کم حجم کردن تصاویر

کاهش حجم تصاویر با برخی از بهترین افزونه‌های وردپرس بدون کاهش کیفیت

آیا تاکنون می‌دانستید که کاهش حجم تصاویر قبل از آپلود آن‌ها در وردپرس، می‌تواند تاثیر بسیار مثبتی روی سرعت سایت شما بگذارد؟
منطقی فکر کنید؛ آیا خود شما حاضر هستید تا 5 مگابایت از اینترنتتان را صرف باز کردن یک تصویر 5 مگابایتی کنید؟ قطعا جواب خیر است. پس در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا به بررسی راه‌هایی که می‌توانید حجم تصاویر را کاهش دهید بپردازیم.

بسیاری از کسانی که برای اولین بار یک وبسایت را راه اندازی می‌کنند، بدون دانش کافی از مبحث سئو، تصاویر را با حجم بسیار زیاد در سایت خود قرار می‌دهند و هیچ اقدامی برای کاهش حجم تصویر انجام نمی‌دهند. این مسئله باعث می‌شود تا روند بارگزاری سایت بسیار کند باشد و کاربران آن وبسایت را قبل از بارگزاری کامل ترک کنند.

کاربری را در نظر بگیرید که همزمان 5 سایت مختلف را از نتایج جست و جو باز کرده است و سایت شما نیز بین 5 سایتی است که درحال بارگزاری هستند. به محض اینکه 3 سایت از 5 سایت بارگزاری شوند، مشکل کاربر حل خواهد شد و سایت شما را قبل از بارگزاری کامل خواهد بست.

برای رفع این مشکل، باید فعالیت کاهش حجم تصاویر را در برنامه روزانه خود بگذارید و تمام تصاویر پست‌های خود را قبل از انتشار بهینه کنید تا وبسایتی پرطرفدار را بین کاربران داشته باشید.

در این مقاله راه‌‌کار‌هایی را برای شما شرح داده‌ایم که بتوانید بدون افت کیفیت تصویر، حجم آن را کاهش دهید و حتی اگر حوصله این کار را نداشته باشید، افزونه‌هایی را معرفی کرده‌ایم که به صورت اتوماتیک و پس از آپلود تصویر در سایت، حجم تصویر را به اندازه کافی کاهش خواهند داد. با ما همراه باشید.

عملیات کاهش حجم تصاویر دقیقا به چه علت صورت می‌گیرد؟

در گذشته عملیات کاهش حجم تصاویر، پروسه‌ای بسیار سخت و پیچیده بود؛ اما در دنیای امروزی و با پیشرفت تکنولوژی، ابزار‌هایی آمده‌اند که می‌توانید به سادگی هرچه تمام‌تر و فقط با زدن یک کلیک، به میزان قابل توجهی حجم آن‌ها را بدون افت کیفیت کاهش دهید. برای مثال می‌توانید تصویر زیر را ببینید که هیچگونه تفاوتی در مرحله‌ی قبل و بعد از فشرده‌سازی در آن دیده نمی‌شود.

کم حجم کردن تصاویر
کم حجم کردن تصاویر

همانطور که می‌بینید، تصویر سمت راست 75% از حجم خود را بدون افت کیفیت از دست داده است.

از منفعت‌های کاهش حجم تصاویر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افزایش سرعت بارگزاری
  • افزایش رتبه در نتایج جست و جوی گوگل
  • افزایش امتیاز در زمینه‌ی سئو
  • تجربه‌ی کاربری بهتر
  • فروش و بازاریابی موثر‌تر
  • حجم کمتری از هاست گرفته می‌شود
  • عملیات بک آپ گیری یا تهیه نسخه پشتیبان سریع‌تر انجام می‌شود

بعد از ویدیو‌ها، این تصاویر هستند که حجم زیادی از دنیای وب را تشکیل می‌دهند. به گفته رسانه HTTP archive، تصاویر بیش از 21% از حجم هر سایت را تشکیل می‌دهند که رقم قابل توجهی است و به سادگی بیان می‌کند که باید اهمیت بیشتری را به حجم تصاویری که بارگزاری می‌کنید، داشته باشید.

هر وبسایت بیزینسی و فروشگاهی، باید شخصی را استخدام کند که جدا از هر مسئله‌ای، به بحث سرعت بارگزاری سایت اهمیت زیادی را بدهد. زیرا سریع بودن سرعت سایت تاثیر بسیار زیادی را در رتبه گیری در نتایج گوگل و همچنین افزایش فروش دارد.

شاید بپرسید که سرعت بارگزاری وبسایت تا چه حد می‌تواند روی عملکرد وبسایت تاثیر بگذارد؟ طبق گزارشی از Strangeloop study، مشخص شده که هر ثانیه تاخیر در روند بارگزاری وبسایت، می‌تواند 7% از میزان فروش، 11% از میزان بازدید و 16% از رضایت کاربران از استفاده از وبسایت شما را کاهش دهد.

