ما در این مقاله به شما آموزش خواهیم داد تا بتوانید تنها در چند قدم بسیار آسان، اقدام به ثبت سایت مپ در گوگل سرچ کنسول تولز بکنید و ارورهای مربوط به آن را رفع کنید. در ادامه با ما همراه باشید.
همانطور که میدانید، برای اینکه گوگل عملیات خزیدن را روی سایت شما انجام دهد و در نتایج جست و جو به آن رتبه دهد، باید اقدامات خاصی را انجام دهید. یکی از آن کارها، ساخت نقشهی سایت (Sitemap) یا سایت مپ و معرفی آن به گوگل وب مستر تولز (Google Webmaster Tools) است. ثبت نقشهی سایت در گوگل، به رباتهای این موتور جست و جو کمک میکند تا بتوانند مفهوم اصلی وبسایت شما را درک کنند و پس از انجام عملیات خزیدن، آن را ایندکس کرده و در نتایج جست و جو به آن رتبه دهند.
در ادامه با ما همراه باشید تا با چند تمرین ساده، یک نقشهی سایت را به آسانی هرچه تمام تر بسازیم و در گوگل وب مستر تولز یا گوگل سرچ کنسول (Google Search Console) ثبت کنیم.
سایت مپ چیست؟
در حال حاضر دو نوع فرمت سایت مپ داریم:
- XML: تنها رباتهای موتور جست و جو میتوانند آن را بخوانند
- HTML: رباتها و کاربران هر دو میتوانند آن را مطالعه کنند
نقشه سایت مهم ترین صفحات سایت را به گوگل معرفی میکند و زمان بروزرسانی دقیق سایت را به گوگل اطلاع میدهد. بروزرسانی مرتب سایت با محتوای کامل و کاربردی میتواند تاثیر شگفت انگیزی روی روند رتبه گیری سایت داشته باشد و داشتن یک نقشهی سایت، این تاثیر شگفت انگیز را دوچندان میکند؛ زیرا هر زمان که محتوای جدیدی در سایت قرار بگیرد، گوگل به سرعت مطلع خواهد شد و خواهد فهمید که وبسایت شما اسپم نیست و میتواند بسیار مفید باشد.
گری ایلیس، یکی از محققین برتر گوگل، در سال 2019 تایید کرد که نقشههای سایت مپ XML، دومین فاکتور مهم سایت برای رباتهای خزنده هستند.
سایت مپهای HTML نیز معمولا در قالب صفحات وب در سایت شما ظاهر میشوند. این صفحات دارای لینکهای مهم سایت شما هستند و میتوانند کاربران سایت را راهنمایی کنند.
گوگل سرچ کنسول چیست؟
گوگل سرویس فوقالعادهای را ارائه کرده است که گوگل سرچ کنسول نام دارد و به شما کمک میکند تا بتوانید گزارش کاملی را از وضعیت لینکهای داخلی، میزان بازدید، میزان کلیکها، رتبههای کلمهی کلیدی، وضعیت امنیتی و… داشته باشید و بتوانید رتبهی خود را در نتایج جست و جو ارتقا بدهید.
گوگل به طور روزانه سایت را مورد خزش و بررسی قرار میدهد، اما ثبت کردن سایت مپ در گوگل سرچ کنسول به این موتور جست و جو کمک میکند تا بتواند این کار را با سرعت و دقت بیشتری انجام دهد.
ثبت سایت مپ در گوگل سرچ کنسول به چه روش انجام میشود؟
1- در ابتدا باید یک اکانت گوگل سرچ کنسول بسازید که ساخت آن بسیار آسان است و تنها نیاز به یک ایمیل دارید. اگر هم اکانت دارید که به سادگی وارد اکانت شوید.

2- ما در این مقاله قصد نداریم تا از ابتدا تا انتهای سرچ کنسول را به شما توضیح دهیم، بنابراین صاف میرویم به اصل داستان و در این مرحله باید طبق تصویر زیر، سایت را از قسمت property انتخاب نمایید.

3- از منوی سمت چپ Sitemaps را انتخاب کنید

4- اگر سایت مپی در گذشته ثبت شده که قرمز است و به درستی عمل نمیکند، آن را حذف کنید
5- سایت مپ جدید را وارد کنید و دکمهی Submit را بزنید

تبریک میگوییم! شما با موفقیت سایت مپ وبسایت خودتان را وارد کردهاید و حال باید پیغام سبز Success را مشاهده کنید.
در پایان…
نقشهی سایت به عنوان یکی از مهمترین جنبههای سایت و سئو شناخته میشود و بهتر است که یک سایت مپ بهینه و کامل را برای وبسایت خود داشته باشید. هر دو نسخهی XML و HTML سایت مپ مزایای خودشان را دارند و باید سعی کنید که حداقل یکی از آنها یا هر دو را داشته باشید.
شما نیاز صد در صدی به یک سایت مپ ندارید؛ اما با داشتن آن، روند ایندکس شدن مطالب و بررسی سایت توسط گوگل یا همان عمل خزش سرعت بیشتری خواهد داشت. پس همین حالا این کار را انجام دهید.
سلام مرسی بابت مطلب خوبتون
کلی نکته های آموزنده یاد گرفتم