سئو چیست

سئو چیست و چرا برای سایت نیاز اساسی است؟

سئو چیست؟ سوالی که شاید ذهن بسیاری از طراحان تازه کار وب و حتی طراحان کار کشته را درگیر کرده باشد. ما در این مقاله به این موضوع پرداخته‌ایم.

سئو به معنای “بهینه سازی برای موتور‌های جست و جو (Search Engine Optimization)” است و برای این ساخته شده است تا شما بتوانید بدون خرج کردن پول و به صورت کاملا ارگانیک، حجم زیادی از ترافیک و بازدید را به سمت کسب و کار و وبسایت خود جذب کنید.
اما آیا نیاز است که همه‌ی ما سئو را یاد بگیریم؟ در ادامه با ما همراه باشید تا هدف کلی سئو و بهینه سازی یک وبسایت را به شما توضیح دهیم.
برای یادگیری مفهوم کلی سئو، بیایید آن را به بخش‌های مختلفی تقسیم کنیم:

  • جذب ترافیک با کیفیت: تصور کنید که شما یک فروشنده‌ی قطعات رایانه‌ای هستید. اما موتور‌های جست و جو کاربری را به سمت شما می‌فرستد که قصد دارد تا لباس و پوشاک تهیه کند. این ترافیک به عنوان ترافیک بی‌کیفیت و بدرد نخور شناخته می‌شود. بدین ترتیب شما باید تمرکز خود را روی این مسئله بگذارید که بتوانید کاربران مفید برای کسب و کارتان را از طریق موتور‌های جست و جو جذب کنید
  • جذب ترافیک بیشتر: زمانی که شما یاد گرفتید تا کاربران درست را به سمت وبسایت خود جذب کنید، باید تمرکز خود را روی این بگذارید که حجم ترافیک جذبی را به صورت روزانه افزایش دهید
  • جذب ترافیک ارگانیک: ترافیک ارگانیک، ترافیکی است که شما یک هزار تومنی هم برای آن پرداخت نکرده‌اید. سئو برای کسانی که قصد ندارند تا برای تبلیغات هزینه کنند، به صورت معجزه آمیز عمل می‌کند. پس به جای صرف هزینه زیاد، سئوی خود را قوی‌تر کنید.
سئو چگونه کار می‌کند؟
سئو چیست؟ چگونه کار می‌کند؟

سئو چگونه کار می‌کند؟

اکثر کسانی که در اینترنت جست و جو و گشت و گذار می‌کنند، با گوگل و سایر موتور‌های جست و جو نظیر یاهو و بینگ آشنا هستند. وظیفه‌ی این موتور‌های جست و جو این است که بهترین و مفید‌ترین نتیجه‌ی ممکن را در یک کادر مشخص به شما نشان دهند. این کادر مشخص را الگوریتم های گوگل تعیین می‌کنند.

موتور‌های جست و جو قادر هستند تا در کسری از ثانیه، هزاران نتیجه را به شما نشان دهند تا شما بتوانید به صورت دلخواه وارد یکی از آن‌ها شوید. اما آیا تاکنون به این مسئله فکر کرده‌اید که در پس زمینه‌ی جست و جو‌هایی که انجام می‌دهید، چه اتفاقی رخ می‌دهد؟

روند کار به این صورت است: گوگل و سایر موتور‌های جست و جو، ربات‌های خزنده‌ای را دارند که در دنیای اینترنت جست و جو کرده و مفید‌ترین اطلاعات را در پایگاه اطلاعاتی خود ذخیره می‌کنند. در اصطلاح، به عمل ذخیره سازی این ربات‌های خزنده، ایندکس می‌گویند. سپس این اطلاعات با الگوریتم‌های خاصی بررسی می‌شوند تا زمانی که جست و جو می‌کنید، بهترین و دقیق‌ترین آن‌ها به شما نمایش داده شود.

موتور‌های جست و جو، برای پیدا کردن بهترین و مفید‌ترین اطلاعات، از الگوریتم‌های زیادی استفاده می‌کنند که ما در این مقاله برای شما گردآوری کرده‌ایم.

کلمه‌ی SEO از سه بخش مختلف تشکیل شده است و مهم‌ترین کلمه‌ی آن یعنی O که مخفف کلمه‌ی Optimization یا بهینه ‌سازی است، مربوط به شما می‌شود. شما باید محتوا و اطلاعاتی را که در سایت خود می‌گذارید را طبق اصول خاصی بهینه کنید تا هم موتور‌های جست و جو بتوانند به سادگی هدف و مفهوم محتوای شما را متوجه شوند و هم کاربران بتوانند نیاز خود را با استفاده از آن برطرف کنند.

بهینه ‌سازی مراحل مختلف و متنوعی دارد و شما با انجام دادن هرکدام از مسائل گفته شده توسط گوگل می‌توانید نتیجه‌ی بهتری را از سایر رقبای خود دریافت کنید. به عنوان مثال، باید بدانید که تایتل تگ خود را چگونه بنویسید و یا توضیحات متای شما باید چند کلمه باشد.