چه مواردی را باید در هنگام کاهش حجم تصاویر در نظر بگیریم؟

باید در نظر داشت که در هنگام کاهش حجم تصاویر، به کیفیت تصویر صدمه وارد نشود. به همین سبب، باید حواسمان باشد که بیش از اندازه روی کاهش حجم تمرکز نکنیم و تعادل را میان حجم و کیفیت تصویر حفظ نماییم.

در هنگام کاهش حجم تصاویر، باید به موارد زیر توجه داشت:

  • فرمت فایل (JPEG، PNG، GIF)
  • فشرده سازی (فشرده سازی بیشتر، حجم کمتر)
  • ابعاد تصویر (عرض و ارتفاع)

با توجه به این سه مورد، می‌توانید حجم تصاویر را تا سقف 80% کاهش دهید. بگذارید به صورت جداگانه به این سه مورد بپردازیم:

بهینه سازی تصاویر - فرمت‌های مختلف فایل‌ها
بهینه سازی تصاویر – فرمت‌های مختلف فایل‌ها

1- فرمت فایل

برای بیشتر صاحبان وبسایت‌ها، مهم‌ترین فرمت‌ها GIF، JPEG و PNG هستند. باید در نظر داشته باشید که انتخاب کردن از بین این سه فرمت، می‌تواند تاثیر زیادی را در حجم نهایی تصویر شما داشته باشد.

برای کسانی که نمی‌دانند، باید بگوییم که تصاویر با فرمت PNG به دلیل عدم فشرده‌سازی و کیفیت بالاتر به نسبت سایر فرمت‌ها، بسیار حجیم‌تر و معمولا بالای 1 مگابایت هستند.
از سویی دیگر، فرمت JPEG به دلیل فشرده سازی و کاهش بسیار کم کیفیت تصویر، حجم کمتری را نسبت به PNG دارد و 90% مواقع باید از این فرمت برای تصاویر خود استفاده نمایید.
فرمت سوم یعنی GIF نیز بهترین فرمتی است که می‌توانید برای تصاویر دارای انیمیشن استفاده کنید.

ما در وبسایت فرا وردپرس از هر سه فرمت در جای مناسب خود استفاده کرده‌ایم.

2- فشرده سازی

قدم بعدی، عمل فشرده سازی تصویر است که نقش بسیار مهمی را در زمینه‌ی کاهش حجم تصویر ایفا می‌کند. شما می‌توانید با نصب افزونه‌هایی مانند TinyPNG و یا JPEG Mini زحمت فشرده کردن تصاویر را از دوش خود بردارید و به محض اینکه تصاویر را در سایت آپلود کردید، این افزونه‌ها دست به کار خواهند شد و حجم تصاویر را به صورت اتوماتیک کاهش خواهند داد.

اما اگر به فشرده سازی به صورت دستی علاقه‌مند هستید، می‌توانید از وبسایت‌هایی مانند Compress JPG استفاده کنید که البته قابلیت فشرده سازی فرمت‌های دیگر مانند PNG و GIF را نیز دارا است و حجم تصویر را به طرز قابل توجهی تنها با فشردن یک کلیک کاهش خواهد داد. همچنین می‌توانید تعداد زیادی تصویر را به صورت یکجا به این سایت بدهید و آن‌ها را به صورت فشرده در قالب فایل Zip دانلود نمایید.

3- ابعاد تصویر

به صورت نرمال، زمانی که یک تصویر را از فضای گوشی خود وارد فضای کامپیوتر می‌کنید، آن تصویر رزولوشن بسیار بالا و ابعاد گسترده‌ای در عرض و ارتفاع دارد و هرچقدر این عرض و ارتفاع بیشتر باشد، حجم تصویر نیز سنگین‌تر خواهد بود.

معمولا ابعاد تصاویر از 2000 شروع می‌شود به بالا و این نوع تصاویر برای پرینت گرفتن کیفیت بسیار مناسبی دارند. البته لازم به ذکر است که استفاده از این نوع تصاویر به دلیل ابعاد گسترده برای وبسایت توصیه نمی‌شود.

برای مثال، ما تصویری با ابعاد 4900×3200 پیکسل و فرمت PNG را انتخاب کردیم که حجم آن 1.8 مگابایت بود؛ اما بعد اینکه ابعاد آن را به 1200×795 پیکسل و فرمت آن را به Jpeg تغییر دادیم، حجم آن به 190 کیلوبایت تغییر کرد و این یعنی کاهش 94% حجم فایل که بسیار عالی است.

حال که در مورد سه مورد بسیار مهم تاثیر گذار در حجم تصاویر اطلاعات کسب کردید، در ادامه با ما همراه باشید تا برخی از بهترین ابزار‌های بهینه سازی تصاویر را به شما معرفی کنیم.

بهترین وبسایت‌ها و نرم افزار‌ها برای کاهش حجم تصویر

فوتوشاپ
فوتوشاپ – یکی از نرم افزار‌هایی که برای ویرایش تصویر استفاده می‌شود

Adobe Photoshop

نرم افزار Adobe Photoshop یکی از محبوب‌ترین نرم افزار‌هایی است که توسط میلیون‌ها گرافیست در سرتاسر جهان استفاده می‌شود. فوتوشاپ به شما اجازه می‌دهد تا بتوانید تنها با چند کلیک، تصویر خود را با فرمت Save for Web ذخیره کنید که بسیار حجم مناسبی خواهد داشت.

تنها کافی است که روی گزینه‌ی File در گوشه سمت چپ بالای نرم افزار کلیک کنید و گزینه‌ی Save for Web را انتخاب کنید. در ادامه تنظیماتی برای شما نمایان خواهد شد که می‌توانید نسبت به نیاز خود، آن‌ها را تغییر دهید. اما پیشنهاد ما این است که کیفیت تصویر را زیاد پایین نیاورید تا تصویر تار و بی کیفیت نشود.

TinyPNG

تاینی PNG یک نرم افزار تحت وب برای کم حجم کردن تصاویر PNG است که به سادگی می‌توانید به رفتن به سایت آن، تصویر خود را بارگزاری کنید و منتظر باشید که این نرم افزار عمل بهینه سازی تصویر را با کمترین میزان کاهش کیفیت انجام دهد. همچنین برای بهینه کردن تصاویر JPG نیز می‌توانید به سایت TinyJPG مراجعه کنید و به همان روال، تصاویر خود را تنها با یک کلیک بهینه نمایید.

لازم به ذکر است که کمپانی سازنده‌ی TinyPNG یک افزونه‌ی کارآمد را نیز برای وردپرس توسعه داده‌اند که می‌توانید روی سایت وردپرسی خود نصب کنید و به سادگی از ان بهره ببرید.
البته در صورتی که از پلن رایگان این افزونه استفاده می‌کنید، محدودیتی را خواهید داشت که در صورت تمام شدن آن، یا باید اشتراک ماهیانه بخرید و یا صبر کنید تا میزان رایگان بعدی (معمولا 500 تصویر در ماه) شما از راه برسد.

JPEG Mini

این نرم افزار هم یک نسخه‌ی تحت وب رایگان دارد و هم یک نسخه‌ی تحت ویندوز پولی که می‌توانید متناسب با نیاز خود از آن استفاده نمایید.
JPEG Mini قادر است تا حجم تصویر شما را با کمترین میزان افت کیفیت کاهش دهد و همچنین یک نسخه‌ی مقایسه‌ای از قبل و بعد تصویر را به شما نشان خواهد داد تا مطمئن شوید که کیفیت تصویر کاهش نیافته است.

ImageOptim

این نرم افزار نیز قادر است تا برخی از المان‌های بی استفاده و غیر مهم عکس را حذف کند و حجم آن را به صورت قابل توجهی کاهش دهد.

افزونه بهینه سازی تصاویر Imagify
یکی از بهترین افزونه‌های فشرده سازی تصاویر

بهترین افزونه‌های وردپرس برای کاهش حجم تصویر

ما عقیده داریم که بهترین راه کاهش حجم تصاویر، این است که قبل از آپلود کردن آن‌ها در سایت، این کار را انجام دهید. به همین سبب، افزونه‌هایی را به شما معرفی خواهیم کرد که تصاویر را به هنگام آپلود در سایت، بهینه خواهند کرد.

برخی از بهترین افزونه‌های بهینه سازی تصاویر به شرح زیر هستند:

  1. Optimole – یکی از محبوب‌ترین افزونه‌های کم حجم کردن تصاویر
  2. EWWW Image Optimizer
  3. Compress JPEG & PNG images – پلاگین توسعه داده شده توسط تیم سازنده TinyPNG
  4. Imagify – پلاگین توسعه داده شده توسط تیم سازنده افزونه‌ی محبوب WP Rocket
  5. ShortPixel Image Optimizer
  6. WP Smush
  7. reSmush.it

استفاده از هر کدام از این پلاگین‌ها،‌ سودمند خواهد بود و به شما اجازه خواهد داد تا بتوانید سرعت بارگزاری وبسایت را افزایش دهید.

نکات پایانی

ار تاکنون هیچ کاری برای بهینه کردن تصاویر سایت نکرده‌اید، عیب ندارد! همین حالا شروع کنید و هر روز تعدادی از تصاویر سایت را به صورت دستی و یا با افزونه‌هایی که به صورت Bulk یا دست جمعی بهینه می‌کنند، کم حجم کنید.

می‌دانیم سخت و طاقت فرسا است؛ اما طی مدت زمان کمی خواهید دید که تاثیر بسیار مثبتی را روی سئوی سایت شما گذاشته و کاربران رضایت بیشتری ارا از وبسایت شما دارند.

اگر کنجکاو هستید که بدانید که برای افزایش سرعت سایت چه کار‌های دیگری را می‌توان انجام داد، ما یک مقاله جداگانه در این رابطه منتشر کرده‌ایم که می‌توانید مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *