لینک شکسته (Broken Link) چیست؟ اگر با این پدیده مخرب که آشنا نیستید، در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا انواع مختلف آن را به شما معرفی کنیم.
زمانی که یک لینک به درستی کار نمیکند، به اصطلاح میگوییم که آن یک لینک شکسته یا مرده است و دیگر نفعی برای ما ندارد. بنابراین باید هرچه زودتر از شر آن لینک خلاص شویم و آن لینک را با یک لینک بروز جایگزین نماییم. البته گاهی اوقات نیز جایگزین آن لینک پیدا نمیشود و مجبور هستیم تا برای همیشه آن را از وبسایت حذف نماییم.
چه زمانی یک لینک شکسته میشود؟
- از کار افتادن وبسایتی که به آن لینک کردهایم
- تغییر کردن ساختار URL یک وبسایت
- وبسایتی که منتقل شده، اما به درستی ریدایرکت یا تغییر مسیر داده نشده است
زمانی که روی یک لینک شکسته کلیک میکنید، به شما پیغام داده خواهد شد که آن لینک دیگر موجود نمیباشد و اکثر مواقع با یک ارور 404 یا شبیه به آن رو به رو خواهید شد. اما این مسئله چه ارتباطی به سئو دارد؟

ارتباط لینک شکسته و سئو
موتورهای جست و جو، لینکها را به عنوان معیاری برای ارزیابی کیفیت یک سایت در نظر میگیرند. لینکهایی که از خارج سایت به وبسایت داده شده و یا لینکهایی که از داخل وبسایت به بیرون داده شدهاند، تاثیر فراوانی در نحوه قرار گیری سایت در نتایج جست و جو خواهند گذاشت. بنابراین باید تصمیم بگیرید که یا این لینکها را با لینکهای جدید جایگزین نمایید و یا برای همیشه آنها را حذف نمایید.
پاکسازی لینکهای مخرب از سطح سایت، باعث بهتر شدن تجربهی کاربری و آسانتر شدن فهم سایت برای کاربران و موتورهای جست و جو خواهد شد. بنابراین زمانی که کاربران با اشتیاق تمام روی یکی از لینکهای سایت شما کلیک میکنند، دیگر با صفحهی 404 رو به رو نشده و نسبت به سایت دلسرد نخواهند شد.
شاید با خود فکر کنید که وبسایت من بسیار پاک است و هیچ لینک شکستهای در آن پیدا نخواهد شد؛ اما بدون شک هر سایتی بین 50 الی 100 لینک شکسته دارد که باید برای بهبود تک به تک آنها وقت بگذارید و روند سئوی سایت خود را بهبود ببخشید.
همانطور که اگر میوهای را برای مدت طولانی مصرف نکنید، فاسد و غیر قابل مصرف خواهد شد، لینکها نیز پس از مدت زمان خاصی، کارایی خود را از دست خواهند داد و تحقیقات نشان داده که طی هر 7 سال، یک چهارم لینکهای سایت شکسته خواهند شد.
بسیاری از کسانی که مالک یک یا چند سایت هستند، بعد از گذشت مدت زمان خاصی، به این نتیجه میرسند که وبسایت دیگر برایشان ارزش ندارد و آن وبسایت را رها میکنند. این مسئله یکی از دلایل اصلی از بین رفتن اعتبار بک لینک و شکسته شدن آن است و با آنالیز کردنهای به موقع میتوانید متوجه شوید که کدام یک از لینکهای داخلی و خارجی سایت شکسته شدهاند.

برای برطرف کردن لینکهای شکسته چه کاری را میتوان انجام داد؟
آنالیز و پیدا کردن لینکهای شکستهی سایت کار زمان بری نیست؛ اما باید دقت زیادی را در آن به خرج دهید. در ابتدا میتوانید با استفاده از وبسایتهایی مانند Broken Link Checker لیست کاملی از لینکهای شکسته سایت را دریافت کنید و با استفاده از گزینه src که در اصل به معنای Source یا همان منبع لینک شکسته است، صفحهی مربوط به لینک شکسته را پیدا نمایید.
در ادامه اگر متوجه نشدید که کدام یک از لینکهای صفحه شکسته هستند و تعداد لینکهای آن صفحه زیاد بود، میتوانید Anchor Text مشخص شده را با استفاده از کلیدهای Crtl+F در ان صفحه سرچ کنید و لینک مخرب را به سادگی پیدا نمایید.
در ادامه زمانی که لینکها را از بین بردید و یا با لینکهای جدید جایگزین کردید، یک بار دیگر برای اطمینان آنالیز کنید تا لینکی را جا ننداخته باشید.
تبریک میگوییم! شما یکی از مهمترین مراحل سئوی سایتتان را انجام دادید و توصیه میکنیم که در ادامه نیز طی هر چند ماه، سایت را آنالیز کنید تا بتوانید رتبهی خوب خود را در گوگل حفظ نمایید و جریمه نشوید.
منتظر نظرات، پیشنهادات و انتقادات شما هستیم.