آیا نیاز است که متخصص سئو استخدام کنیم؟

اگر به کسب و کارتان اهمیت می‌دهید و احساس می‌کنید که در فضای اینترنت حرفی برای گفتن دارید، حتما یک متخصص سئو برای وبسایت خود استخدام کنید. اما حتی اگر قصد ندارید تا سئوی وبسایتتان را شخصا انجام دهید، نیاز است که موارد پایه‌ای سئو را یاد بگیرید تا برخی از شرکت‌ها و سئو‌ کار‌هایی که از راه‌های غیر قانونی (سئوی کلاه سیاه) این فعالیت را انجام می‌دهند، سرتان کلاه نگذارند.

سئوی کلاه سیاه / سئوی کلاه سفید / سئوی کلاه خاکستری
سئو چیست؟ / سئوی کلاه سیاه / سئوی کلاه سفید / سئوی کلاه خاکستری

سئوی کلاه سیاه یا کلاه سفید؟

سئوی کلاه سفید، بهترین راه بهینه کردن یک وبسایت است. به این دلیل که از راه درست و قانونی آن انجام می‌شود و موتور‌های جست و جو نیز آن را تایید می‌کنند. اما برخلاف آن، تکنیک‌ها و روش‌هایی که در سئوی کلاه سیاه استفاده می‌شود، کاملا برخلاف قوانین گوگل هستند و برای گول زدن موتور‌های جست و جو ابداع شده‌اند.

سئوی کلاه سفید در ایمن‌ترین حالت ممکن شما را به نتیجه‌ی دلخواهتان می‌رساند، اما استفاده کردن از تکنیک‌های سئوی کلاه سیاه، ریسک پنالتی شدن وبسایتتان را افزایش داده و می‌تواند کسب و کار شما را نابود کند.

بنابراین سعی کنید زمان خود را برای یادگیری تکنیک‌های سئوی کلاه سفید بگذارید و سئوی وبسایتتان را به صورت امن انجام دهید.

یاد گرفتن سئو

یکی از مهم‌ترین اهداف وبسایت ما، آموزش مسائل مهم سئو به شما عزیزان است. بنابراین می‌توانید با مراجعه به آموزش مبتدی سئو ، مسائل اولیه سئو را به سادگی هرچه تمام تر یاد بگیرید. همچنین اگر نیاز به مشاوره داشتید، می‌توانید با تیم مجرب با تماس بگیرید و مشاوره‌ی رایگان دریافت کنید.

سئو چیست؟ / موتور جست و جو گوگل
سئو چیست؟ / موتور جست و جو گوگل

ساخت یک سایت سئو دوست

زمانی که شما تصمیم نهایی خود را برای وارد شدن به دنیای سئو گرفتید، باید شروع کنید و مراحل مختلف آن را قدم به قدم انجام دهید. مهم نیست که سایت جدید است یا قدیمی، در هر صورت باید ایرادات را برطرف کرده و بخش‌های مختلف آن را بهبود دهید تا بتوانید یک وبسایت سئو دوست را آماده کنید.

ما در این وبسایت به شما از انتخاب کردن یک نام درست برای دامنه تا ساخت یک سیستم لینک‌ سازی داخلی را توضیح داده‌ایم.

محتوا و نشانه گذاری‌های مرتبط

یک سایت زمانی سایت است که در آن محتوا بگذارید. شما باید محتوایی را بنویسید که متناسب با نیاز‌های روز کابران باشد و از تکنیک‌هایی استفاده کنید که موتور‌های جست و جو بتوانند به راحتی آن را ایندکس کرده و در نتایج جست و جو به کاربران نشان دهند. شما می‌توانید با مطالعه‌ی این مقاله تمام استاندارد‌های لازم برای نوشتن یکم محتوای خوب را پیدا کنید.

مسائل مرتبط با وضعیت داخلی

شما می‌توانید با انجام یک سئوی تکنیکال داخلی حرفه‌ای، یک سر و گردن بالاتر از سایر رقبا قرار بگیرید. پس توجه خود را با وضعیت داخلی وبسایت خود بیشتر کنید و با مطالعه‌ی این مقاله، سئوی تکنیکال خود را تقویت کنید.

سئو چیست؟‌ / لینک سازی
سئو چیست؟‌ / لینک سازی

تمام مسائل مربوط به لینک‌ها را یاد بگیرید

لینک‌ها می‌توانند تاثیرات شدیدی را ‌روی روند صعودی و یا نزولی وبسایت بگذارند. بنابراین باید یاد بگیرید که چگونه و کجا از لینک‌ها استفاده کنید و چه انکر تکست هایی را بنویسید. باید تفاوت بین‌ لینک‌های نوفالو و دوفالو را یاد بگیرید و بتوانید فرق بین یک بک لینک خوب و بک لینک بد را متوجه شوید.

تکامل سئو

یکی از مهم‌ترین مسائل یادگیری سئو این است که سئو طی‌ سال‌های مختلف مدام بروزرسانی شده و الگوریتم‌های جدیدی به موتور‌های جست و جو اضافه شده است. بنابراین یکی از وظایف اصلی یک سئو کار این است که مدام اطلاعات خود را بروز کرده و به اصطلاح آپدیت باشد.

در نهایت از شما دعوت می‌کنیم که مقاله واژه نامه سئو را مطالعه کنید تا با 500 واژه مختلف سئو آشنا شوید.

امیدواریم که این مقاله برای شما کاربردی بوده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *