وردپرس چیست

وردپرس چیست؟ توضیحات و راهنمایی کامل در مورد وردپرس

وردپرس چیست؟ سوال خوبی است. ما در این مقاله قصد دارید تا به تمام سوالات شما در مورد این سیستم مدیریت محتوا که امروزه تبدیل به سلاح اصلی طراحان سایت شده است، بپردازیم. با ما همراه باشید.

استفاده از وردپرس، یکی از ساده‌ترین و محبوب‌ترین روش‌هایی است که می‌توانید سایت یا وبلاگ خود را با استفاده از آن بنا کنید. در اصل، نزدیک به 40 درصد از تمام وبسایت‌های جهان، با استفاده از وردپرس (WordPress) ساخته شده اند. یعنی از هر 4 وبسایتی که به آن سر می‌زنید، یکی با سیستم وردپرس ساخته شده است.

بیشتر بخواهیم وارد جزئیات شویم، وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای متن باز است که هرکسی می‌تواند به روش خود آن را تغییر داده و وبسایت خود را با استفاده از آن بسازد.

اما اگر نمی‌دانید که یک سیستم مدیریت محتوا یا Content Management System چیست باید بگوییم که با استفاده از یک سیستم مدیریت محتوا، دیگر نیازی نیست تا هیچگونه دانش کدنویسی داشته باشید و می‌توانید به سادگی و با جا به جا کردن چند آیتم، وبسایت خود را طراحی و در آن محتوا بگذارید. وردپرس در اصل به تمامی افراد اجازه می‌دهد تا بدون بلد بودن حتی یک خط دانش کدنویسی، بتوانند وبسایت خود را با بیشترین امکانات بنا کنند.

وردپرس چیست؟ / تنوع وبسایت‌هایی که می‌توانید با وردپرس بزنید بسیار بالاست
وردپرس چیست؟ / تنوع وبسایت‌هایی که می‌توانید با وردپرس بزنید بسیار بالاست

چه وبسایت‌هایی را با کمک وردپرس می‌توانید بنا کنید؟

سال‌ها پیش، وردپرس تنها توانایی ساخت وبسایت‌های بلاگ را داشت و از محدودیت‌های زیادی رنج می‌برد. اما به لطف تغییراتی که در کد‌ها و هسته‌ی اصلی‌ آن‌ بوجود آمد، این سیستم قدرتمند‌تر شد و حال می‌توانید انواع و اقسام وبسایت‌ها رابا استفاده از وردپرس بسازید. این سیستم مدیریت محتوا،‌ پذیرای هزاران افزونه و تم مختلف است که می‌توانید متناسب با سلیقه‌ی خود از آن‌ها استفاده کنید.

شما می‌توانید وبسایت‌های زیر را با استفاده از وردپرس بنا کنید:

وبسایت‌های تجاری: بسیاری از شرکت‌های تجاری، به دنبال راه اندازی یک وبسایت کارآمد هستند تا بتوانند از مزایای حضور داشتن در فضای آنلاین اینترنت بهره‌مند شوند. اگر کسب و کار شما نیاز به یک وبسایت دارد تا بتوانید کسب و کارتان را معرفی کنید و محصولاتتان را به نمایش بگذارید،‌ وردپرس برای شما یک انتخاب عالی است. مشتریان می‌توانند به راحتی با شما ارتباط برقرار کرده و تمام اطلاعات مربوط به کسب و کارتان را مشاهده نمایند.

فروشگاه‌های آنلاین: داشتن یک فروشگاه آنلاین، مزایای زیادی دارد. از جمله این مزایا می‌توان به این اشاره کرد که شما حتی در هنگام خواب نیز می‌توانید درآمد داشته باشید و خدمات خود را ارائه کنید. وردپرس برای کسانی که قصد دارند تا در سریع‌ترین زمان ممکن وبسایت خود را راه اندازی کنند، یک انتخاب عالی است. زیرا پیچیدگی‌های راه اندازی یک فروشگاه آنلاین را برای شما آسان کرده است و شما می‌توانید فروشگاه خود را با امکانات زیادی راه اندازی نمایید.

وبسایت‌های خبری: داشتن یک بلاگ به شما اجازه می‌دهد تا بتوانید افکار، اخبار روز، آموزش‌ها و مقالات کاربردی را برای علاقه‌مندان قرار داده و بعد از کسب بازدید، بتوانید از راه تبلیغات درآمد کسب کنید.

نمونه کار‌ها: بهترین و هنری‌ترین کار‌های خود را در وبسایت نمونه کار خود به نمایش بگذارید و مشتریان را تحت تاثیر قرار دهید.

وبسایت‌های رزومه‌ای: رزومه کاری خودتان را به نمایش بگذارید و خودتان را به طور کامل به کارفرما‌ معرفی کنید.

انجمن‌های آنلاین: انجمن‌های آنلاین مکان مفیدی برای کاربرانی است که قصد دارند تا به دنبال جواب خاصی بگردند و یا اینکه پاسخ سوال دیگر کاربران را بدهند. باور کنید یا نه، بسیاری از وبسایت‌های انجمنی، بر پایه وردپرس ساخته شده‌اند.

سایت‌های املاک خرید و فروش خانه: اگر صاحب املاک هستید یا در به عنوان مشاور در املاک فعالیت می‌کنید، می‌توانید با راه اندازی یک وبسایت املاک، ملک خود را برای خرید و فروش به نمایش بگذارید و مشتری مورد نظر خود را در سریع‌ترین زمان ممکن بدست بیاورید.

و تقریبا هر سایتی که آرزوی داشتن آن را دارید.

وردپرس توسط چه کسی ساخته شده و چند سال از انتشار آن گذشته است؟

وردپرس به عنوان یک پروژه‌ی مستقل در سال 2003 ساخته و عرضه شد و هم اکنون به دلیل متن باز بودن، توسط هزاران نفر مورد توسعه و ارتقا قرار گرفته است. دو شخصی که روی این پروژه کار کردند، Matt Mullenweg و Mike Little بودند و البته اکنون بیشتر Matt Mullenweg به عنوان موسس اصلی این سیستم مدیریت محتوا شناخته می‌شود.

وردپرس به عنوان یک CMS ساخت وبسایت‌های بلاگ عرضه شد و می‌توانست مانند پروژه‌های دیگر، به یک شکست تبدیل شود. اما به مرور توسط توسعه دهندگان دیگر رشد کرد و هم‌اکنون توسط میلیون‌ها نفر در سرتاسر جهان استفاده می‌شود.

وردپرس چیست؟ / داشبورد وردپرس
وردپرس چیست؟ / داشبورد وردپرس

آیا وردپرس انتخاب خوبی است؟

اگر از میزان محبوبیت وردپرس تعجب کرده‌اید، در ادامه به بررسی دلایلی می‌پردازیم که باعث شده است تا استفاده از وردپرس بسیار لذت بخش و کاربردی باشد. در حال حاضر وردپرس به دلیل امکانات زیر، محبوب‌ترین CMS تاریخ شناخته‌ می‌شود:

سادگی: وردپرس به شما اجازه می‌دهد تا بتوانید در سریع‌ترین و آسان‌ترین شکل ممکن، حتی به عنوان یک تازه‌ کار، محتوای خود را نوشته و منتشر کنید.

وردپرس رایگان است: سیستم مدیریت محتوای وردپرسی که از وبسایت WordPress.org دانلود می‌کنید، کاملا رایگان است و نیازی به پرداخت حتی یک سنت هم نیست. اما به هر حال، برای هاست و دامنه و همچنین افزونه‌هایی که در ادامه به آن‌ها نیاز پیدا خواهید کرد، باید مبلغ مشخصی را پرداخت کنید.

انعطاف پذیری بالا: با استفاده از وردپرس می‌توانید انواع و اقسام وبسایت‌ها را تولید کرده و کسب و کار آنلاین خود را راه اندازی کنید. مهم نیست که یک فروشگاه لوازم تحریر دارید یا نمایشگاه خودرو، در هر دو صورت می‌توانید به سادگی هرچه تمام‌تر وبسایت خود را بنا کنید.

آسان برای استفاده: آسانی کار با وردپرس، به آسانی کار با نرم افزار‌هایی ماند Microsoft Word است. با تمرین کردن می‌توانید تبدیل به یک وردپرس کار حرفه‌ای شوید.

اپن سورس بودن: زمانی که وردپرس در سال 2003 منتشر شد، تنها برای ساخت وبسایت‌های بلاگ توسعه یافته بود. اما هم اکنون به سبب کدباز بودن یا Open-Source بودن، توسط هزاران نفر ارتقا داده شد و همچنان نیز در حال ارتقا و اضافه شدن امکانات جدید است. شما نیز می‌توانید شروع به نوشتن افزونه و یا قابلیت جدید برای وردپرس کنید و آن را به فروش برسانید.

بدون نیاز به کدنویسی: وردپرس به شما اجازه می‌دهد تا بدون هیچگونه دانش کدنویسی، بتوانید وبسایت خود را با امکانات و ابزار‌های کامل توسعه دهید. گرچه امروزه دانستن حداقل یک یا دو زبان کدنویسی مانند HTML و CSS، یک امتیاز محسوب می‌شود، اما برای توسعه‌ی یک وبسایت وردپرسی، داشتن دانش کدنویسی نیاز اجباری نیست.

دارای افزونه‌های کاربردی: وردپرس به صورت پیشفرض، امکانات زیادی دارد؛‌ اما می‌توانید با نصب افزونه‌های رایگان و پولی، امکانات بیشتری را به آن اضافه کنید. به عنوان مثال، اگر بخواهید یک سیستم فرم ساز به سایت کدنویسی شده خود اضافه کنید، باید با ساعت‌ها کد زدن آن را اضافه کنید،‌ اما در یک سایت وردپرسی می‌توانید این کار را در 10 ثانیه و با نصب افزونه فرم ساز انجام دهید.

امنیت بالا: حقیقت این است که هیچ پلتفرمی دارای 100 درصد امنیت نیست. اما در هر صورت، تیم قدرتمندی از توسعه دهنگان که تشکیل شده از سازندگان اصلی و کاربران هستند، به صورت شبانه روز مشغول به کار روی امنیت وردپرس می‌باشند و به صورت روزانه آن را ارتقا می‌دهند.

افزونه‌ها و قالب‌های پولی: وردپرس دارای هزاران افزونه رایگان است که می‌توانید برای هر هدفی از آن‌ها استفاده کنید. اما در کنار آن،‌ شاهد افزونه‌ها و قالب‌های پریمیوم هستیم که دارای قابلیت‌های بیشتری هستند و شما با خرید آن‌ها،‌ پشتیبانی مادام العمر و بروزرسانی‌های هفتگی و ماهانه را دریافت خواهید کرد.

دارای تنظیمات کامل برای بهینه سازی و سئو سایتوردپرس برخی از بهترین ابزار‌های بهینه سازی یا سئو سایت را دارا است و می‌توانید به سادگی هرچه تمام‌تر، فعالیت‌های سئو سایتتان را انجام دهید تا بتوانید در نتایج جست و جوی گوگل رتبه‌ی خوبی را کسب کنید.

وردپرس چیست؟ / بسیاری از شرکت‌های معروف جهان از وردپرس استفاده کرده‌اند
وردپرس چیست؟ / بسیاری از شرکت‌های معروف جهان از وردپرس استفاده کرده‌اند

چه کسانی از وردپرس استفاده کرده‌اند؟

بیش از 500 شرکت معروف،‌ وبسایت‌های خبری و سلبریتی‌ها از وردپرس استفاده می‌کنند و در کسب و کار خود بسیار موفق هستند. از جمله شرکت‌هایی که از وردپرس استفاده می‌کنند می‌توان به NBC, CBS, USA Today, Time, Disney, Airbnb, Spotify, TechCrunch و Pioneer Woman اشاره کرد.

چگونه شروع کنیم؟

همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم، خود وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای رایگان است و همین الان می‌توانید بدون پرداخت هیچگونه مبلغی آن را از وبسایت WordPress.org دانلود نمایید. اما در کنار آن، شما به یک نام دامنه و سرویس هاستینگ خوب نیاز دارید تا بتوانید سایت خود را بر روی آن‌ها بنا کنید.

حتما در زمان خرید دامنه و هاست، به نام انتخابی برای برند خود و همچنین کیفیت شرکت هاستینگ مورد نظر دقت کنید تا در ادامه به مشکل برنخورید.

وردپرس چیست؟ / افزونه‌های وردپرس تنوع بالایی دارند
وردپرس چیست؟ / افزونه‌های وردپرس تنوع بالایی دارند

افزونه وردپرسی چیست؟

یک افزونه وردپرسی شامل دسته‌ای از کد‌های از قبل نوشته شده است که امکانات و ابزار‌های جدیدی را به سایت وردپرسی شما اضافه می‌کند.

  • شما می‌توانید این افزونه‌ها را از منوی افزونه‌ها در داشبورد وردپرس اضافه کنید
  • می‌توانید افزونه‌ها را از سایت رسمی WordPress.org دانلود کرده و در سایت خود آپلود کنید
  • همچنین می‌توانید این افزونه‌ها را از وبسایت‌های خرید افزونه بخرید و در سایت خود آپلود کنید. معمولا پلاگین‌های پریمیوم پولی هستند

وردپرس کار شوید و پول در بیاورید

با یاد گرفتن وردپرس و تبدیل شدن به یک وردپرس کار حرفه‌ای، نه تنها می‌توانید برای خود وبسایت‌های مختلفی را راه اندازی کنید، بلکه می‌توانید برای عده‌ی دیگری از افراد نیز طراحی سایت با وردپرس انجام دهید و از آن‌ها مبلغی را به عنوان دستمزد دریافت کنید.
همچنین از انجایی که کار کردن با وردپرس بسیار آسان است، می‌توانید جلساتی را برای مشتریان خود ترتیب دهید و کار کردن با وردپرس را به آن‌ها آموزش دهید.

این مقاله به مرور بروزرسانی خواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *