه کد <link rel=”canonical” href=”www.seoglossary.com” /> به آن صفحه، آن را به عنوان صفحهی اصلی خود برای آن محتوا معرفی کنید. این کار اهمیت بسیار بالایی در بهینهسازی وبسایت شما دارد. پس هرچه زودتر وضعیت صفحات مشابه خود را مشخص کنید.

کد CSS | Cascating Style Sheets
سیستم کد نویسی تحت وب CSS، سیستمی است که به شما اجازه میدهد تا به کدهای HTML خود زیبایی و جلا اضافه کنید. هر وبسایت یک یا دو فایل CSS دارد که با استفاده از آن، زیبایی، رنگ آمیزی، واکنشگرایی و بسیاری دیگر از ویژگیهای مختلف را به وبسایت اضافه کرده است.
تکنیک Churn and Burn | یکی از تکنیکهای موثر سئوی کلاه سیاه
این تکنیک، یکی از تکنیکهای سئوی کلاه سیاه است که طی آن، شخص برای وبسایت مورد نظر تعداد بسیار زیادی لینک وارد میکند و وبسایت را به جایگاه خوبی میرساند، اما به مرور، گوگل از این مساله با خبر شده و وبسایت را جریمه میکند. البته شخص میتواند با پاک کردن این لینکها، جریمه خود را از بین ببرد، اما تا آن زمان، وبسایت وضعیت خوبی نخواهد داشت.
نرخ کلیک | Click Through Rate
زمانی که یکی از محتوا یا بنر تبلیغاتی شما در نتایج جست و جو (SERP) نمایش داده میشود، تعدادی از افراد برروی آن کلیک میکنند و تعدادی دیگر، از کلیک برروی آن صرف نظر میکنند. نرخ کلیک تعریف شده است تا ما با استفاده از آن بتوانیم درصد کسانی که برروی محتوای شما کلیک کردهاند یا با کسانی که کلیک نکردهاند، جداسازی و اندازهگیری کنیم.

طعمه کلیکی | ClickBait
طعمه برای کلیک ترفندی است که بسیاری از افراد برای جذب بازدید از آن استفاده میکنند. شما با این ترفند، حس کنجکاوی و هیجان را در مخاطب ایجاد میکنید و کاری میکنید که نرخ کلیک بالا برود. چگونه؟ با نوشتن جملاتی مثل “باور نمیکنی!”، “شگفت انگیز”، “جایزهی چند میلیونی!” و از این دسته از جملات میتوانید این حس را در مخاطبین خود ایجاد کنید که برروی لینک شما کلیک کنند.
آنالیز رقبا | Competitors Analysis
آنالیز کردن و بررسی رقبایی که در زمینهی شما در حال فعالیت هستند یا در همان کلمات کلیدی که شما در نظر دارید، رتبه گرفتهاند، به شما کمک شایانی در پیدا کردن یک تکنیک و استراتژی خوب خواهد کرد. این فعالیت در زمینههای زیر بسیار مفید است:
- میتوانید کلید واژههای بیشتری را در زمینهی فعالیت خود پیدا کنید
- میتوانید بک لینکهای مفیدی که رقبایتان استفاده کردهاند را پیدا کنید
- برای تولید محتوا، ایدههای جدیدی را بدست خواهید آورد
- ایدههای جدیدی را برای بهینه کردن وبسایت خود بدست خواهید آورد

محتوا | Content
محتوا تمام اطلاعاتی است که بر روی یک وبسایت موجود میباشد. محتوا شامل متن، تصویر، ویدیو و انیمیشن است. در بحث بهینه سازی سایت یا سئو، محتوا نقش مهمی را در جذب کردن بازدید و برند سازی دارد.
سیستم مدیریت محتوا | Content Management System
یک سیستم مدیریت محتوا یا CMS، سرویسی است که بسیاری از کاربران میتوانند به سادگی آن را ویرایش و به خواستهی خود تغییر دهند و محتوای خود را با استفاده از آن تغییر دهند. کار با سیستمهای مدیریت محتوا بسیار ساده است و یادگیری آنها بسیار لذتبخش و آسان است. از جمله محبوبترین سیستمهای مدیریت محتوا میتوان به ی اشاره کرد.
شما میتوانید با استفاده از یک سیستم مدیریت محتوا، وبسایت خود را به صورت آماده به مرحلهی اجرا برسانید، اما هیچگونه کنترلی برروی کدهای آن نخواهید داشت. تا زمانی که نمونههای آماده در حال استفاده هستند، شما قابلیت بوجود آوردن هیچگونه تغییری را نخواهید داشت. اکثر کسانی که به کدنویسی علاقه ندارند، برای طراحی وبسایت خود، از سیستمهای مدیریت محتوا استفاده میکنند. همچنین برای این سیستمه، افزونههای سئوی بسیار کارآمدی همانند Yoast Seo و Rank Math طراحی شدهاند که میتوانید از انها استفاده کنید.

بازاریابی محتوایی | Content Marketing
بازاریابی محتوایی یک نوع بازاریابی قدرتمند است که طی آن، محتوای ارزشمند خود را به صورت آنلاین در اختیار کاربران قرار خواهید داد که این محتوا میتواند در قالب متن، ویدیو و تصویر باشد.
شما با استفاده از محتوای خوب میتوانید نظر کاربران و خریداران خود را سمت یک موضوع جالب توجه جلب کنید و برند خود را بیشتر از گذشته تبلیغ نمایید.
چرخش محتوا | Content spinning
یک روش ارزان و ساده در زمینهی سئو است که طی آن، شما محتوای وبسایتهای دیگر را با تغییر چند کلمه و یا چند جمله تغییر خواهید داد و آن را در وبسایت خود منتشر خواهید کرد. در این روش برای اینکه گوگل مقاله را به عنوان کپی از یک سایت دیگر در نظر نگیرد، شما موظف هستید تا حد امکان آن را تغییر دهید.
این روش بیشتر به عنوان یکی از روشهای سئوی کلاه سیاه استفاده میشود و توسط کارشناسان سئو توصیه نمیشود. به هر حال، شما موظف هستید تا مقالهی تغییر داده شدهی خود را به نسخهی اصلی آن لینک کنید.
نرخ تبدیل | Conversion rate
زمانی که یک کاربر وارد سایت شما میشود، فعالیتهای زیادی برای انجام دادن وجود دارد. او میتواند ثبت نام کند، ایمیل خود را به شما بدهد، در نظرسنجی وبسایت شما شرکت نماید و یا محصول شما را خریداری کند.
هربار که شما موفق شدهاید تا کاربری را به انجام عملیات برروی وبسایتتان هدایت کنید، شما در اصل آن کاربر را تبدیل به مشتری خود کردهاید و نرخ تبدیل خود را بالا بردهاید.
بهینه سازی نرخ تبدیل | Conversion rate optimization (CRO)
شما می توانید با استفاده از یک سری روش خاص، کاربران بیشتری را جذب وبسایت خود بکنید و آنها را تبدیل به مشتری همیشگی خود نمایید.
SEO و CRO مکمل یکدیگر هستند. شما با استفاده از SEO کاربران را به وبسایت خود هدایت می کنید و با استفاده از تکنیکهای CRO، آنها را تشویق به انجام عملیات مانند خرید و ثبت نام خواهید کرد. بدون شک، وبسایتی که هزاران بازدید کننده دارد و این هزاران بازدیدکننده، عملیات زیادی را در وبسایت انجام نمیدهند، در بخش سئو مشکل دارد و باید بهینه شود.
محتوای شاخص |Cornerstone content
این نوع محتوا، مهمترین و گرانترین محتوای وبسایت شما هستند که معمولا اطلاعات کاملی را در مورد یک موضوع خاص به کاربران ارائه میکنند و ارزش بسیار زیادی را برای وبسایت دارند. محتوای شاخص، در راس سیستم لینک سازی داخلی شما قرار دارند و محتوای دیگر وبسایت شما به آنها لینک شدهاند. بنابراین این صفحهها در وبسایت شما اعتبار بسیار زیادی را دارند.
اگر شما از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده میکنید، قادر خواهید بود تا با استفاده از افزونه Yoast Seo، محتوای خود را به عنوان محتوای شاخص معرفی کنید.
پرداخت طبق عمل | Cost per acquisition
در این نوع تبلیغ، زمانی که شما بنر خود را در یک وبسایت قرار میدهید و یا کمپین تبلیغاتی شروع میکنید، معمولا به ازای هر بازدید، هر کلیک، هر ثبت نام و یا هر خرید به نمایش دهندهی خود درصدی را پرداخت خواهید کرد که به آن پرداخت طبق عمل میگویند.
پرداخت به ازای کلیک | Cost Per Click
یکی از روشهای تبلیغات گوگل ادز است که در ازای هر کلیکی که برای شما جذب میکند، مبلغی را در نظر میگیرد که شما باید آن را پرداخت کنید.
پرداخت به ازای نمایش | Cost Per Impressions
در این روش تبلیغ که مختص گوگل ادز می باشد، زمانی که تبلیغ شما هزاران بار دیده شد، شما باید مبلغی را به گوگل پرداخت نمایید.

خزیدن | Crawl
عمل خزیدن توسط موتورهای جست و جو انجام میشود که طی آن، رباتهای خزنده به وبسایت شما میآیند و از کد گرفته تا محتوای وبسایت شما را بررسی و آنالیز میکنند. در این پروسه همچنین لینکهای داخلی و خارجی وبسایت شما نیز بررسی میشود.
قابلیت خزیدن | Crawlability
وبسایت شما باید این اجازه را به رباتهای موتورهای جست و جو بدهد تا بتوانند به سادگی محتویات سایت شما را بررسی کنند و متوجه شوند. شما میتوانید با ساخت یک نقشهی سایت، بهینه کردن سرعت، بهینهسازی لینکهای داخلی و از بین بردن پیجهای بدون استفاده، به رباتها کمک کنید تا بتوانند سریعتر عمل خزیدن را روی وبسایت شما انجام بدهند.
خزنده | Crawler (Spider, Bot)
یک الگوریتم بسیار کارآمد است که طی ان، رباتها و خزندههای موتورهای جست و جو به وبسایت شما هجوم میآورند تا آن را بررسی و ایندکس نمایند.
عمق خزش | Crawl Depth
عمق خزش به معنی این است که یک ربات یا یک کاربر، چقدر باید پیش برود تا به یک صفحهی خاص از وبسایت شما برسد. به عنوان مثال، کاربری وارد صفحهی اصلی سایت شما میشود و به دنبال مقالهی خاصی میگردد، مدت زمانی که این کاربر به آن مقاله دست پیدا میکند، بر روی سیستم رتبهبندی شما در موتورهای جست و جو تاثیر خواهد گذاشت. هرچقدر این میزان بیشتر باشد، تاثیر منفی تر خواهد بود.
شما میتوانید با استفاده از سیستم Breadcrumb و لینک سازی داخلی دقیق، عمق خزش را کاهش دهید.
نرخ خزش | Crawl Rate
موتورهای جست و جو در طول روز، تنها میزان محدودی از صفحات یک وبسایت را مورد خزش قرار خواهند داد. این مسئله بسته به این است که وبسایت شما چقدر از نظر گوگل مفید است و البته لینک سازی داخلی شما هم تاثیر بسیار زیادی روی این مسئله دارد.
هرچقدر صفحات شما دورتر از صفحهی اصلی باشند (مثلا 4 صفحه دورتر)، نرخ خزش پایینتر خواهد آمد. پس سعی کنید صفحات مهم خود را در نزدیکتر و در دسترستر قرار دهید.
کراس لینکینک | Cross Linking
لینک کردن دامینهایی که توسط یک شرکت اداره و کنترل میشوند، میتواند تاثیر بسیار خوبی بر روی روند سئوی سایتها داشته باشد. به شرط اینکه آن دو وبسایت از نظر موضوعی مرتبط باشند و لینک دهی بیش از حد انجام نشود. همچنین باید توجه شود که انکر تکستها به صورت دقیق انتخاب شوند.
محتوای جمعآوری شده | Curated Content
محتوایی که توسط ما تولید نشده است، اما ما متوجه میشویم که این محتوا برای بازدید کنندهها و کاربران ما بسیار مفید است و در ادامه ما این محتوا را بهینه کرده و به کاربران ارائه میکنیم. هدف این است که محتوای مفیدی را در جهت موضوع مورد علاقه کاربران ایجاد کنیم که آنها بتوانند به صورت مکرر آن را مشاهده کنند و نیازهای خود را با استفاده از آن برطرف نمایند.
این کار بیشتر توسط متخصصین و اینفلوئنسرهای زیادی در شبکههای مجازی و وبسایتهای مختلف انجام میشود.
D

داده | Data
داده قسمت کوچک و یا بزرگی از مجموعهای از اطلاعات است. داده در سئو معمولا به عنوان اطلاعاتی شناخته میشود که ما از کاربران سایت خود بدست میآوریم. به عنوان مثال، آنها که هستند،از کدام کشور آمدهاند و با کدام صفحهی سایت ما بیشترین ارتباط را داشتهاند.
صفحهی بن بست | Dead-end Page
زمانی که صفحهای از سایت شما دارای هیچگونه لینک داخلی نباشد، کاربران به بن بست خوردهاند و راه دیگری ندارند تا از صفحه خارج شوند. این مسئله برای موتورهای جست و جو نیز صدق میکند.
این مسئله با اضافه کردن منوی ناوبری، لینکهای فوتر و لینکهای داخلی که کاربران را به صفحههای دیگر هدایت میکند، قابل حل است. همچنین اضافه کردن مسیر Breadcrumb نیز تاثیر بسیار مثبتی در جلوگیری از بوجود آمدن صفحههای بن بست دارد.
غیر ایندکس کردن | DeIndexing
زمانی که شما صفحهای از سایتتان را غیر ایندکس میکنید، آن صفحه از نتایج گوگل حذف میشود و دیگر هیچ کاربری آن را در موتورهای جست و جو نخواهد دید. این عمل با استفاده از تگ HTML کاربردی “noindex” صورت میگیرد.
هدف این کار این است که برخی از صفحههای سایت همانند صفحهی “تشکر” و صفحهی “ورود” که در رتبهبندی تاثیر ندارند را از نتایج موتورهای جست و جو حذف نماییم تا تاثیر منفی برروی رتبهبندی سایت نگذارد.
لینک سازی داخلی یا عمیق | Deep Linking
زمانی که شما مطلبی را در مورد یک موضوع خاص مینویسید، کلماتی هستند که در مورد آن توضیح کمی دادهاید، اما میتوانید با لینک کردن آن کلمه یا موضوع به صفحهی اختصاصی آن موضوع، کاربران و بازدیدکنندگان را به مطالعهی هرچه بیشتر در مورد آن موضوع هدایت کنید. این تکنیک مخصوص صفحات داخلی سایت است و اگر شما آن موضوع را به سایت دیگری لینک کنید، در اصل لینک سازی خارجی کردهاید.
این مسئله یکی از مهمترین تکنیکهای سئو است که شما اعتبار سایت را بین صفحات مختلف سایت خود تقسیم کنید تا تمام صفحات بتوانند رتبهی خوبی را در موتورهای جست و جو کسب کنند. همچنین شما دستهای متفاوت از کلید واژهها را در هر صفحه خواهید داشت که با لینک کردن به آن صفحه، میزان اعتبار آن صفحه را افزایش خواهید داشت.
بازدید مستقیم | Direct Traffic
زمانی که بازدیدکنندگان سایت شما، بدون استفاده از موتورهای جست و جو و تنها با استفاده از تایپ کردن آدرس وارد سایت شما میشوند، این بازدید به عنوان بازدید مستقیم حساب میشود.
غیر فعال کردن لینکها | Disavow Links
همیشه هم بک لینکها تاثیر مثبت بر روی سایت شما ندارند و زمانی این تاثیر برعکس میشود. بک لینک گرفتن از سایتهای غیر مربتط و یا غیر قابل اعتماد، میتواند باعث جریمه شدن سایت شما شود و در حداقل ترین شکل ممکن تاثیر بسیار بدی را روی سئوی سایت شما خواهد گذاشت.
در این حالت است که شما میتوانید با استفاده از ابزار Disavow Links گوگل، به از بین بردن لینکهای خارجی مضر بپردازید.
لینکهای دو فالو | DoFollow Links
تمام لینکها به صورت پیش فرض دو فالو هستند و این یعنی موتورهای جست و جو میتوانند آن لینک را بررسی کنند و به وبسایت مورد نظر در نتایج موتورهای جست و جو رتبه بندی بهتری را بدهند.

دامنه | Domain
آدرس یا آیپی مخصوص یک وبسایت، دامنه خطاب میشود که برای هر سایت متفاوت است.
نام دامنه | Domain Name
نام دامنه، نام سایت است که کاربران آن را در قسمت جست و جوی مرورگر خود وارد میکنند تا به سایت شما برسند. نام دامنه یکی از موارد تاثیر گذار در سئو است. پس در انتخاب نام دامنه عجله نکنید و یک نام سئو پذیر و کاربر پسند انتخاب کنید.

اعتبار دامنه | Domain Autorithy
اعتبار دامنه، اهمیت آن وبسایت را برای صنعت یا حوزه موضوع آن نشان می دهد. یک سیستم اندازه گیری است که نشان میدهد، یک وبسایت چقدر توانسته تا در رتبهبندی موتورهای جست و جو خوب عمل کند. این عدد هرچقدر بالاتر باشد، نشان دهندهی عملکرد بهتر است است و همچنین میتوان با مقایسهی اعتبار دامنه سایتهای مختلف، میزان رقابت آنها با یکدیگر را محاسبه کرد.
شما میتوانید اعتبار دامنهی خود را با گرفتن بک لینکهای مفید از سایتهای مرتبط افزایش دهید.
داک داک گو | DuckDuckGo
یک موتور جست و جو است که قدرت زیادی را نسبت به موتورهای جست و جوی دیگر ندارد، اما همچنان بسیاری از کاربران از این موتور جست و جو استفاده میکنند. لازم به ذکر است این داک داک گو هم اکنون 4.7 میلیون کاربر دارد که از این تعداد، 50% از آمریکا و 45% مابغی از اروپا هستند.

محتوای تکراری | Duplicate Content
محتوایی که در یک وبسایت و برروی یک دامنه، دو بار تولید شده باشد و در دو صفحه قابل مشاهده باشد، محتوای تکراری نام دارد. زمانی که رباتهای موتورهای جست و جو این صفحات را پیدا میکنند، نمیتوانند تشخیص دهند که کدام یک اعتبار و کیفیت کافی را دارد، بنابراین به هیچکدام توجه خاصی نمیکنند.
البته در اینجور مواقع، شما میتوانید با قرار دادن کد کنونیکال (Canonical)، از این مسئله جلوگیری کرده و یک صفحه را به عنوان صفحهی اصلی که قصد دارید ایندکس شود، معرفی کنید.
زمان سکونت | Dwell Time
میزان زمانی است که کاربران پس از کلیک کردن بر روی وبسایت شما در نتایج جست و جو، بر روی وبسایت میمانند. هرچقدر این زمان طولانیتر باشد، محتوای شما به عنوان محتوایی مفید و کارآمد در نظر گرفته میشود. اما اگر کاربران مطلب شما را دوست نداشته باشند و سریع از آن خارج شوند، نرخ پرش وبسایت شما بالا خواهد رفت.
آدرس داینامیک | Dynamic URL
آدرسی است که در پایگاه داده وبسایت ذخیره شده است و کاربر آن را نسبت به خواستهی خود فراخوانی میکند. این صفحات تنها یک دسته کد HTML دارند، اما محتوا در هر دفعه از فراخوانی فرق خواهد کرد.
به همین دلیل است که با هربار فراخوانی این آدرسها، تغییراتی را در آنها شاهد هستیم. این لینکها پارامترهای مشخصی را شامل میشوند و مفهوم خاصی را بیان نمیکنند. به مثال زیر دقت کنید:
Example: www.dynamicurl.com/forums/thread.php?threadid=12345&sort=date
E
Expertise-Authority-Trust
(E.A.T) یکی از پارامترهای گوگل برای رتبه دهی به وبسایتها درنتایج جست و جو است. شما میتوانید با رعایت کردن موارد زیر، این پارامتر را افزایش دهید:
· مطمئن شوید که به اندازهی کافی در وبسایت خود محتوا دارید و آن محتوا را بروزرسانی میکنید
· تجربهی کاربری خوبی بسازید
· اعتبار وبسایت و برند خود را با همکاری وبسایتهای دیگر بالا ببرید
بک لینک طبیعی | Editorial link
بهترین نوع بک لینکی است که میتوانید از وبسایتهای دیگر دریافت کنید. این لینک میتواند بدون اینکه شما خبر داشته باشید ساخته شود، خودتان دستی آن را بسازید و یا اینکه مبلغ آن را پرداخت کرده و در قالب ریپورتاژ آن را تهیه نمایید.
زمانی که وبسایت دیگری، لینک شما را در قالب محتوای جامع قرار میدهند، در اصل وبسایت شما را به عنوان یک وبسایت مفید و قابل اعتماد معرفی کردهاند و بنابراین اعتبار شما نزد موتورهای جست و جو بالا خواهد رفت و برند شما شناختهتر خواهد شد.
Ego-Bait
در این تکنیک، شما لینک یک شرکت، شخص و یا سازمان خاصی را در وبسایت خود قرار میدهید و سپس از آن شرکت یا شخص درخواست میکنید تا در جواب نیز، آنها لینک شما را در وبسایتشان قرار بدهند.
Email outreach
در این تکنیک کارآمد، شما باید به دنبال فرصتهای لینک سازی باشید تا بتوانید بیشتر از گذشته، لینکهای طبیعی بوجود بیاورید. به موارد زیر دقت کنید:
· صفحاتی که لینک شکسته (Broken Link) دارند تا پیدا کنید و اگر در مورد لینک شکستهی آن صفحه در وبسایت خود محتوا دارید، از مدیر وبسایت تقاضا کنید تا آ نرا به وبسایت شما لینک کند
· وبسایتی را پیدا کنید که به موضوع وبسایت شما ربط داشته و اعتبار دامنه و صفحهی قابل قبولی نیز داشته باشد. سپس با مدیر آن وبسایت صحبت کنید تا بتوانید تبادل لینک داشته باشید
· وبسایتی را پیدا کنید که به عنوان مهمان بتوانید در آن مطلب بنویسید
انکر تکست با مطابقت دقیق | Exact Match Anchor Text
زمانی که شما تعریف دقیقی را به عنوان انکر تکست یه لینک مینویسید، آن انکر تکست به عنوان Exact Match یا مطابقت دقیق شناخته میشود. این مسئله در زمینهی سئو بسیار حائز اهمیت است و باید به آن دقت داشته باشید.
کلید واژه با مطابقت دقیق | Exact Match Keyword
این مسئله در زمینهی تبلیغات گوگل (Google Ads) بیان میشود. به این صورت که کاربران تنها با جست و جو کردن کلید واژهای که آن را به عنوان کلید واژه با مطابقت دقیق معرفی کردهاید، وبسایت شما را در نتایج جست و جو خواهند دید.
سندهای کارشناسی | Expert document
این نوع سند که برای گوگل از اهمیت بسیار زیادی برخوردار هستند و میتوانند تاثیر بسیار زیادی را در رتبه گیری شما در نتایج جست و جو بگذارند، موضوع خاصی از وبسایت شما را در قالب کتاب دیجیتالی، پی دی اف و یا صفحاتی در قالب راهنما بیان میکنند.
F
قطعه ویژه | Featured Snipped
زمانی که شما سوالی را در گوگل جست و جو میکنید، اولین نتیجهای که با آن برخورد میکنید، کادری است که به عنوان قطعه ویژه یا ریچ اسنیپت شناخته میشود و این کادر وظیفه دارد تا به صورت خلاصه به سوال شما پاسخ دهد. همچنین در پایین این کادر لینک وبسایت نیز قرار میگیرد که کاربران با کلیک برروی آن بتوانند به محتوای بیشتری دسترسی داشته باشند.
ما در این زمینه کنترل زیادی نداریم و این گوگل است که تصمیم میگیرد، کدام وبسایت میتواند جواب بهتری به سوال شما بدهد و کادر ویژه آن وبسایت را به کاربران نشان خواهد داد.

الگوریتم تازگی | Freshness
یکی از فاکتورهای رتبه بندی گوگل است که طی آن، جدیدترین محتوا را از نظر تاریخ و بروز بودن، در نتایج بالاتر نشان میدهد. همهی محتواهای موجود در سایت شما هم نیاز به بروز شدن ندارند و فقط محتوایی که مربوط به ترند روز و یا جدیدترین موضوع اینترنت هستند باید به صورت مداوم بروز شوند.
قبل از اینکه محتوای شما به عنوان بهترین محتوا در نظر گرفته شود، گوگل تحقیقات زیادی را در زمینهی کلید واژهی آن موضوع انجام میدهد و بهترین و جدیدترین محتوا را از بین تمامی وبسایتها انتخاب میکند
G
موقعیت جغرافیایی | Geotargeting
برخی از دارندگان وبسایتها تصمیم میگیرند تا محتوا و یا تبلیغات خود را برای کاربران خود در سرتاسر جهان بهینه کنند و نسبت به موقعیت جغرافیایی آنها، اقدام به تولید محتوا نمایند.
گوگل | Google
محبوبترین موتور جست و جوی تاریخ است که بالاترین میزان محبوبیت را بین کاربران در سرتاسر جهان دارد. گوگل همچنین ابزارهای متنوع و کاربردی زیادی را به شما ارائه میدهد که برخی از آنها به شرح زیر هستند:
- Google+
- Google Keyword Planner
- Google Alerts
- Google Analytics
- Google Maps
- Google Mobile-Friendly Test
- Google My Business
- Google PageSpeed Insights
- Google Search Console
- Google Trends
- Google Webmaster Tools
- YouTube
گوگل پلاس | Google Plus
گوگل پلاس شبکهی اجتماعی گوگل است که کاربران میتوانند در آن وارد شوند و با عضویت در گروههای مختلف، تجربیات خودشان را به اشتراک بگذارند. شرکتها و سازمانهای مختلف میتوانند یک حساب گوگل پلاس بسازند تا بتوانند با طرفداران و کاربرانشان ارتباط داشته باشند.
محتوایی که در این شبکه قرار میدهید، به سرعت ایندکس میشود و به همین دلیل، میتوانید از این سرویس برای معرفی کردن یک شخص، شرکت یا سازمان استفاده کنید.

تبلیغات گوگل | Google Ads
سرویس تبلیغاتی گوگل است که به کاربران اجازه میدهد تا بتوانند، حساب کاربری خود را ایجاد کرده و سپس با پرداخت مبلغ مشخص شده از طرف گوگل، وبسایت خود را در کلید واژهی مورد نظر به صفحهی اول گوگل بیاورند.
معمولا توصیه شده است که به جای صرف مقدار زیادی پول در این سرویس، برروی سئوی ارگانیک یا طبیعی وبسایت سرمایه گذاری شود تا وبسایت برای مدت زمان طولانی در صفحهی اول گوگل ماندگار شود.
هشدار گوگل | Google Alerts
کاربران در این سرویس بسیار کارآمد میتوانند کلید واژهی خود را وارد کرده و سپس منتظر بمانند تا در صورت ایندکس شدن محتوایی مرتبط با آن کلید واژه، بهشان اطلاع رسانی شود.
شما میتوانید با این ابزار یک نام خاص، نام شرکت، سازمان، محصول و یا خدمات مختلفی را برروی هشدار قرار دهید تا در صورت منتشر شدن محتوای مرتبط به آنها، به شما خبر داده شود. این تکنیک در زمینهی لینک سازی بسیار کارآمد است.
همچنین با استفاده از این ابزار میتوانید برروی رقبایتان نیز نظارت داشته باشید و در صورتی که آنها در محتوای خود تغییر خاصی را ایجاد کنند، به شما اطلاع رسانی خواهد شد.

تجزیه و تحلیل گوگل | Google Analytics
این سرویس، یکی از مهمترین ابزارهای آنالیز وبسایت است که به شما اطلاعات دقیقی از آمار ورود و خروج و رفتار کاربرانی که از وبسایتتان بازدید کردهاند را نمایش میدهد.
پس از اینکه شما کد مربوط به سرویس Google Analytics را در وبسایت خود قرار دادید میتوانید، اطلاعات دقیقی را از آمار ورود و خروج وبسایتتان داشته باشید. شما میتوانید با استفاده از این ابزار متوجه شوید که به صورت روزانه، ماهیانه و سالیانه چه تعداد کاربر از وبسایت شما بازدید میکنند و این کاربران از کدام کشورها هستند، از چه دستگاهی برای دسترسی به وبسایت استفاده میکنند و همچنین میتوانید متوجه شوید که کدام یک از مطالب سایت، بیشتر از بقیه نظر کاربران را جلب کرده است.
این ابزار همچنین آمار دقیقی را از زمان سکونت و نرخ پرش وبسایتتان را ارائه میکند و میتوانید متوجه شوید که کاربران به طور میانگین روزانه چند ثانیه، دقیقه و یا ساعت را در وبسایتتان به گشت و گذار میپردازند.
کامل کننده خودکار گوگل | Google Autocomplete
زمانی که شما در حال نوشتن کلمهی مد نظر خود در جعبهی جست و جوی گوگل هستید، پیشنهاداتی به شما داده میشود که طی آن، گوگل قصد دارد تا حدس بزند که شما در حال جست و جو در مورد چه موضوعی هستید.
این روش یکی از بهترین و کارآمدترین تکنیکهای پیدا کردن کلمات کلیدی طولانی یا Longtail است و توسط سئوکاران زیادی استفاده میشود.
بمب گوگل | Google Bomb
گوگل بمب گاهی اوقات میتواند به یکی از خندهدارترین و عجیبترین مسائل گوگل تبدیل شود. در این تکنیک، کاربران با انجام دادن یک سری از فعالیتهای گروهی هماهنگ شده، باعث میشوند تا زمانی که کلیدواژهی خاصی جست و جو میشود، نام یک شخص، شرکت و یا سازمان خاصی نمایش داده شود.
به عنوان مثال، در سال 2019 بود که پس از پخش شدن فصل پایانی سریال Game of Thrones، طرفداران این سریال باعث شدند تا در صورت جست و جو شدن کلمهی “نویسندگان احمق”، نام دو نویسندهی این سریال یعنی “دی.بی وایس” و “دیوید بنیاف” نمایش داده شود.
بولینک گوگل | Google Bowling
یکی از تکنیکهای سئوی کلاه سیاه است که طی آن شما برای رقیبتان بک لینکهای بی کیفیت و تخریب کننده خواهید ساخت تا بتوانید رتبهی آنها را در نتایج جست و جو پایین بیاورید.

الگوریتم فرد گوگل | Google’s Fred Update
یکی از الگوریتمهای گوگل است که در ماه مارس 2017 عرضه شد و تاثیر بسزایی را در نحوهی رتبهبندی وبسایتها گذاشت.
طبق این الگوریتم، وبسایتهایی که در زمینهی تبلیغات و بک لینک گیری افراطی عمل کنند و لینک سازی بیش از حد انجام دهند، در نتایج موتورهای جست و جو در رتبههایی پایینتری نسبت به بقیه قرار خواهند گرفت.
الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل | Google’s Hummingbird
بسیاری از سئو کاران در گذشته، از تکنیک کلاه سیاهی استفاده میکردند که طی آن، تعداد زیادی کلید واژه را در صفحهی خود قرار میدادند و در استفاده از کلید واژه افراطی عمل میکردند تا بتوانند نتایج بهتری را در گوگل بدست بیاورند. اما در ماه آگوست سال 2013 گوگل الگوریتمی به نام مرغ مگس خوار را طراحی کرد تا به مقالبه با این تکنیک سئوی کلاه سیاه بپردازد.
طی این الگوریتم، با استفاده کردن بیش از حد کلید واژه، وبسایت خود را نابود خواهید کرد و به جای گرفتن رتبهی بهتر در نتایج جست و جو، به رتبههایی پایینتر سقوط خواهید کرد و در برخی مواقع نیز به کل از نتایج جست و جو حذف خواهید شد.
برنامه ریز کلید واژهی گوگل | Google Keyword Planner
یک سرویس بسیار خوب است که توسط گوگل توسعه داده شده و به شما در پیدا کردن بهترین کلیدواژهها در زمینهی کسب و کارتان کمک میکند. شما از دو راه میتوانید از این سرویس استفاده کنید. یا سایت و کسب و کارتان را آنالیز کنید و بهترین کلید واژههای ممکن را از آن دریافت کنید. راه دوم این است که خودتان لیستی از کلیدواژهها را به آن بدهید تا میزان جست و جو و بازدید آن کلمات کلیدی را در سال گذشته به شما نشان دهد.
این ابزار را میتوانید به رایگان نیز استفاده کنید و از امکانات آن برای پیدا کردن کلید واژههای با ارزش بهره ببرید.

نقشهی گوگل | Google Maps
یکی از ابزارهای بسیار مهم گوگل است که نقشهی جهان را در زاویهها و حالتهای مختلف نمایش میدهد. شما میتوانید با استفاده از این ابزار، نقشهی محل کارتان را در وبسایت قرار دهید و شانس نمایش داده شدن در کادر ویژه گوگل (Rich Snippets) را افزایش دهید.
تست بهینه بودن برای موبایل گوگل | Google Mobile-Friendly Test
طی سالهای گذشته، ارزش وبسایتهای واکنشگرا و همچنین بهینه شده برای موبایل در نزد گوگل بالاتر رفته است. از آنجایی که طی سالهای اخیر، تعداد کاربرانی که با استفاده از موبایل به جست و جو در گوگل میپردازند، گسترش یافته است، حساسیت گوگل برای بهینه بودن سایت برای موبایلهای مختلف بالا رفته است و وبسایتهایی که در این زمینه بهتر عمل کرده باشند، نتایج بهتری را دریافت خواهند کرد.
شما میتوانید با استفاده از این لینک، وبسایت خود را از لحاظ بهینه بودن برای موبایل انالیز نمایید.
https://search.google.com/test/mobile-friendly
بروزرسانی موبایل دوست بودن سایت | Google’s Mobile Friendly Update
در ماه آوریل سال 2015 بود که بروزرسانی عظیمی توسط گوگل عرضه شد و این بروزرسانی با الگوریتم خاصی که دارد، وبسایتهای بهینه نشده برای موبایل را از نتایج جست و جو خارج میکند
گوگل مای بیزینس | Google My Business
با گوگل مای بیزینس، میتوانید لیست دقیق و حساب شدهای را برای کسب و کار خود ایجاد کرده و آن را بروزرسانی و مدیریت کنید. اطلاعاتی که در Google My Business وارد میکنید به صورت جست و جوی محلی نمایش داده خواهند شد و کسب و کار شما را در نقشهی گوگل نمایش خواهد داد.
گوگل مای بیزینس همچنین در نتایج جست و جو، نقشه و اطلاعاتی از قبیل ساعت کاری، آدرس و شماره تماس شرکت شما را نمایش خواهد داد و همچنین کاربران میتوانند به نقد و بررسی کسب و کار شما بپردازند.

گوگل پیج اسپید اینسایت | Google PageSpeed Insight
پیج اسپید اینسایت ابزاری است که وبسایت شما را از لحاظ سرعت آنالیز کرده و راه حلهایی را برای بهینه کردن آن به شما ارائه میکند.
با استفاده از این لینک میتوانید سرعت وبسایت خود را آنالیز نمایید: https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/
الگوریتم پاندا | Google Panda
یک بروزرسانی بزرگ که در فوریه 2011 توسط گوگل عرضه شد و تاثیر بسیار زیادی را بر روی نتایج جست و جو گذاشت. در این بروزرسانی، الگوریتمی طراحی شد که محتوای قرار گرفته برروی وبسایت را آنالیز میکند و وبسایتهایی که محتوای ضعیف و بدرد نخور داشته باشند را جریمه میکند.
پنالتی گوگل | Google Penalty
زمانی که شما برای بهینه سازی وبسایت خود از قوانین گوگل و الگوریتمهای پر تعدادش استفاده نکنید، در نتایج جست و جو افت خواهید کرد و جریمهی سنگینی خواهید شد. البته این جریمه دائمی نیست و با انجام بهینهسازی و از بین بردن تکنیکهای کلاه سیاه، قابل جبران خواهد بود.

الگوریتم پنگوئن گوگل | Google Penguin Update
این الگوریتم در ماه آوریل سال 2012 توسط گوگل عرضه شد و تاثیر بسزایی را در روند رتبه دهی در نتایج جست و جو گذاشت. در این بروزرسانی، تمرکز بر کیفیت لینکسازی وبسایتها بود و آن دسته از وبسایتهایی که از لینکهای بدرد نخور و انکر تکستهای بهینه نشده استفاده میکردند، در نتایج جست و جو افت میکردند.
الگوریتم کبوتر گوگل | Google Pigeon Update
این الگوریتم در سال 2014 توسط گوگل معرفی شد و هدف اصلی آن این است که نقشهی سایت در گوگل و لوکیشن را در نتایج جست و جو مورد بررسی قرار داده و تاثیر میدهد.
الگوریتم دزد دریایی | Google Pirate
این الگوریتم در اکتبر سال 2014 توسط گوگل معرفی شد و هدف اصلی آن این است که وبسایتهایی را که محتوای دزدیده شده و کپی شده برای کاربرانشان جمعآوری میکنند را جریمه میکند.
الگوریتم Possum گوگل
این الگوریتم که در سپتامبر سال 2016 توسط گوگل معرفی شد، تمرکز بیشتری را بر روی این مسئله میگذارد که نتایج جست و جوی کاربر، بر اساس موقعیت جغرافیایی آن کاربر باشد.

الگوریتم گوگل رنک برین | Google RankBrain Update
الگوریتم رنک برین که از مهمترین و پیشرفتهترین الگوریتمهای گوگل محسوب میشود، در اکتبر سال 2015 عرضه شد. این الگوریتم، همان هدف الگوریتم مرغ مگس خوار را دنبال میکند، با این تفاوت که از تکنولوژی هوش مصنوعی و ربات نیز برای نظارت پیشرفتهتر کمک گرفته است.
سرچ کنسول گوگل | Google Search Console
دستهای از ابزار و منابعی است که توسط گوگل گرد آوری شده است. با استفاده از این ابزار، میتوانید نقشهی سایتتان را به گوگل معرفی کنید و وضعیت کلی وبسایتتان را زیر نظر داشته باشید. به عنوان مثال، در صورتی که برخی از صفحات وبسایتتان دچار مشکل شود، این ابزار به شما اطلاع خواهد داد و روش حل کردن آن را خواهد گفت. همچنین میتوانید میزان نمایش، کلیک و رتبهی کلمات کلیدی خود را با استفاده از این ابزار مشاهده کنید. گوگل سرچ کنسول یک پکیج کامل است که هر سئو کاری باید به آن مسلط باشد.
برای دسترسی به این ابزار میتوانید از لینک زیر وارد شوید:
https://search.google.com/search-console

گوگل ترندز | Google Trends
گوگل ترندز ابزاری است که میتوانید با استفاده از آن، محبوبیت کلید واژهها و جملات مد نظر خود را آنالیز کنید و بهترین کلید واژههای موجود را در زمینهی مورد نظر پیدا نمایید. این ابزار به صورت آماری به شما نشان میدهد که در چه زمانی از سال، چه کلمه و چه موضوعی محبوب بوده است و با استفاده از آن میتوانید استراتژی محتوایی دقیق و حساب شدهای را طراحی کنید.
جست و جوهای مرتبط گوگل | Google’s Related Searches
معمولا هشت کلمه و یا جمله که به موضوع مد نظر شما مربوط میشود در آخر صفحه نمایش داده میشود که توسط کاربران، بیشترین جست و جو را داشتهاند.

سئوی کلاه خاکستری | Grey Hat Seo
سئوی کلاه خاکستری، همانند سئوی کلاه سیاه خطرناک نیست و معمولا به جریمه شدن وبسایت شما ختم نمیشود، اما به هر حال توسط کارشناسان سئو توصیه نشده است. یکی از روشهای سئوی کلاه خاکستری، خرید و فروش بک لینک است که هم میتواند تاثیر مثبت بگذارد و در برخی مواقع نیز، تاثیر منفی خواهد گذاشت. این مساله در زمینهی شبکههای اجتماعی نیز وجود دارد و کاربران با خرید فالوور و لایک، سئوی خاکستری برای صفحهی خود انجام میدهند.
پست گذاشتن به عنوان مهمان | Guest Posting
یکی از تکنیکهای لینک سازی است که طی آن، در وبسایت یا بلاگی دیگر پستی را منتشر میکنید که بتوانید با استفاده از آن به وبسایت خود لینک بدهید و بک لینک دریافت کنید. البته باید مطمئن شوید که موضوع وبسایت شبیه به موضوع وبسایت شما باشد. زیرا در بیشتر مواقع، زمانی که موتورهای جست و جو قصد دارند تا هدف و موضوع سایت را مشخص کنند، اگر موضوع سایتی که از آن بک لینک گرفتهاید با وبسایت شما فرق داشته باشد، باعث گیج شدن رباتها خواهند شد.
Guestographic
در این تکنیک، به رقبای خود اجازه میدهید که از مطالب شما در سایتشان استفاده کنند و بابت آن، لینک وبسایت شما را در وبسایتشان قرار دهند. این تکنیک، یکی از برترین تکنیکهای لینک سازی است که تاثیر بسیار زیادی در گرفتن رتبه بهتر در گوگل دارد.
H
Hit
هربار که فایلی از سایت شما دریافت یا دانلود میشود، یک Hit محسوب میشود. این فایل میتواند یک متن HTML، فایل ویدیویی، عکس و یا هرچیز دیگری باشد که در صفحهی سایت شما موجود است. معمولا در هر بار 15 فایل دانلود میشود.
صفحهی خانه | Homepage
صفحهی شروع هر سایت، صفحهی خانه آن محسوب میشود. این صفحه زمانی پدیدار میشود که شما تنها اسم سایت را جست و جو میکنید و نقطه شروع تمام صفحات سایت از جمله برگهها و دستهبندیها است.
متغیر Hreflang
این متغیر زمانی استفاده میشود که وبسایت شما چند زبانه باشد و برای زبانهای مختلف از سرتاسر جهان تولید شده باشد. این متغیر، مطمئن میشود که کاربران شما، نسخهی مخصوص به خود را مشاهده کنند و به عنوان مثال، یک کاربر ژاپنی، صفحهی انگلیسی سایت شما را مشاهده نکند.
زمانی که شما یک محتوا را برای دو منطقه یا دو کشور با قوانین مختلف تولید میکنید، با استفاده از این متغیر میتوانید تعریف کنید که گوگل این دو محتوا را به صورت Duplicate در نظر نگیرد. اما به هر حال، باید در هر دو صفحه لینک سازی کنید تا بتوانید اعتبار آن صفحهها را برای نمایش در رتبههای بهتر بالا ببرید.
هدینگ HTML (H1 تا H6)
هدینگهای HTML برای نمایش یک ساختار مستحکم ساخته شدهاند. این هدینگها برای نمایش عنوانها و متنهای مهم استفاده میشوند که به رتبههای مختلف H1، H2، H3، H4، H5 و H6 تقسیم میشوند. هرچقدر رتبه بالاتری داشته باشند، آن متن یا عنوان مهمتر است.
استفاده از هدینگها، بهترین راهی است که میتوانیم با استفاده از آن، مهمترین و با ارزشترین بخش محتوایمان را به کاربران و رباتها معرفی کنیم. باید در نظر داشته باشید که از هدینگها صرفا فقط برای بالا بردن سایز متن استفاده نکنید و برای بالا بردن سایز متن از CSS استفاده نمایید. همچنین یادتان باشد تا زمانی که از هدینگهای H3 و H4 استفاده نکردهاید، سراغ هدینگ H5 نروید.

نقشه سایت HTML | HTML Sitemap
نقشهی سایت HTML برخلاف نقشهی سایت XML که برای موتورهای جست و جو ساخته شده، راهنمایی برای کاربران و مراجعه کنندگان سایت است. این فایل به صورت یک لیست منظم، تمام صفحات و لینکهایی که به آنها داده شده است را نمایش میدهد.
نقشهی سایت در زمینهی سئو اهمیت بسیار بالایی دارد. زیرا میتواند ساختار صفحات و لینکها را به طور دقیق نمایش دهد و یک ساختار خوب، میتواند سیستم لینک سازی قدرتمندی را بوجود بیاورد.
این نقشهها، به مانند XML پر جزئیات و دارای اهمیت بسیار بالا در زمینهی سئو نیستند، اما بسیار برای وبسایت شما مفید هستند و چیزی نیست که شما بخواهید از دست بدهید (حداقل برای گرفتن نتیجهی بهتر از رقبا).
منبع کد HTML | HTML Source Code
همانطور که میدانید، HTML زبان استانداردی است که با استفاده از آن، صفحات وب را بوجود میآورند و میتوان گفت پایهی تمامی سایتها است. HTML زبانی است که ما انسانها آن را میفهمیم و زبانی است که میتوانیم تغییرات لازم را در آن اعمال کنیم. این کد در ادامه تبدیل به زبان ماشین میشود و تبدیل به چیزی میشود که در صفحات وب مشاهده میکنید.
اگر قصد دارید تا کدهای HTML سایت خود را ببینید، میتوانید برروی صفحهی وب خود کلیک راست کرده و گزینهی View Page Source را بزنید. همچنین برای ویرایش کدهای HTML نیز میتوانید از نرم افزارهای ویرایش کد همانند Visual Code و Dreamweaver استفاده نمایید.
Hub
صفحهای است که بیشترین لینک را به سایتهای مرتبط داده است و اعتبار بالایی دارد.
لینک | Hyperlink
لینک معمولا متن یا تصاویر قابل کلیک است که شما را به صفحاتی دیگر از وبسایت خودتان یا وبسایتهای دیگر هدایت میکند. شما میتوانید با ساخت یک سیستم لینک سازی دقیق، جست و جو و حرکت کردن در سایت را به سادگی هرچه تمام تر در بیاورید.
پروتکل HTTP
پروتکلی است که به ما اجازهی نمایش و دریافت اطلاعات را میدهد. در بحث SEO بهتر است که از پروتکل امن HTTPS استفاده شود.
I
Image filename
نام متفاوتی است که ما برای شناسایی یک تصویر در فایل سیستم ثبت میکنیم. Filename فرصتی است که ما بتوانیم هویت یک تصویر را مشخص کنیم:
· برای انسانها قابل مفهوم باشد (نام تصویر خود را IMG_025.jpg نگذارید)
· تا جای ممکن مفهوم تصویر را بیان کند
· تای جای ممکن کوتاه و خلاصه باشد
· از نامهای متفاوت استفاده کنید
· شامل کلید واژه باشد
عنوان تصویر | Image Title
برای زمانی استفاده میشود که اگر به هر دلیلی، تصویر شما بارگزاری نشد، این متن نشان دهندهی مفهوم تصویر باشد. در حال حاضر این مسئله تاثیر خیلی زیادی برروی رتبهبندی سایت شما ندارد، اما دسترسی سایت شما را بهبود میبخشد.
سئوی تصاویر | Image SEO
بهینه کردن تصاویر، تاثیر بسیار زیادی را برروی رتبهبندی وبسایت شما در گوگل دارد. شما میتوانید کارهای زیر را در جهت بهینه کردن تصاویر سایتتان انجام دهید:
· حجم تصاویر را کاهش دهید تا سرعت بارگزاری سایتتان بالا نباشد
· از نامهای مفهومی برای تصاویر استفاده کنید
· از تگهای alt استفاده کنید تا مشخص شود، تصویر شما در حال نشان دادن چه مواردی است
· از نقشهی تصاویر استفاده کنید
نقشهی تصاویر | Image Sitemap
تمام تصاویری است که در سایت شما وجود دارند و شما خواستار این هستید که مورد خزش قرار بگیرند و ایندکس شوند. این فایل میتواند به صورت جداگانه باشد و یا اینکه به همان فایل XML قبلی اضافه شود.
نمایش | Impression
هربار که یک بنر تبلیغاتی برای کاربر و یا وبسایت در نتایج جست و جو نمایش داده میشود، یک نمایش برای شما ثبت میشود.
ایندکس | Index
پایگاه داده موتورهای جست و جو است که رباتها، هر اطلاعاتی که در مورد سایتهای مختلف پیدا میکنند را در آن قرار میدهد و وبسایت در نتایج جست و جو ظاهر میشود. اگر رباتها قادر نباشند تا وبسایت را ایندکس کنند، وبسایت شما در نتایج جست و جو یا SERPs ظاهر نخواهد شد.
با استفاده از ابزار Google Search Console میتوانید متوجه شوید که صفحهی مد نظر وبسایتتان در نتایج جست و جو ایندکس شده است یا خیر و اگر نشده باشد، قادر خواهید بود تا به رباتها دستور ایندکس کردن آن صفحه را بدهید. البته برای ایندکس شدن صفحه، باید مطمئن شوید که صفحه از استانداردهای لازم برای ایندکس شدن پیروی کرده باشد.
قابلیت ایندکس شدن | Indexibility
مدیران وبسایت قادر هستند تا قابل ایندکس بودن یا نبودن وبسایت خود را تعیین کنند. به عنوان مثال، بیشتر وبسایت داران، در اوایل کار خود و قبل از شروع سئو، به موتورهای جست و جو دستور میدهند که وبسایت را مورد خزش قرار ندهند و آن را ایندکس نکنند.
بعدها میتوانید دستور ایندکس شدن سایت را به رباتهای موتورهای جست و جو بدهید. البته با استفاده از تگ noindex نیز میتوانید تعیین کنید که صفحهی خاصی از وبسایت شما ایندکس نشود.
ایندکس کردن | Indexing
فعالیت ایندکس شدن وبسایت، زمانی اتفاق میافتد که رباتهای خزنده تصمیم بگیرند تا وبسایت شما را در نتایج موتورهای جست و جو قرار دهند. این مسئله با انجام برخی از کارها، سریعتر انجام خواهد شد:
- نقشهی سایت XML خود را به گوگل معرفی کنید
- از وبسایتهایی که اعتبار دامنهی بالایی دارند، بک لینک دریافت کنید
- مطمئن شید که صفحهی مورد نظر شما از تگ noindex استفاده نکرده باشد
اینفوگرافیک | Infographic
یکی از بهترین و سادهترین راههای نشان دادن اطلاعات به صورت گرافیکی و نمایشی است. این نوع اطلاعات، در حین اینکه اطلاعات واضحتری را نشان میدهند، حجم کمتری نیز دارند و البته لینکهای طبیعی بیشتری را دریافت میکنند.
لینک داخلی | Internal Link
اگر مقصد یکی از لینکهای سایت شما، به یکی دیگر از صفحات داخلی شما منتهی شود، آن لینک، لینک داخلی است. لینکهای داخلی صفحات سایتهای شما را به یکدیگر وصل میکنند و به همین سبب، کاربران به سادگی هرچه تمامتر میتوانند به تمامی صفحات وبسایت شما دسترسی داشته باشند و همچنین رباتها نیز صفحات مهم سایت شما را بهتر و سریعتر پیدا خواهند کرد.
این نوع لینکها معمولا در منوی ناوبری وبسایت و فوتر بیشتر یافت میشوند، اما شما نیز میتوانید صفحات و مطالب مهم سایت را با روش خودتان به کاربران پیشنهاد دهید و لینکهای داخلی زیادی را بوجود آورید. البته لازم به ذکر است که باید در ساخت لینکهای داخلی باید تعادل داشته باشید.
پیاده کردن یک استراتژی خوب برای لینکهای داخلی، باعث خواهد شد تا شما در نتایج جست و جو رتبهی بهتری را دریافت کنید و همچنین صفحات مهم وبسایت، اعتبار بالاتری را دریافت کنند و بیشتر دیده شوند.
بهینه سازی سایت به صورت جهانی | International SEO
در این تکنیک، وبسایت خود را برای تمامی کشورها بهینه خواهید کرد و از تمامی کشورهای مورد نظر، ترافیک دریافت خواهید کرد. با انجام دادن کارهای زیر، میتوانید وبسایت خود را برای کشورهای دیگر بهینه سازی کنید:
- وبسایت خود را برای موتور جست و جوی کشور مورد نظر بهینه کنید (به عنوان مثال، یاندکس برای روسیه است و بایدو نیز در کشور چین استفاده میشود)
- از تگ hreflang به صورت هوشمندانه استفاده کنید
- اطلاعات مهم سایت را برای کشورهای مد نظر ترجمه نمایید
- اگر محصولی برای فروش گذاشتهاید، قیمت آن محصول را برای ارز مخصوص کشور مد نظر تعریف کنید
Interstitials
بدون شک شما هم با باز کردن برخی از وبسایتها، با تبلیغاتی مواجه شدهاید که تمام صفحه را مورد پوشش قرار میدهند و پس از یک تایم مشخص، به شما اجازهی بستن تبلیغ را میدهند.
این نوع تبلیغات، میتوانند ضرر زیادی را به تجربهی کاربری سایت بزنند و بیشتر کاربران در صورت مواجه شدن با این نوع تبلیغات، دیگر به این وبسایتها باز نخواهند گشت (مگر اینکه وبسایت ارزش زیادی را برای آنها داشته باشد). همچنین گوگل نیز آن را توصیه نکرده است و در صورت مواجه شدن با این تکنیک تبلیغات، به احتمال بالا، وبسایت را پنالتی خواهد کرد.
K
شاخص عملکرد کلیدی | Key Performance Indicator
مقداری است که شما به عنوان کارفرما تعیین میکنید تا بتوانید اندازهگیری کنید که تا چه اندازه، کسب و کار و تیم کاری شما موفق عمل کرده است و شما به سمت هدف خود حرکت کردهاید.
به عنوان مثال، در زمینهی سئو شما باید تعداد بازدیدهای ماهانه، تعداد بک لینکها، تعداد کلمات کلیدی که در نتایج برتر موتورهای جست و جو دارید را محاسبه کنید تا ببینید، عملکرد شما در زمینهی سئوی وبسایت تا چه حد موفق بوده است
کلید واژه | Keyword
کلمهای است که کاربران در موتورهای جست و جو وارد میکنند تا بتوانند به محتوای مد نظر خود دست پیدا کنند. به همین سبب، شما باید مهمترین کلمهای که امکان دارد کاربران را به سمت وبسایت شما جذب کند را برای محتوای خود انتخاب کنید و آن را به موتورهای جست و جو معرفی کنید.
آنالیز کلید واژه | Keyword Analysis
شما در این پروسه، کلید واژههای مهم سایت را شناسایی کرده و آنها را لیست میکنید. سپس با استفاده از اطلاعاتی مانند میزان جست و جو، میزان کلیک و جایگاه فعلی در نتایج موتورهای جست و جو یا Position، تصمیم میگیرید که کدام کلید واژهها برای شما از اهمیت بالاتری برخوردار هستند. همچنین شما باید وضعیت رقبای خود را نیز در نظر بگیرید و نگاه دقیقی به کلید واژههای مهم آنها داشته باشید.
ناکارآمدی کلید واژه یا کنیبالیزیشن | Keyword Cannibalization
زمانی که شما یک کلید واژه را برای چند صفحه از وبسایت خود در نظر میگیرید، گوگل به این نتیجه میرسد که شما در حال رقابت با خودتان هستید و جریمهی سنگینی را در بحث سئو برای شما در نظر میگیرد. توصیه شده است که برای هر صفحه، یک کلید واژهی منحصر به فرد استفاده شود.
رقابت در کلمات کلیدی | Keyword Competition
هر کلید واژه، یک میزان جست و جو و یک میزان سختی منحصر به فرد دارد. شما برای کار کردن بر روی یک کلمهی کلیدی خاص، موظف هستید برای شروع، سختی و میزان رقابت آن کلمهی کلیدی را پیدا کرده و سپس استراتژی مناسب را برای رقابت پیدا نمایید.
تراکم کلمهی کلیدی | Keyword Density
تراکم کلمهی کلیدی، میزان استفاده شما از کلمات کلیدی به نسبت تعداد کلمات یک محتوا است. در گذشته تعداد زیادی از افراد معتقد بودند که با استفادهی زیاد از کلمات کلیدی در متن، گوگل محتوا را ارزشمندتر تشخیص داده و آن را بالاتر از بقیه میگذارد. اما امروزه یک سئو کار و یک محتوا نویس باید در استفاده از کلمات کلیدی دقت کند و توجه زیادی به چگالی یا تراکم کلمات کلیدی داشته باشد. تاکنون به طور دقیق مشخص نشده است که برای چه تعداد کلمه، چند بار از کلمات کلیدی باید استفاده شود؛ اما شما میتوانید با افزونههایی مانند Yoast SEO، کنترل بهتری روی این موضوع داشته باشید.
فرکانس کلمهی کلیدی | Keyword Frequency
همانند تراکم کلمهی کلیدی است؛ اما این بار ما تعداد کلمات کلیدی را در یک صفحه محاسبه میکنیم. اینبار دیگر تعداد کلمات محتوا آنچنان اهمیت ندارد.
کلمهی کلیدی برجسته | Keyword Prominent
توصیه شده است که کلمات کلیدی را در جایی بگذاریم که بسیار در چشم باشد و دید خوبی داشته باشد. به عنوان مثال، میتوانیم کلمات کلیدی را در اول عنوان، در شروع مقاله، در تگهای هدینگ و توضیحات متا استفاده کنیم.
نزدیکی کلمهی کلیدی | Keyword Proximity
بررسی میکند که کلمات کلیدی در محتوا، به چه میزان نزدیک هم هستند. به عنوان مثال، اگر ما در مقالهی خود از سه کلمهی “سئو سرعت وبسایت” استفاده کرده باشیم، این الگوریتم بررسی میکند که این کلمات تا چه میزان نزدیک به هم هستند تا بتواند آنها را به یکدیگر مرتبط در نظر بگیرد.
رتبهی کلمهی کلیدی | Keyword Rank
زمانی که شما در زمینهی یک کلمهی کلیدی خاص مطلبی را مینویسید، در نتایج جست و جو رتبهای به شما اختصاص پیدا میکند که به آن رتبهی کلمهِی کلیدی میگویند.
تحقیق کلمهی کلیدی | Keyword Research
شما میتوانید با تحقیق و بررسی و اختصاص زمان برای این موضوع، کلمات کلیدی مرتبطی را با موضوع کسب و کار خود پیدا کنید که از نظر تعداد جست و جو بسیار عالی هستند و ارزش بسیار زیادی را برای کسب و کار شما دارند. این مسئله، یکی از مهمترین مراحل آنالیز یک وبسایت برای شروع سئو و بهینه سازی است.
Keyword Stemming
ما میتوانیم با استفاده از پیدا کردن ریشتهی یک کلمهی کلیدی خاص، کلمات دیگری را بوجود بیاوریم. به عنوان مثال، کلمهی شانس را در نظر بگیرید. حال میتوانید با کلمهی شانس، کلماتی مثل خوش شانس، بد شانس، خوش شانسی، بد شانسی را بوجود بیاوریم و به عنوان کلمات کلیدی از آنها استفاده کنیم.
استفادهی بیش از حد از کلمهی کلیدی | Keyword Snuffing
یکی از تکنیکهای سئوی کلاه سیاه است که طی آن، از کلمات کلیدی بیش از حد اندازه در محتوا استفاده میشود تا بتوان، عنکبوتهای موتورهای جست و جو را فریب داد. این تکنیک در گذشته توسط افراد زیادی استفاده میشد و به همین دلیل، صفحات بدرد نخور زیادی در وبسایتهای مختلف بوجود آمده بود و در ادامه، گوگل مجبور شد تا الگوریتی را طراحی کند که جلوی این موضوع را بگیرد. در حال حاضر استفادهی بیش از حد از کلمات کلیدی شامل جریمه خواهد شد.
نمودار دانش | Knowledge Graph
یک نمودار دانش، نتایجی است که از منابع مختلف جمع آوری شده است تا نتیجهی جست و جوی شما را بهبود ببخشد. زمانی که شما در زمینهی خاصی جست و جو میکنید، گوگل اطلاعات بیشتری را شامل تصاویر، پیشنهادات و اطلاعات مختلف در مورد آن موضوع را در یک کادر در سمت راست به شما نمایش میدهد.
L
صفحهی فرود | Landing Page
صفحهای است که برای اهداف خاصی طراحی شده است و کاربران پس از کلیک بر روی یک لینک خاص، به آن صفحه منتقل میشوند. این صفحات معمولا به طور دقیقی سئو شدهاند و میتوانند کلید واژههای مختلفی را داشته باشند. از این صفحات برای اهداف بازاریابی استفاده میشود.
کلمات کلیدی دارای ارتباط معنایی | LSI Keywords
کلماتی هستند که ارتباط زیادی را با یک کلمهی کلیدی مشخص دارند و شما میتوانید با ابزارهای مختلف، این کلمات را پیدا کنید. به عنوان مثال، کلمهی SEO ریشه است و کلماتی مثل SEO Tools، SEO Agencies یا SEO Audit کلمات مرتبط با آن هستند.
آهنربای هدایت کننده | Lead Magnet
در این تکنیک، مدیران وبسایتها کاربرانشان را تشویق میکنند تا با شرکت کردن در یک فرم نظر سنجی یا برای دریافت یک جایزهی ارزشمند، اطلاعاتی مانند نام و نام خانوادگی و ایمیل خود را وارد کنند. این ایمیلهای جمع شده ارزش بسیار زیادی را در زمینهی دیجیتال مارکتینگ دارند و شما میتوانید پیشنهادات ویژهای را برای آن ها ارسال کنید.

طعمه لینکی | Linkbait
محتوای ارزشمندی است که وبسایتهای دیگر به صورت طبیعی به آن لینک میدهند. این محتوا پتانسیل زیادی را برای وایرال شدن دارند و تاثیر مثبت بسزایی را در سئوی وبسایت میگذارند.
لینک سازی | Link Building
پروسهای است که طی آن، کیفیت و تعداد بک لینکهای وبسایت را افزایش میدهیم. لینک سازی یکی از مهمترین و پر اهمیتترین تکنیکهای سئو است و با رعایت کردن موارد زیر میتوانید یک روند لینک سازی عالی را طی کنید:
- محتوای ارزشمند تولید کنید
- به بلاگها و نویسندهها و یا اینفلوئنسرهای دیگر بگویید که مطلب شما را به عنوان مهمان در وبسایتشان پست کنند و به شما لینک بدهند
- در قسمت نظرات بلاگها و انجمنها لینک وبسایت خود را بگذارید (این کار را با احتیاط انجام دهید زیرا احتمال جریمه شدن زیاد است)
بسیار مهم است که شما قبل از شروع کردن بهینه سازی وبسایت برای یک کلمهی کلیدی، سختی آن کلمه را به دقت بسنجید. زیرا بعضی از کلمات هستند که برای رتبه گرفتن نیاز به تعداد زیادی بک لینک ندارند و برخی از کلمات نیز، به شدت به بک لینک وابسته هستند.
لینک سازی به تعداد زیاد | Link Burst
زمانی که شما در یک مدت بسیار کم، تعداد بسیار زیادی بک لینک را برای سایت خود تولید میکنید، موتورهای جست و جو به روند لینک سازی شما مشکوک میشوند و وبسایت شما را در بین وبسایتهای Red Flag یا پرچم قرمز قرار میدهند. زیرا به این نتیجه رسیدهاند که وبسایت شما از یک سرویس لینکسازی اتوماتیک استفاده کرده و از راه درست این کار را انجام نداده است.
تنوع لینک سازی | Link Diversity
یک استراتژی لینک سازی است که شما طی آن، از وبسایتهایی با موضوعات مختلف (بلاگ، خبری، دایرکتوری، فضای مجازی) و پسوندهای مختلف (.com، .org، .edu) لینک دریافت میکنید و همچنین Anchor Text های خود را در تنوعهای بالا مینویسید. همچنین دو فالو و نو فالو بودن لینکها نیز در این مسئله تاثیر گذار است.
بسیاری از متخصصین سئو بر این عقیده هستند که این مسئله چندان هم مهم نیست. اما به هر حال، لینک سازی با استفاده از این استراتژی این سیگنال را به موتورهای جست و جو میدهد که شما از راه طبیعی لینک دریافت کردهاید.
میزان اعتبار دریافتی از لینک | Link Equity
هربار که وبسایتی به شما لینک یا بک لینک میدهد، مقداری از اعتبار آن صفحه از سایت، به اعتبار سایت شما منتقل میشود. در زمینهی سئو کمیتی وجود دارد که این مقدار را محاسبه میکند.
مزرعه لینک سازی! | Link Farm
برخی از وبسایتها و سرویسها هستند که به تعداد زیادی از وبسایتهای دیگر، به صورت مجانی یا پولی، بک لینک اعطا میکنند. این وبسایتها در عین حال که بسیار محبوب و پر استفاده هستند، به مرور زمان جریمه میشوند و توصیه شده است که از رفتن به سمت این وبسایتها خودداری شود.
محبوبیت پیوندی | Link Popularity
به تعداد بک لینکهای یک وبسایت اشاره دارد. بک لینکهای شما از هر وبسایت متفاوت است و البته اگر شما از یک وبسایت چند تا بک لینک داشته باشید، تنها یک بک لینک برای شما محسوب میشود.
لینک پروفایل | Link Profile
هر وبسایت برای خود یک پروفایل از بک لینکها دارد و تعداد بک لینکها، کیفیت آنها، میزان اعتبار دریافتی از آنها و همچنین منبع این لینکها در ان ثبت شده است. شما به عنوان یک کارشناس سئو، از لینک پروفایل یک وبسایت میتوانید متوجه شوید که روند لینک سازی وبسایت در راه درست بوده یا از راه غلط انجام شده است.
بازپسگیری پیوند | Link Reclamation
یکی از تکنیکهای سئو است که طی آن، لینکهای با ارزش از دست رفته وبسایت خود را از نو فعال میکنید. این روش یکی از بهترین روشهای لینکسازی است که تاثیر بسیار مثبتی روی روند وبسایت دارد.
ارتباط پیوندی | Link Relevancy
بررسی میکند که دو وبسایتی که به یکدیگر لینک دادهاند، در چه زمینهای با یکدیگر مشترک هستند و موضوع اصلی که باعث شده است تا این دو وبسایت با یکدیگر ارتباط داشته باشند، چیست.
پوسیدگی پیوندی | Link Rot
باید در نظر داشته باشید که یک لینک، همیشه هم دارای اعتبار و تاثیر مثبت نیست و گاهی اوقات، وقتی یک صفحه قدیمی میشود یا از کار میافتد (ارور 404)، آن صفحه شروع به گذاشتن تاثیرات منفی برروی وبسایت شما میکند و فرقی هم ندارد که آن لینک، داخلی باشد یا خارجی. پس سعی کنید با بررسی کردن متداوم لینک پروفایل وبسایتتان، از بروز این مسئله جلوگیری کنید.
اسپم پیوند | Link Spam
بسیاری از افراد، زمانی که یک پست خوب یا یک وبسایت با اعتبار بالا پیدا میکنند، بدون توجه کردن به محتوا و یا موضوع آن سایت، لینک وبسایت خود را در آن میگذارند تا بتوانند برای سایت خود بک لینک و اعتبار جذب کنند. اما نکتهای که بیشتر این افراد از آن غافل هستند، این است که اغلب این لینکها به صورت NoFollow هستند و تاثیر مثبتی که ندارند، تاثیر منفی هم بر روی وبسایتتان میگذارند و باعث پنالتی شدن سایت میشوند.
سرعت لینک سازی | Link Velocity
این مسئله که یک وبسایت در هر روز و در هر هفته چند لینک میسازند، فاکتور بسیار مهم است. البته این مسئله باید منطقی در نظر گرفته شود. به عنوان مثال، یک وبسایتی که تازه تاسیس شده و هیچگدونه محتوایی ندارد، قادر نخواهد بود به صورت طبیعی در هر روز، 10 لینک دریافت کند و در صورتی که همچین وبسایتی باشد، بدون هیچ شکی توسط گوگل پنالتی خواهد شد. به همین دلیل است که توصیه شده است، پکیج بک لینک خریداری نشود.
استناد محلی | Local Citiation
هرگونه اشارهای به نام شرکت، آدرس وبسایت، آدرس فیزیکی شرکت و شماره تلفن شرکت، استناد محلی خطاب میشود. با استفاده از این اطلاعات، جست و جوی محلی برای کاربران بسیار راحتتر از قبل شده است و موتورهای جست و جو نیز رتبهی بهتری را به شما خواهند داد.
سئوی محلی | Local SEO
بهینه سازی سایت برای یک محلهی جغرافیایی خاص که باعث میشود تا کاربران و مشتریان شما بتوانند، کسب و کار شما را راحتتر از قبل پیدا کنند.
جست و جوی محلی | Local Search
جست و جویی است که طی آن، کاربران به دنبال نزدیک ترین شرکتها از نظر جغرافیایی به محل زندگی خود میگردند.
کلید واژهی دم دراز | Long Tail Keyword
معمولا توصیه شده است که برای کسب بهترین نتیجه و برای جذب بیشتر کاربران، از کلید واژههایی استفاده شود که معمولا بین 3 تا 6 کلمه هستند و معمولا رقابت کردن در این کلمات، راحتتر از کلمات کوتاهتر است.
این کلمات همچنین بیانگر دقیق ویژگیها و هویت اصلی محصول و یا محتوایی است که کاربر به دنبال آن جست و جو میکند. به عنوان مثال، کلمهی کلیدی “خرید لامپ کم مصرف” جست و جوی بیشتری نسبت به کلمهی “لامپ کم مصرف” دارد.
لینک گم شده | Lost Link
زمانی که مدیر یک سایت، بک لینک شما را حذف میکند و یا صفحه را جا به جا میکند، بک لینک شما، به عنوان یک لینک گم شده در نظر گرفته میشود و دیگر اعتباری را به وبسایت شما منتقل نمیکند. شما میتوانید با درخواست کردن از مدیر سایت مربوطه، از انها بخواهید که بک لینک شما را برگردانند.
M
اقدام دستی (پنالتی شدن توسط گوگل) | Manual Action
زمانی که شما به صورت دستی توسط گوگل پنالتی یا Manual Action میشوید، وبسایت شما یا در نتایج به شدت افت میکند یا به صورت کامل، از نتایج جست و جو حذف میشود. شما میتوانید با انجام چند تغییر و برطرف کردن مشکلات، از گوگل بخواهید که این پنالتی را از وبسایت شما بردارد و وبسایت را به نتایج جست و جو برگرداند.

فرا داده | MetaData
فرادادهها اطلاعات مشخص و دقیقی هستند که هدف اصلی سایت را مشخص کرده و آن را به موتورهای جست و جو و عنکبوتهای خزنده آن معرفی میکنند. این فرادادهها که معمولا در قسمت هدر سایت استفاده میشوند، اطلاعاتی مانند کلید واژهها، توضیحات متا و روباتها را در دسترس موتورهای جست و جو قرار میدهند.
تگ توضیحات متا | Meta Description Tag
یکی از مهمترین فرادادههایی است که بخشی از محتوای صفحه را شامل میشود و به موتورهای جست و جو و کاربرانی که مطلب را در گوگل مشاهده میکنند، توضیح میدهند که چه محتوایی انتظار آنها را در صفحهی مورد نظر میکشد.
نکتهی مهم در زمینهی توضیحات متا، این است که گوگل به شما اجازه داده است تا بتوانید، توضیحات متای دلخواه خود را برای صفحهی مورد نظر وارد کنید و اگر شما این قسمت را خالی بگذارید، گوگل به انتخاب خود، بخشی از محتوا را انتخاب میکند و آن را در قسمت ریچ اسنیپت گوگل نمایش میدهد.
متا کلید واژه | Meta Keyword
فرادادهای است که کلیدواژههای مهم صفحه را به موتورهای جست و جو و عنکبوتهای خزندهی آن معرفی میکند. در گذشته، افراد زیادی سعی میکردند تا با قرار دادن کلمات غیر مرتبط در این قسمت، رباتهای خزنده را گول بزنند، اما به مرور گوگل تغییراتی را اعمال کرد و جلوی سو استفادهی این افراد را گرفت.
متا ریفرش | Meta Refresh
فرادادهای است که پس از گذشت چند ثانیه، به مرورگر اطلاع میدهد که صفحه باید از نو بارگزاری شود. همچنین در گذشته از این تگ برای ریدایرکت کردن یا تغییر مسیر استفاده میشد، اما امروزه دیگر این روش منسوخ شده و از ریدایرکت 301 برای تغییر مسیر استفاده میشود.
استاندارد اندازه گیری | Metric
واحدی است که با استفاده از آن، عملکرد کلی وبسایت اندازه گیری میشود. مهمترین واحدهای سئو، میزان ورودی سایت، نرخ پرش، رتبهی کلیدواژهها، تعداد بک لینکها، نرخ کلیک، سرعت صفحه و غیره است.
سایت آینه | Mirror Site
کپی دقیقی از سایت است که با یک آدرس دیگر نمایش داده میشود. از این تکنیک زمانی استفاده میشود که ترافیک یا ورودیهای سایت بیش از اندازه باشد و سرور توانایی پشتیبانی از آنها را نداشته باشد. بنابراین Mirror Site اطلاعات سایت را در مناطق مختلف به نمایش میگذارد تا هم از صدمه رسیدن به سایت جلوگیری شود و هم تجربهی کاربری خوبی برای کاربران بوجود بیاید.
موبایل-دوست بودن سایت | Mobile-Friendly Website
وبسایتی است که برای نمایش در پلتفرمهای موبایل، بهینه شده است. این تکنیک در دو صورت انجام میگیرد. یا باید نسخهی مخصوص موبایل وبسایتتان را تولید کنید و یا اینکه وبسایت را واکنشگرا کنید تا در صورت باز شدن در موبایل، شکل عجیب و غریبی به خود نگیرد.
امروز موبایل دوست بودن سایت جزو مهمترین مواردی است که گوگل در رتبهبندی های خود در نظر میگیرد و اگر شما یک سایت واکنشگرا و بهینه برای موبایل نداشته باشید، قطع به یقین در پروسهی سئو شکست خواهید خورد.
ایندکس شدن سریعتر در موبایل | Mobile-First Indexing
باید در نظر داشته باشید که در چند سال اخیر، اهمیت نسخهی موبایل وبسایتها بالاتر از نسخهی رایانههای شخصی رفته است و باید زمان زیادی را برای بهینه کردن نسخهی موبایلتان صرف کنید. به هر حال، گوگل در ابتدا نسخهی موبایل سایت را ایندکس میکند و اگر سایت شما یک نسخهی مخصوص برای موبایل نداشته باشد یا موبایل فرندلی نباشد، سایت رتبهبندی خوبی را در نتایج جست و جو دریافت نخواهد کرد.
بهینه سازی برای موبایل | Mobile Optimization
یعنی برطرف کردن مشکلات نسخهی موبایل سایت تا کاربران بتوانند، بهترین تجربهی ممکن را در استفاده از نسخهی گوشی سایت شما داشته باشند. برای بهینه سازی نسخهی موبایل، میتوانید فعالیتهای زیر را انجام دهید:
- سایت را برای انواع موبایلها واکنشگرا و بهینه کنید
- به سایز متنها دقت کنید
- تصاویر را بهینه کنید
- به اندازه و طرز قرار گرفتن دکمهها و همچنین فاصلهی آنها از هم توجه داشته باشید
- سرعت بارگزاری را پایین بیاورید
واحد اندازه گیری Morningscore
واحد و ابزاری است که با استفاده از آن، وضعیت کلی سئوی سایت را محاسبه میکنند. این ابزار با اندازه گیری نرخ کلیک سایت، میزان ورودی، میزان ورودی طبیعی سایت و نرخ هزینه بر کلیک، محاسبات لازم را انجام داده و گزارش کلی را به شما ارائه میکند.
N

سئوی منفی | Negative SEO
برخی از تکنیکهای سئوی کلاه سیاه، به عنوان سئوی منفی شناخته میشود. به این صورت که شما فعالیتهایی را انجام میدهید که بتوانید رتبهی رقبای خود را کاهش داده و رتبهی سایت خودتان را بالاتر از آنها ببرید.
در سئوی کلاه سیاه، فعالیتهایی مانند هک کردن وبسایت رقیب، ایجاد لینکهای غیر طبیعی و تولید محتوای تکراری، باعث ایجاد تاثیرات بدی در سئوی وبسایت مورد نظر خواهد شد.
لینک نوفالو | Nofollow Link
نوفالو یکی از ویژگیهایی است که ما برای یک لینک خاص تعریف میکنیم. با دادن این ویژگی به لینک، به رباتهای خزنده و موتورهای جست و جو میگوییم که اعتبار سایت ما را به مقصدی که به آن لینک دادهایم، منتقل نکنند.
ویژگیهای Noopener و Noreferrer
جزو خاصیتهایی هستند که برای لینکها تعریف میشوند و تاثیر خیلی زیادی را روی سئوی سایت شما ندارند. بیشتر استفادهی این دو خاصیت برای مسائل امنیتی است و استفاده از آنها آنچنان رایج نیست.
O
سئوی خارجی سایت | Off-Page SEO
عملیاتی است که برای بهبود رتبهبندی سایت در نتایج جست و جو انجام میگیرد و معمولا خارج از صفحات داخلی سایت انجام میشود. مسائلی مانند لینکسازی، تبلیغات، ریپورتاژ و صفحات مجازی، مواردی هستند که در دسته سئوی خارجی سایت جای میگیرند.
سئوی داخلی سایت | On-Page SEO
نوع دیگری از عملیات سئو است که در داخل سایت و روی صفحات داخلی سایت انجام میگیرد. مسائلی مانند بهینه کردن سرعت، بالا بردن امنیت، بهینهسازی کدهای قالب، محتوا گذاری و بهینه کردن محتوا و غیره جزو عملیات بهینهسازی سئوی داخلی سایت صورت میگیرند که در صورت انجام آنها، رتبهی بهتری را در نتایج جست و جو بدست خواهید آورد.
Opt-in
زمانی که کاربران در وبسایت شما ثبت نام میکنند، شما میتوانید به آنها ایمیل و یا پیامهای مستقیمی را ارسال کنید که بعضی از آنها یک اطلاع ساده و بعضی از آنها نیز پیشنهادات شگفت انگیز هستند. اما شما نباید این کار را بدون اجازه آنها انجام دهید و قبل از ارسال هرگونه پیام، باید اجازه نامهای را صادر کنید که کاربر آن را تایید کند و سپس شما اجازه این را خواهید داشت که به کاربران وبسایت پیامهایی را ارسال کنید.
رتبه طبیعی | Organic Rank
رتبهای که میتوانید با انجام سئوی طبیعی و سئوی کلاه سفید بدست بیاورید. این رتبه به سختی تغییر میکند و تا مدت زمان زیادی ثابت است.
بازدید طبیعی | Organic Traffic
زمانی که شما با انجام سئوی کلاه سفید و به صورت رایگان، به یک رتبهی قابل قبول در نتایج گوگل دست پیدا کنید، کاربران زیادی از وبسایت شما بازدید خواهند کرد و تعداد بازدید کاربران، میزان بازدید ارگانیک یا طبیعی وبسایت شما محسوب میشود.
صفحهی یتیم |Orphan Page
صفحاتی که هیچگونه لینکی به آنها داده نشده، صفحاتی هستند که موتورهای جست و جو قادر به پیدا کردن آنها نخواهند بود و بدین ترتیب، برای سئوی وبسایت شما عملا بلا استفاده و بدون تاثیر خواهند بود.
لینکهای خارجی | Outbound Links
لینکهایی که از صفحات داخلی سایت به سایتهای دیگر داده میشوند، لینکهای خارجی محسوب میشوند و لینکهایی هستند که اغلب به عنوان بک لینک شناخته میشوند.
Outreach Marketing
نوعی از بازاریابی اینترنتی است که ما با مراجعه کردن به مدیر یا مسئول یک مجموعه یا وبسایت دیگر، از آنها درخواست همکاری و یا درخواست کمک میکنیم. این درخواست میتواند با استفاده از یک ایمیل باشد و یا اینکه میتوانیم به صورت حضوری از شخص مورد نظر بخواهیم که قراری را تنظیم کند تا ما بتوانیم در مورد خواستهها و زمینهی همکاری که مد نظرمان هست، به طور دقیقتر بحث و گفت و گو کنیم.
بیش از حد بهینه کردن | Over-Optimization
بهینه سازی بیش از حد برای گول زدن موتورهای جست و جو اغلب باعث بوجود آمدن یک تجربهی کاربری نامطلوب میشود و بدین ترتیب، به جای اینکه تاثیر خوبی را بر روند سئوی وبسایت شما بگذارد، باعث نابود شدن رتبهی شما در نتایج جست و جو خواهد شد.
نمونهی یک بهینهسازی بیش از حد و تخریبگر، زمانی است که شما در محتوای خود کلید واژههایی را مخفی میکنید که از چشم کاربر پنهان است، اما از چشم موتورهای جست و جو پنهان نخواهد ماند. میزان استفاده از کلید واژه نباید بیش از حد باشد و نباید از چشم کاربران پنهان باشد. همچنین نباید از منابع غیر معتبر بک لینک دریافت کنید.
P
اعتبار صفحه | Page Autorithy
تفاوت اصلی اعتبار صفحه و اعتبار دامنه در این است، که اعتبار دامنه در مورد قدرت کلی یک وبسایت در نتایج جست و جو است و اعتبار صفحه تنها در مورد قدرت یک صفحه از یک وبسایت خاص است. در این زمان است که ارزش لینک سازی بالاتر میرود و شما باید با دریافت بک لینک و بالا بردن اعتبار صفحهی مد نظر خود، رتبهی آن صفحه را در نتایج جست و جو بهبود ببخشید.
Page Clocking
یکی از تکنیکهای بسیار تخریبگر سئوی کلاه سیاه است که طی آن، محتوایی که به به کاربران نشان میدهید، بسیار متفاوتتر از محتوایی است که به موتورهای جست و جو نمایش میدهید. این تکنیک به عنوان IP Clocking نیز شناخته میشود.
سرعت صفحه | Page Speed
زمان کلی بارگزاری یک وبسایت برای کاربران است که موارد زیادی در آن دخیل هستند و به عنوان یکی از اصلیترین موضوعات چند سال اخیر بهینه سازی سایت شناخته میشود.
زمان بارگزاری وبسایت، تاثیر بسیار زیادی را هم در رتبهبندی و هم در بهتر شدن تجربهی کاربری وبسایت دارد. مواردی مانند حجم تصاویر، کدهای قالب، افزونهها و غیره در سرعت تاثیر دارند.

پیج رنک | PageRank
یکی از الگوریتمهای بسیار مهم گوگل است که با استفاده از آن، اهمیت و ارزش یک وبسایت را محاسبه میکند و در نتایج جست و جو به آن رتبه میدهد. معمولا برای رقابت با سایر وبسایتها، باید PR بالاتری از آنها داشته باشید.
میزان بازدید از صفحات | PageView
میزان بازدید از صفحات یا PageView، نشان دهندهی تعداد دفعاتی است که کاربران صفحات مختلف وبسایت شما را بازکردهاند و یا آن صفحه را ریلود کردهاند. این میزان توسط Google Analytics قابل ردیابی است.
بازدید پولی | Paid Traffic
بازدیدی که با استفاده از پول بدست میاورید، بازدید پولی خطاب میشود. زمانی که شما بنری را در یک وبسایت قرار میدهید و بابت آن پول پرداخت میکنید، در ازای آن میزان ترافیک نامشخصی را دریافت میکنید که ارگانیک نبوده و پولی است.
عنوان صفحه | Page Title
عنوان صفحه، یک سرتیتر قابل کلیک بزرگ است که در نتایج جست و جوی گوگل نیز نمایش داده میشود. همچنین یکی از پر تاثیرترین مواردی است که در رتبهبندی وبسایت شما در نتایج گوگل تاثیر دارد و بخش بسیار مهمی از ریچ اسنیپت صفحهی شما در گوگل است.
توصیه شده است که از میزان کارکتر مشخصی برای نوشتن عنوان صفحه استفاده کنید تا این عنوان توسط گوگل به صورت خودکار کوتاه نشود و کامل نمایش داده شود.
لینکهای پولی | Paid Links
پروسهی خرید بک لینک برای بالا بردن اعتبار صفحات خاصی از وبسایت است. البته باید در نظر داشته باشید که به غیر از برخی موارد که شما محصولی را به رایگان به شخص یا وبسایت مد نظر میدهید تا آن را بررسی کند، سایر موارد مانند خرید پکیجهای بک لینک میتواند جزو تکنیکهای سئوی کلاه سیاه محسوب شود و تاثیر بدی را روی روند بهینه سازی وبسایت شما بگذارد.
نتایج پولی موتورهای جست و جو | Paid Search Engine Result
یکی از ویژگیهای گوگل است که میتوانید یکی از رتبههای بالا و یا پایین صفحهی اول گوگل را در کلمهی کلیدی مد نظر خود خریداری کرده و محصول و یا صفحهی خود را به نمایش بگذارید.
کلمات سمی | Poison Words
کلماتی هستند که اگر شما در محتوا و یا صفحهی خود استفاده کنید، آن صفحه از اعتبار و احترام کمتری در حضور موتورهای جست و جو برخوردار میشود. این کلمات، کلماتی هستند که به عنوان کلمات ممنوعه شناخته میشوند و استفاده از آنها توصیه نشده است.
تاکنون لیست کلی این کلمات مشخص نشده است، اما کلماتی مانند “خرید بک لینک”، “خرید پیج رنک” جزو کلماتی هستند که باعث جریمه شدن صفحهی شما خواهند شد.
دقت | Precision
دقت و درستی، از جمله دلایلی است که موتور جست و جوی گوگل تا این حد در جهان محبوب است. دقت بالای گوگل باعث میشود تا حتی زمانی که کلمهای را به صورت اشتباه سرچ میکنید یا در هر زبان دیگهای، آن کلمه را مینویسید، گوگل نتایج مرتبط با آن کلمه را به درستی برای شما نشان میدهد و باعث میشود که در هربار استفاده از این موتور جست و جو، رضایت کامل داشته باشید.
کلمهی کلیدی اصلی | Primary Keyword
پر استفادهترین کلید واژهی یک صفحهی وب است که پتانسیل هدایت کردن ترافیک زیادی را به سمت وبسایت شما دارد. از آنجایی که میتوانید محتوای خود را برای کلید واژههای مختلفی بهینه کنید، توصیه شده است که یک کلید واژه را به عنوان کلید واژهی اصلی خود انتخاب کرده و آن را در عنوان صفحه، هدلاینها، توضیحات متا و پاراگراف اول ذکر کنید.
البته این را هم باید بگویم که نباید از کلید واژهها به صورت افراطی استفاده کنید و تنها زمانی کلید واژهی خود را به کار ببرید که نیاز است.
کانالهای جذب | Pull Channels
کانالهای جذب، سرویسهایی هستند که میتوانید با استفاده از آنها، ترافیک زیادی را به سمت وبسایت خود جذب کنید و محصولات خود را به آسانی هرچه بیشتر به فروش برسانید. این کانالهای جذب میتوانند پولی باشند و یا مانند گوگل، بینگ و یوتیوب رایگان به شما سرویس دهند.
Push Channels
سرویسهایی هستند که چه بخواهید و چه نخواهید، به شما تبلیغات و سرویسهای دیگران را نمایش میدهند و در ازای هر تبلیغ، مبلغی را دریافت میکنند. به عنوان مثال، زمانی که یک ویدیوی یوتیوب را باز میکنید، در ابتدای آن تبلیغی به شما نشان داده میشود که باید 5 ثانیه آن را تماشا کنید تا بتوانید به ویدیو دسترسی داشته باشید. همچنین بخشی از این درآمد نیز به تولید کنندگان این محتوا و ویدیوها میرسد.
Query Deserves Freshness
Query Deserves Freshness یا QDF بر اساس یکی از الگوریتمهای گوگل عمل میکند که طی آن، جدیدترین محتوا از نظر تاریخی و زمان وقوع به شما نشان داده میشود تا بتوانید به جدیدترین اطلاعات موضوع مد نظرتان دسترسی داشته باشید
R
لینک سازی مرتبط | Reciprocal Linkings
در این متد لینک سازی، زمانی که شما با یک وبسایت دیگر توافق میکنید تا به یکدیگر لینک بدهید، باید در نظر داشته باشید که موضوعات دو وبسایت به یکدیگر نزدیک باشند زیرا در غیر این صورت، عنکبوتهای خزندهی گوگل نمیتوانند به درستی موضوع سایت شما را شناسایی کنند و این مسئله به پروفایل بک لینک وبسایتتان ضرر خواهد زد.
بازدیدهای ارجاع داده شده | Referral Traffics
بازدیدهایی که از سایر وبسایتها و یا فضاهای مجازی مانند اینستاگرام یا فیسبوک بدست میآورید، به عنوان بازدید ارجاع داده شده محسوب میشوند و شما میتوانید این میزان را در پلتفرمهایی نظیر Google Analytics مشاهده کنید.
بررسی دوباره | Reinculsion
زمانی که وبسایت شما یک اخطار Manual Action دریافت میکند، شما باید پس از رفع خطا باری دیگر به گوگل درخواست دهید و ببینید که آیا وبسایت شما به نتیجه و رتبهی قبلی بازخواهد گشت یا خیر. گاهی اوقات رتبه شما باز میگردد و گاهی اوقات نیز باید برای دستیابی به رتبهی قبلی، از ابتدا تلاش کنید.
آدرس مرتبط | Relative URL
نوعی لینک دادن داخلی است که نیاز نیست آدرس را به صورت کامل بنویسیم و تنها نوشتن بخشی از آدرس به عنوان URL مورد نظر کفایت میکند. البته با این روش نمیتوانید به محتوای خارج از وبسایت لینک بدهید و همچنین تفاوتی در زمینهی سئو وجود نخواهد داشت.
مثالی برای Relative Link: <a href=”/images/logo.png”>Our logo</a>
مدیریت شهرت | Reputation Management
پروسهای است که طی آن، یک برند و یا یک محصول را به صورت جهانی در اینترنت به شهرت میرسانید و به طور کامل معرفی میکنید. این پروسه معمولا طولانی است و نیاز به یک استراتژی بسیار دقیق و حساب شده دارد.
بازگشت پول سرمایه گذاری شده | Return on Investment
زمانی که شما سرمایه گذاری خاصی را انجام میدهید، باید محاسبه کنید که چقدر از آن سرمایه به شما بازگشته و چقد سود و چقد ضرر کردهاید. به همین دلیل باید از فرمول ROI استفاده کنید تا بتوانید این مقدار را به درستی محاسبه نمایید
دادههای ساختار یافته | Rich Snippet
شما میتوانید با استفاده از دادههای ساختار یافته نشانه گذاری شده، محتوای خود را در دسترستر و غنیتر کنید و به موتورهای جست و جو این اجازه را بدهید که بتوانند محتوای شما را راحتتر بررسی و ایندکس نمایند. همچنین گوگل بخش کوچکی را در نتایج جست و جو قرار داده و اطلاعات بیشتری را به کاربران نمایش میدهد. این بخش کوچک به عنوان Rich Snippet شناخته میشود که معمولا شامل تصاویر کوچک، لینکها و توضیحات اضافه است و در حالی که تاثیر بسیار زیادی در روند سئوی وبسایت شما ندارد، اما CRT آن را به طرز قابل توجهی افزایش میدهد.

فایل Robot.txt
شما در این فایل که شامل تعدادی قطعه کد است، میتوانید گزینههایی را تعیین کنید و به رباتهای موتورهای جست و جو بگویید که حق بررسی کردن کدام قسمت از وبسایت را دارند و حق بررسی کدام قسمت را ندارند. وجود این فایل برای همهی وبسایتها بسیار مهم است و نقش به سزایی در سئو دارد.
برخی از مواردی که میتوانید در این فایل تعریف کنید به شرح زیر هستند:
No Index: به رباتهای خزنده میگوید که این صفحه را ایندکس نکنند
NoFollow: به رباتها میگوید که از لینکهای این صفحه پیروی نکنند
Nosnippet: به رباتها میگوید که هیچ توضیح اضافهای را برای این صفحه نمایش ندهند
S
موتور جست و جو | Search Engine
برنامهای است که در تمام فایلهای اینترنت جهانی نفوذ کرده و اطلاعات مختلف را در پایگاه داده خود ذخیره میکند. سپس این اطلاعات را برحسب توضیحات، کلید واژهها و متا دیتاها دسته بندی میکند و زمانی که کاربران به دنبال این اطلاعات باشند، آنها را به نمایش میگذارد.
Google، Bing، Duck Duck Go، Yandex از جمله پر استفادهترین موتورهای جست و جوی حال حاضر هستند.

الگوریتم موتور جست و جو | Search Engine Algorithm
موتورهای جست و جو، برای ارزیابی و پیدا کردن بهترین وبسایتهای حال حاضر، از یک سری قوانین خاص پیروی میکنند که به آنها، الگوریتم موتورهای جست و جو میگویند. تعداد این الگوریتمها زیاد است و هر کدام از آنها، قوانین و اهداف مخصوص به خود را دارند. اگر قصد دارید تا در نتایج جست و جو، بهترین نتیجهی ممکن را بگیرید، حتما حواستان به تغییرات مداوم الگوریتمها باشد و از آنها غافل نشوید.
بازاریابی موتور جست و جو | Search Engine Marketing
نوعی از بازاریابی اینترنتی است که در آن شما سعی میکنید تا با بیشتر دیده شدن در نتایج جست و جو، بازدید سایت خود را افزایش دهید. سئو و رتبه گیری پولی، دو روشی هستند که کاملا برخلاف بازاریابی موتورهای جست و جو عمل میکنند. همچنین مبلغی که پرداخت میکنید بستگی به میزان قدرت منبعی که در آن تبلیغ میکنید دارد.
سئو یا بهینه سازی برای موتور جست و جو | Search Engine Optimization (SEO)
نوعی بازاریابی اینترنتی است که طی آن، با رعایت کردن قوانین و الگوریتمهای گوگل و به عمل آوردن یک تجربهی کاربری خود برای کاربران، بازدید سایت خود را بالا میبرید و رتبهی بهتری در نتایج جست و جو دریافت میکنید. در گذشته، بسیاری از افراد مفهوم SEO را به درستی متوجه نشده بودند و سایت خود را برای گول زدن رباتهای خزنده بهینه میکردند. اما امروزه با هرچه پیشرفتهتر شدن گوگل، این کار دیگر غیر ممکن به نظر میرسد و تلاش برای گول زدن رباتهای خزنده، تنها به جریمه شدن وبسایت شما منتهی خواهد شد.
رتبه در موتور جست و جو | Search Engine Rank
اشاره دارد به موقعیت وبسایت شما در نتایج موتورهای جست و جو. زمانی که کاربران کلمهی خاصی را در گوگل سرچ میکنند، گوگل وبسایتهای ارزشمند را به ترتیب در چند صفحه و رتبهبندیهای مختلف نمایش میدهد و وبسایتی که رتبهی بهتری داشته باشد، بازدید بیشتری را دریافت خواهد کرد.
صفحهی نتایج موتور جست و جو | Search Engine Result Page
زمانی که کاربران، در مورد موضوع خاصی جست و جو میکنند، این وظیفهی موتورهای جست و جو است که بهترین نتایج را به کاربران نمایش دهند. گوگل در حالت عادی، وبسایتهایی را بالاتر نشان میدهد که در عمل بهینهسازی وبسایت، بهتر عمل کردهاند و همچنین نتایج پولی یا Google Ads را هم نشان میدهد که با پرداخت یک مبلغ مشخص، در صفحهی اول جایگاه گرفتهاند.
اسپم در موتور جست و جو | Search Engine Spam
یکی از تکنیکهای سئوی کلاه سیاه است که طی آن، در عمل ایندکس کردن موتورهای جست و جو تداخل ایجاد میشود و صفحات بی ارزشی که رتبهی پایینی را دریافت کردهاند، به رتبههای بهتری دست پیدا میکنند.
میزان دید در جست و جو | Search Visibily
اشاره دارد به میزانی که وبسایت شما در نتایج جست و جو دیده میشود و کلیک دریافت میکند.
میزان جست و جو | Search Volume
میزان جست و جو شدن یک کلمهی خاص در نتایج جست و جو را میزان جست و جو میگویند.
کلید واژههای ثانویه | Secondary Keywords
کلید واژههایی هستند که نقش پشتیبان را برای کلید واژههای اصلی شما بازی میکنند و شما میتوانید از آنها برای قدرت گرفتن بیشتر محتوا و صفحه مد نظرتان استفاده کنید. همانطور که میدانید، بهینه کردن بیش از اندازهی یک صفحه برای یک کلمهی کلیدی خاص، میتواند منجر به جریمه شدن وبسایت شما شود؛ بنابراین برای جلوگیری از این موضوع، میتوانید محتوای خود را برای یک کلید واژهی ثانویه نیز بهینه کنید.

پروتکل امن انتقال ابرمتن | Secure Hypertext Transfer Protocol (HTTPS)
نسخهی رمزگذاری شده و امن پروتکل HTTP است که از هک شدن اطلاعات فرستاده شده و دریافت شده، جلوگیری میکند. گوگل استفاده از HTTPS را به HTTP ترجیح میدهد و وبسایتهایی که از این پروتکل امن استفاده کنند تا در جایگاه بهتری در نتایج جست و جو قرار میدهد.
بذر کلیدواژه | Seed Keyword
لیستی از کلید واژههای مرتبط با کسب و کار شما است که میتوانید با استفاده از آنها، کلید واژههای بیشتری را تولید کنید. به عنوان مثال، میتوانید از کلید واژهی “موزیک” کلید واژهی لانگ تیل “دانلود موزیک راک” را تولید کنید.
خدمات سئو | SEO Service
شرکتی است که میتواند در ازای دریافت پول، وبسایت و کسب و کار آنلاین شما را در موتورهای جست و جو ارتقا دهد و باعث افزایش بازدید و بعضا فروش شما شود. البته باید توجه داشته باشید که وظیفهی اصلی این شرکتها تنها ارتقای شما در کلمات کلیدی مد نظر شما است و هیچ مسئولیتی در قبال میزان فروش شما ندارند.
SEO Silo
تکنیکی است که طی آن، مطالب و محتوای وبسایت را به دستههای جداگنه تقسیم بندی میکنیم و با این کار، هم به انسانها و هم به موتورهای جست و جو کمک میکنیم تا بتوانند، مطالب سایت را به راحتی هرچه تمامتر پیدا کرده و ارتباط بین آنها را بهتر متوجه شوند. با این تکنیک همچنین میتوانیم یک سیستم لینک سازی داخلی عالی را پیاده کنیم که نیاز به یک استراتژی دقیق دارد.
آنالیز سئوی سایت | SEO Site Audit
آنالیز کامل وضعیت یک وبسایت در نتایج موتورهای جست و جو، به شما کمک میکند تا بتوانید مشکلات و حفرههای فنی یک وبسایت را پیدا کنید و با برطرف کردن آنها، نتایج بهتری را دریافت کنید. این آنالیز به دو بخش تقسیم میشود: آنالیز محتوا و آنالیز تکنیکال که هر کدام مراحل مخصوص به خودشان را دارند. شما میتوانید با ابزارهایی نظیر Woorank و Screaming Frog وبسایت خود را آنالیز نمایید.
آدرس سایت بهینه و سئو شده | SEO URL
یک آدرس سایت کاربر پسند است که برای دریافت نتایج بهتر، بهینه شده است. آدرس یک وبسایت هرچقدر کوتاهتر و خلاصهتر باشد، بهینهتر است.
خورهی سئو! | SEOnaut
یک خورهی سئو، کسی است که در منابع زیادی به دنبال مطالب مرتبط با بهینه سازی سایت میگردد و شما نیز، از آن دسته از افراد هستید؛ زیرا دارید این مطلب را میخوانید و من از این بابت از شما متشکرم که وبسایت ما را انتخاب کردید.
تکاندهندهی موتورهای جست و جو | SERP Shaker
یکی از تکنیکهای سئوی کلاه سیاه است که طی آن، شخص یک وبسایت را پیاده میکند و در ان محتوایی را قرار میدهد که بتواند در کلمههای کلیدی با رقابت ضعیف، رتبه بگیرد. سپس، از این وبسایت برای دادن بک لینک، دریافت ایمیل و تبلیغات استفاده میکند.
Site-Wide Link
لینکی است که در تمام صفحات سایت وجود دارد. این نوع لینکها معمولا در هدر یا فوتر سایت قرار گرفتهاند و به همین ترتیب، در تمام صفحات سایت تکرار شدهاند.
تکنیک آسمان خراش | Skycraping
تکنیکی است که طی آن، محبوبترین صفحات با بیشترین بک لینک را پیدا میکنید و محتوای جایگزینی را برای آنها مینویسید که بتوانید نتیجهی بهتری را کسب کنید. همچنین، باید به وبسایتهایی که به آن مطلب لینک دادهاند بروید و از آنها درخواست کنید تا به محتوای جدید لینک بدهند.
تلهی اسنیپت | Snippet Bait
بخش کوچکی از محتوای صفحه است که بهینه شده است تا گوگل آن را در نتیجهی اسنیپت خود نمایش دهد.
این بخش معمولا در ابتدای صفحه گنجانده شده است که به 2 الی 3 سوال پاسخ داده است و کار گوگل را برای پیدا کردن محتوای لازم، آسانتر میکند. بعضی از وبسایتها این بخش را هایلایت میکنند و سوال و جواب را از یکدیگر جدا میکنند تا کار گوگل برای فهمیدن آنها آسانتر شود.

بازاریابی فضای مجازی | Social Media Marketing
SMM یا بازاریابی فضای مجازی، یعنی استفاده کردن از پلتفرمهای فضای مجازی برای افزایش ترافیک وبسایت، فعالیتهای برندینگ و همچنین جذب مخاطب و فروش بیشتر است. شما باید مطالب و محتوای بسیار خوبی را در صفحات مجازی خود قرار دهید تا کاربران با این محتوا ارتباط برقرار کرده و جذب برند شما شوند.
بازاریابی فضای مجازی، ارتباط مستقیمی با رتبهبندی وبسایت شما در نتایج موتورهای جست و جو ندارد، اما تاثیر بسیار زیادی را در روند دیجیتال مارکتینگ شما خواهد گذاشت و نتیجهی فعالیتهای خود را بعد از یک مدت خواهید دید.
سیگنال اجتماعی | Social Signal
فعالیتهای مختلفی که در صفحات اجتماعی شما صورت میگیرد، تاثیر بسیار زیادی را در کسب و کار آنلاین شما خواهد گذاشت. لایکها، به اشتراک گذاریها و سایر مواردی که کاربران با پستهای شما انجام میدهند، شاید تاثیر بسیار مستقیمی را برروی رتبهگیری وبسایت شما در نتایج جست و جو نداشته باشد، اما میتواند در افزایش تعداد بک لینکها و بالا رفتن اعتبار برند شما تاثیر گذار باشد.
سندیکای اجتماعی | Social Syndication
در حال حاضر وبسایتهایی هستند که مطالب شبکههای اجتماعی شما را در وبسایت خود قرار میدهند که کاربران بیشتری را جذب آنها کنند. شما میتوانید خودتان نیز مطالبتان را به این وبسایتها بدهید تا آنها را در لیست خود قرار دهند.

عنکبوت | Spider
ربات خزندهی گوگل است که وظیفهی بررسی و ایندکس کردن صفحات وبسایت شما را بر عهده دارد.
برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید این مطلب را بخوانید.
Splash Page
صفحهای معرف در یک وبسایت است که شامل یک تصویر و یا یک ویدیوی بزرگ است و مقدار کمی محتوا دارد. در این صفحه، یک دکمهی بزرگ نیز قرار گرفته است تا در صورت علاقه، کاربران به ادامهی مطلب مراجعه نمایند. این دسته از محتوا معمولا در صفحهی خانهی وبسایت استفاده میشوند و به دلایل زیر برای سئوی وبسایت مضر هستند:
- محتوای کمی دارند
- صفحهی اصلی یکی از مهمترین صفحات سایت برای دریافت بک لینک است و داشتن محتوای بی کیفیت در آن، باعث صدمه وارد شدن به سایت خواهد شد
- تصاویر و ویدیوهای فول اسکرین، به مرور به سرعت سایت لطمه وارد خواهند کرد
آدرس ایستا | Static URL
آدرس صفحهای که محتوای آن یکسان است و تغییر نمیکند. این آدرسها هیچوقت تغییر نمیکنند، مفهومی هستند، برای کاربران خوانا هستند و میتوانند شامل کلید واژه نیز بشوند. به همین سبب، CTR بالایی نیز خواهند داشت.
کد وضعیت | Status Code
معمولا زمانی که مشکلی در وبسایت شما رخ میدهد، آن مشکل یک کد مخصوص دارد که با استفاده از ان میتوانید نوع دقیق مشکل را شناسایی کرده و به رفع آن بپردازید. از انواع کدهای وضعیت میتوان به 404، 301، not found, 410 و غیره اشاره کرد.
همچنین رباتهای خزنده با استفاده از این کدها، قادر هستند تا وضعیت سلامت وبسایت شما را بررسی کنند و اگر تعداد زیادی از این خطاها را در وبسایت شما کشف کنند، وبسایت شما جریمه خواهد شد و به رتبههای پایینتر سقوط خواهد کرد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این کدها به مقاله زیر مراجعه کنید:
کد وضعیت 301 | Status Code 301
کد وضعیتی است که به کاربر اعلام میکند که آدرس صفحهی مورد نظر، به طور دائم به آدرس دیگری منتقل شده است. این کد برای زمانی است که صفحهی مورد نظر کاربر حذف شده است و به جای نمایش داده شدن یک صفحهی خالی یا حاوی ارور به کاربر، صفحهی دیگری به او نمایش داده خواهد شد.
کد وضعیت 302 | Status Code 302
این وضعیت زمانی رخ میدهد که یک صفحه به طور موقت به صفحهی دیگری تغییر مسیر داده شده است و URL این صفحه برای صفحهی دیگری استفاده میشود. کاربران متوجه تفاوت میان کدهای 301 و 302 نخواهند شد؛ اما رباتهای خزنده اعتبار لینکهای 302 را انتقال نخواهند داد.

کد وضعیت 404 | Status Code 404
زمانی که با ارور Page not found. رو به رو میشوید، یعنی صفحهی مورد نظر حذف شده است، اما لینکهای وارده به آن هنوز هم موجود هستند. در صورت وجود اینچنین لینکهایی، سئو و سلامت سایت در خطر است و به تجربهی کاربری ضرر وارد خواهد کرد. بنابراین برای جلوگیری از بوجود آمدن ارورهای 404 باید از ریدایرکت 301 استفاده کنید.
کد وضعیت 401 | Status Code 401
اضافه کردن این کد به یک صفحه، به این معنی است که این صفحه برای همیشه حذف شده و از رباتهای خزنده درخواست میکند تا این صفحه را از ایندکس خود خارج نمایند.
کد وضعیت 500 | Status Code 500
این کد نشان میدهد که برای سرور یا هاست سایت مشکل جدی بوجود آمده است و مدیر سایت باید برای برطرف کردن آن هرچه زودتر اقداماتی را انجام دهد.
کد وضعیت 503 | Status Code 503
از این کد زمانی استفاده میشود که سایت در وضعیت تعمیر باشد و به رباتها میگوید که در زمانی دیگر برای بررسی وضعیت سایت بازگردند.
کلمات توقفی | Stop Words
موتورهای جست و جو جوری برنامه ریزی شدهاند که کلمات کوتاهی مثل at، the، but، for و غیره را نادیده بگیرند. بنابراین توصیه شده است که تا حد امکان، از این کلمات در آدرس صفحه و یا توضیحات عکسها استفاده نشود.

داده های ساختار یافته | Stractured Data
در سال 2011، وبسایت Schema.org با همکاری گوگل، یاندکس، یاهو و سایر موتورهای جست و جو، مجموعهای از دادههای ساختار یافته را تولید کردند که بتوانند، به نتایج جست و جو و رباتهای خزنده، کمک شایانی را برای بهتر درک کردن مطالب یک صفحه کرده باشند.
شما با اضافه کردن کدهای HTML دادههای ساختار یافته به صفحهی خود، به رباتهای جست و جو کمک خواهید کرد که مطالب شما را بهتر درک کنند.
در مورد دادههای ساختار یافته در این مقاله بیشتر بخوانید.
ثبت کردن – ارسال | Submission
زمانی که شما صفحهی جدیدی را در وبسایت خود تولید میکنید، میتوانید آن را در گوگل سرچ کنسول ثبت کنید تا زودتر ایندکس شود. به این عمل Submission میگویند.
توصیه شده است که تا حد امکان از این عمل خودداری شود؛ زیرا موتورهای جست و جو به حدی باهوش هستند که حتی در صورتی که شما صفحهی جدید خود را ثبت نکرده باشید، آن را به مرور پیدا خواهند کرد و به ثبت خواهند رساند. البته هرچقدر میزان لینکسازی به آن صفحه دقیقتر و قویتر باشد، این عمل سریعتر انجام خواهد شد.
البته گاهی اوقات عمل ثبت شدن چند روز طول خواهد کشید و اگر این مدت به چند هفته کشید، حتما درخواست ثبت صفحهی جدید خود را به صورت دستی صادر کنید تا سریعتر در نتایج جست و جو ظاهر شود.
همچنین شما میتوانید با اضافه کردن فایل نقشهی XML سایت خود، سرعت ایندکس شدن صفحات سایت خود را بالاتر ببرید.
T

سئوی تکنیکال | Technical SEO
سئوی تکنیکال، بخش مهمی از سئو است که طی آن، دسترسی رباتهای موتورهای جست و جو به صفحات داخلی سایت را برای خزیدن و ایندکس آسانتر میکنیم. سئوی تکنیکال یکی از مهمترین فعالیتهایی است که برای بهتر کردن رتبهی سایت و همچنین لذتبخشتر کردن تجربهی کاربری انجام میشود.
از جمله فعالیتهایی که در سئوی تکنیکال انجام میشود میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- عملکرد کلی وبسایت
- بهینه کردن تصاویر
- ساختار سایت
- واکنشگرایی سایت
محتوای ضعیف | Thin Content
یک محتوای ضعیف به عنوان محتوایی شناخته میشود که ارزش زیادی برای کاربر ندارد. این محتوا معمولا متن کمی دارند و اطلاعات زیادی را شامل نمیشوند. همچنین عدهای هستند که محتوای ماشینی تولید میکنند و این محتوای ماشینی ارزشی برای کاربران نداشته و تنها باعث جریمه شدن شما خواهند شد.
بهترین راه برای مقابله با این نوع محتوا به شرح زیر است:
- محتوا را حذف کنید!
- با استفاده از تگ Noindex به رباتهای خزنده بگویید که محتوا را ایندکس نکنند
- صفحه را با محتوای بهتر بروزرسانی کنید
- با استفاده از ریدایرکت 301 آن را تغییر مسیر دهید
زمان صرف شده روی صفحه | Time Spent on Page
میزان زمانی است که کاربران در یک صفحهی خاص از وبسایت شما ماندهاند. در مورد زمان صرف شده روی صفحه بیشتر بدانید.

عنوان صفحه | Title Tag
Title Tag عنوانی است که شما برای صفحه یا محتوای خود انتخاب میکنید که باید صریح و دقیق بوده و حاوی کلید واژه باشد. در مورد عنوان صفحه بیشتر بدانید.
Top Heavy
این الگوریتم که در سال 2012 توسط گوگل عرضه شد، وبسایتهایی را که در قسمت Above the Fold از تبلیغات زیادی استفاده کرده باشند را جریمه میکند.
ترافیک | Traffic
“ترافیک” یکی از پر استفادهترین کلمات سئو است که برای بیان کردن میزان بازدید وبسایت استفاده میشود. انواع و اقسام ترافیکهای سایت به شرح زیر هستند:
- مستقیم
- طبیعی
- پولی
- مرجوعی
پتانسیل ترافیک | Traffic Potential
حداکثر میزان ترافیکی است که در صورت اول شدن در نتایج گوگل میتوانید به صورت ارگانیک دریافت کنید.
U
رابط کاربری | User Interface (UI)
یکی از مهمترین وظایف یک طراح سایت، طراحی یک رابطه کاربری یا UI کاربردی و زیبا است. رابط کاربری که کاربران با نگاه کردن به آن لذت برده و در عین حال نیز بتوانند به سادگی بخشهای لازم را پیدا کنند و گیج نشوند. ما در این مقاله در مورد رابط کاربری بیشتر توضیح دادهایم.

آدرس صفحه | URL (Web Address)
قطعه متن متنوعی است که کاربران برای ورود به یک سایت آن را در مرورگر وارد میکنند. به عنوان مثال، آدرس یا URL سایت پی سی اسپات (www.pcspot.ir) است. توصیه شده است که برای دریافت بهترین نتایج در زمینهی سئو، موارد زیر را رعایت کنید:
- از آدرس صفحهی کوتاه استفاده کنید
- مطمئن شوید که آدرس صفحه مفهوم اصلی آن را برساند
- از آندراسکور استفاده نکنید
- از کلید واژههای مهم صفحه در آن استفاده کنید
بازدید منحصر به فرد | Unique Visit
هربار کاربری برای اولین بار از وبسایت شما بازدید کند، آن بازدید به عنوان بازدید منحصر به فرد شناخته میشود. اگر مدتی بعد بازدیدی با همین آی پی صورت گیرد، آن بازدید دیگر به عنوان بازدید منحصر به فرد حساب نمیشود.
لینک غیر طبیعی | Unnatural Links
لینکهایی هستند که از راههای غیر طبیعی بوجود آمدهاند و میتوانند به روند سئوی وبسایت صدمه وارد کنند. برای این نوع لینکها معمولا یا پولی پرداخت شده و یا از راههای دیگر ساخته شدهاند و تاثیری برعکس دارند. برای خلاص شدن از شر این لینکها، میتوانید از ابزار Disavow Tools گوگل استفاده کنید.
تعامل کاربر | User Engagement
معیاری است که مدیران سایتها با استفاده از آن، میزان تعامل کاربران با سایت را محاسبه میکنند و میزان محبوبیت وبسایت را نزد آنها متوجه میشوند.

تجربهی کاربری | User Experience (UX)
معیاری است که میزان لذت و کاربردی بودن تجربهی کاربران از استفاده از یک وبسایت یا سرویس را محاسبه میکند. هرچقدر که وبسایت شما تجربهی کاربری بهینهتری داشته باشد، رتبهی بهتری را در موتورهای جست و جو دریافت خواهید کرد و همچنین میزان فروش و تعامل بیشتری را خواهید داشت. برای طراحی یک تجربهی کاربری بهینه، به نکات زیر توجه داشته باشید:
- رابط کاربری را ساده و کاربردی و در عین حال زیبا طراحی کنید
- ساختار سایت را بهینه کنید
- سرعت بارگزاری سایت را پایین بیاورید
- سایت را واکنشگرا کنید (جزو فاکتورهای موبایل دوست بودن سایت)
کاربر دوست | User Friendly
سایت یا سرویسی است که برای کاربران ساده و قابل درک باشد.
محتوای تولید شده توسط کاربران | User-Generated Content
محتوایی که توسط کاربران یک وبسایت پست شده باشد. این محتوا شامل کامنت، نقد و بررسی، عکس و فیلم و پستهایی هستند که کاربران در صفحات مجازی منتشر میکنند. تعامل کاربران ازین راه، باعث قویتر شدن روند سئوی وبسایت میشود و همچنین سیگنالهای مجازی سایت را گسترش میدهد.
V

بهینه سازی ویدیو | Video Optimization
روند بهینهسازی یک ویدیو برای دریافت بازدید بیشتر که معمولا در سایتهایی مانند یوتیوب انجام میگیرد. این پروسه دو مرحله دارد: بهینه سازی ویدیو و بهینه سازی کانال که در زیر به شما توضیح دادهایم:
- کلید واژهها را مشخص کنید
- توضیحی را برای ویدیو بنویسید که هم برای کاربران جذاب و هم برای رباتهای جست و جو کاربردی باشد
- یادتان نرود که از برچسبها نیز استفاده کنید
- از تصاویر زیبا و حرفهای برای ویدیوهای خود استفاده کنید؛ به طوری که ویدیوی شما در بین ویدیوهای دیگر جذابتر جلوه کند
محتوای وایرال (محبوب) | Viral Content
محتوایی که در مدت زمان بسیار کم، در شبکههای اجتماعی بسیار محبوب شده و توانسته تعداد زیادی از مردم را جذب خود کند. این محتوا میتوانند به سرعت برای شما لایک و بک لینک جمع کنند و سیگنالهای اجتماعی به سمت سایت ارسال نمایند.
امیدواریم این واژه نامه سئو برای شما کاربردی و جذاب بوده باشد. همچنین یادتان نرود که تیم ما پذیرای انتقادات و پیشنهادات شما عزیزان است.
منبع: morningscore